Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. január 2., vasárnap

2022 jobb lesz?

 Sziasztok! 

Már két napja benne vagyunk 2022-ben, de én csak most jutottam el eddig a posztig. Történt egy s más 2021-ben, aminek egy részét már a félévzárókban beleírtam, és még fogok is. 
A blog szempontjából kicsit kaotikus lett ez az év, semmi sem úgy sült el, ahogy szerettem volna, sőt ősszel eléggé takarékon égtem az egyetem miatt. Szegény blog... de tervek vannak, és erről majd a poszt végén, addig is... Összegezném ezt az évet a blog és írás (meg szerkesztés, mert hát az nem állt le) szempontjából, mi történt és még mi fog történni. Csak a szokásos, tudjátok :D  

Nézzük az évet, hála a bloggernek, lehet mit nézni :D 

Múlt

2021-ben: 
Bejegyzések száma: 28 e nélkül (noh, nem sokkal, de a tavalyihoz képest több, aminek örülök, pláne, hogy tényleg most itt az elmúlt pár hónapban nem hoztam semmit :D )
  • ebből történet: 12 db (+ 3 poszt történethez kapcsolódott) (2db amúgy fordítás volt) 
  • vers: 5 db (ugye csak most az év vége felé sűrűsödött be inkább, de ez az év nem arról szólt, na de a következő :D mert bizony már van vázlatba megint egy újabb, meg a haikuk is gyűlnek tovább!)
  • személyes/tag/kritika/egyéb: 9 db (egyre jobb a történet/egyéb arányom, ennek örülök, de azért persze, fogok hozni egyéb posztokat is, mint eddig)
Terjedelem: 33.000+ szó nagyon durván (wow :D )
  • ebből történet: 20.000+ (azzal, hogy elkezdtem több történetet, még ha csak kevés résszel is, de több szószámot produkáltam)
Kezdetektől: 
Olvasók száma: 54 <3 (Nagyon-nagyon köszönöm)
Megjegyzések száma: 596 velem együtt (vagyis a fele kb.)
Kattintások száma: 90.000+

Ez az év más lett, mint tavaly, belekezdtem a Sakktáblán c. regénybe, akkor hoztam egy-kettő fejetet az I, the Soldierhez (shame on me, hogy nem többet, tényleg szégyellem), és hát ugye most az új évvel egyetemben a Csak egy italt is elstartolt. Igen, tudom, 3 regényt tartani nem lesz egyszerű, igazából mindegyikből megvan írva annyi, amennyivel tudok mit kezdeni, csak ki kell pofozni, át kell nézni őket. Igyekszem hozni őket és remélhetőleg másba nem kezdek bele :D kivéve a novelláimat, amikből jó pár már csak arra vár, hogy befejezzem. 
Tavaly tudtam hozni két fordítást, ebből szeretnék idén többet, ahogy angolra is át szeretnék pár novellámat majd fordítani az AO3-ra. Többet gondoltam, hogy csinálok, de végül nem volt rá időm, pedig kéne az angolt turbóznom, mert el fogom felejteni :'D 
Novemberben indultam a Nanowrimo-n, pont a Csak egy itallal, amiből végül csak 10K íródott meg, mert sajnos a konfliktus megoldásánál elakadtam. Szeretnék én valamit, és szeretnének a szereplők, hogy melyikünk fog nyerni, még nem tudom :D úgyhogy a hónap maradék idejében a Blood in the waterrel foglalkoztam, ez az a történetem (Itt meséltem róla), amelyik Atargatis istennőről szólna. Ebből kb. 8K íródott. Összesen 30K volt a cél, de nem sikerült, mondjuk tudtam is, mert az egyetem maga alá temetett, de erről majd később :D 
Nem utolsó sorban pedig insta! 57 poszttal zártam az évet, oké, abból sok borító, mert borítókat csináltam, de akkor is, egész jó teljesítmény, noha kell még azon dolgoznom, hogy milyen tartalmakat hozzak. Valóban ne csak borítót. Abból gazdag volt ez az év, tényleg nem csináltam ennyit még sosem, és egyre-egyre több rendelés jön, amit nagyon szépen köszönök mindenkinek <3 sajnálom, hogy a bloggert ezzel kiszorította a wattpad, de ez van. Gyakorlásnak remek ez a sok szerkesztés, folyamatosan megkívánja a kreativitást és már csak külön öröm, ha valakinek tetszik is :D 

No, de folytassuk, mert nincs vége! (Azt hitted, mi xD ) 
Pár statisztikai adat az elmúlt 12 hónapból, és tegyük fel, hogy reálisak :D amúgy nem, mert volt két hónap, amikor Svédországból nagy volt a látogatottság, valószínűleg valami bot betalált az oldalra. 
Forgalom forrásai: 
  • Oldalanként: Továbbra is tarol a facebook természetesen, hisz ott osztom meg elsőnek a kijövő posztokat, utána jön YuiLeah (oh te :P ), és harmadiknak pedig Katie. Köszönööööm <3
  • Országonként: Magyarország, Svédország (jah...), és Egyesült Államok, utána persze a szomszédos országok, mint Ausztria, Rrománia, Szlovákia, noha még akadt Japán, Mianmar :D no comment.
  • Böngészőként: Firefox, Chrome, Safari. (Oh, meglepő, 2021-ben még a Chrome vezetett)
  • Keresési kulcsszavak pedig továbbra is értelmetlenek, így azok off. 
Ahogy szoktam, nézzük meg, hogy mik voltak a legolvasottabbak és kevésbé. Ezeknek a tendenciája két dologtól függött, hogy mennyi ideig volt a legfrissebb a poszt, tehát az őszieken van pár, annak ellenére, hogy akkor inaktív volt a blog, másrészt pedig mennyire volt aktív a blog, a januárok mindig erősek. Nem utolsó sorban persze az is számít, hogy épp szünet van az iskolákban vagy nem, nyár van, vagy nem, stb. 
Teteje: 
  • Legnézettebb bejegyzés (ami nem vers és történet): Félévzárás #8. - Egy vég, egy kezdet (egyrészt nyár volt, másrészt utána egy hónapig nem volt bejegyzés, harmadszor pedig ebben újságoltam el a diplomaszerzést :D sokan gratuláltak)
  • Legnézettebb vers: Haikuk #51-60 (hát jah, nem igen hoztam verseket, haikukat sem...)
  • Legnézettebb történet (rész): Rózsa (ez kicsit meglepett, lehet pont a novella nehézsége miatt olvasták többen, vagy nem tudom...)
Alja: 
  • Legnépszerűtlenebb bejegyzés: Sakktáblán - Világról (nem olyan meglepő, nem volt nagyon osztva sehol, másrészt aki nem ismeri a fandomot, csak úgy nem fogja elolvasni, talán majd később :D)
  • Legnépszerűtlenebb vers: Eltűnt az égről a Napom (ez is meglepő, mert instán az egyik legnézettebb poszt lett, mondjuk elég friss még, azt meg kell hagyni... )
  • Legnépszerűtlenebb történet (rész): Voldemort-anomália (nah igen, elég új bejegyzés...)
Tavaly ejtettem szót a Primadonnáról, az év első felében sok mindent hoztam rá: elkészült rendelések (wohaw, bezony voltak designok is, amit Leahvel csináltunk), egy-két segítség, aztán az év második felébe a könyvborítókra redukáltam csak le, még sajnos, ide sem tudtam hozni új designt, pedig nagyon ér már :D januárban el fog készülni! Ki fogom tenni az időközben elkészült sok-sok borítót majd egy nagy bejegyzésbe, csak még ahhoz is külön le kell ülni... ezek majd akkor lesznek, ha végre levizsgáztam és szabad vagyok :D

Jövő
És akkor nagy kérdés: mi fog jönni a blogon? 
"Imádom", hogy minden évben eldöntök valamit, aztán úgy sem úgy lesz...no comment, ne akarjatok hozzám hasonlítani! Az idei nagy tervek, hogy az eddig, a már fent említett regényeket hozzam, esetleg be is fejezzem őket (lol, úgyis tudom, hogy ebből maximum 1 lehetséges, de ne legyen igazam!). Ahogy mondtam, több fordítást szeretnék, és hát a novelláim...főképp fanficek, jah, mert én fanfices lány vagyok. De ki tudja, lehet, hogy pont a Csak egy italt hozza meg az áttörést ahhoz, hogy legyen merszem több sajátba is kezdeni. 
Annyi még előfordulhat, hogy egy kattant pillanatomban hozok még kisregényt, de ki tudja, meglátjuk... mindig mindent ígérek, aztán mi lesz belőle?! Jah... 
Mindenesetre nanowrimora szeretnék újra jelentkezni majd, akár magamnak csinálni, hogy rendszeressé váljon az írás, ne csak szerepjátékozzak, mert tényleg gáz, hogy mennyi időt, energiát és szavakat ölök beléjük, míg szegény blogocskám...
És ezen felül a többi oldalon jelen lenni, aktív lenni, mint blogger, mint kommentelő. Utóbbin van még mit csiszolni, de igyekszem :3 

Összegezve vannak tervek, voltak tervek és lesznek tervek, csak meg kell őket valósítanom. Bár lenne annyi időm, de szépen lassan csak mindent :D 
Utolsó sorban pedig hatalmas köszönetet szeretnék nektek mondani, nagyon hálás vagyok, hogy velem vagytok, velem maradtatok, támogattok, akár csak csöndben, akár kommentben, nagyon örülök nektek <3 Köszönöm szépen! 
Mindig hozok egy idézetet, úgyhogy most is:
Fuck. 
Rívia Geraltunknak köszönhetően, legyen jobb a következő év, mint ez!
Boldog Új Évet mindenkinek! Kívánok nektek sok sikert, kitartást és egészséget. 
Puszi: 
Abeth


*az első gif a tenor.com tulajdona, míg a második a yourtango.com-é

2 megjegyzés:

  1. Boldog új évet és én is remélem, hogy megvalósulnak a tervezett történeteid :D
    ~Az hogy egy hónapot késett ezzel ne zavarjon, én mondtam neki hogy ne Internet Exploreren küldje el.~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, no meg hogy végre hozod te is a VictorSintheát, ugye? :D

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.