Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2021. december 4., szombat

Sakktáblán - A világról

Sziasztok!

Saját írásnál nem igen tenném meg, hogy hosszan ecsetelem a világot külön bejegyzésben, azonban fanfictionben igen, mert nem lesz arra időm, hogy teljesen kitérjek a világra és annak minden dolgára, amit a készítője megálmodott. Bár a Sakktáblánnál még egészen bele tudnám integrálni a regénybe, de mivel a történések fonalát nem a manga és anime elejéről veszem fel, hanem jóval a végénél, így egy kevés szót szeretnék ejteni a fandom kulcskonfliktusáról. Megkönnyítve azoknak, akik nem olvasták és/vagy látták volna. (hátha megjönne a kedvük hozzá :D)


Cím: D.Gray-Man
Mangaka: Hoshino Katsura
1980-ban született japán mangaíró és rajzoló. Első publikált műve 2002-ben, a D.Gray-Man pedig 2004-ben jelent meg. 

7000 évvel ezelőtt az Ezeréves Gróf (Noé tizenhárom apostolának egyike = Noé család) csatát vesztett a „Szív ellen, a Föld nagy mértékben elpusztult, ezt nevezik a Bibliában a Nagy Özönvíznek. A maradék tizenkét apostol később benépesítette a Földet. Vagyis a Noé gének minden emberben megtalálhatóak, és koronként ezek a gének tizenkét emberben ébrednek fel, akik aztán a Gróf apostolai lesznek; megvédik őt, és segítenek neki az Ártatlanság elleni háborújában. Ugyanis a Gróf célja elhozni újra a három nap sötétséget. A Noé család használja a Sötét anyagot, ami poláris ellentéte az Ártatlanságnak. Tehát el tudják pusztítani az Ártatlanság szilánkokat, ahogy ők is meg tudnak sérülni az Ártatlanságtól. 
Az Ártatlanság ismeretlen összetételű anyag, amelyet az ősi civilizáció Isten kristályaként ismert, százkilenc darabja van. Különös jelenségeket képesek okozni és csak a kompantibilis személyek (= ördögűzők) képesek használni, ámbár a Rend kísérletezett nem kompantibilis személyekkel, de sok esetben kudarcot vallott.  
A Gróf visszatért, így létre lett hozva a Fekete Rend, ez egy vallási szervezet, amelynek célja összegyűjteni az ördögűzőket, az Ártatlanság darabokat, ezzel felkészülve az eljövendő csatára. Mindenki a „Szívet kezdi el keresni, ugyanis ha a Noék találják meg, akkor el tudják pusztítani és vele pusztul a többi Ártatlanság is, ha az ördögűzők találják meg előbb, akkor legyőzhetik vele a Grófot. 

A történet amúgy alternatív XIX. század végén játszódik, ahol az Ezeréves Gróf az emberek fájdalmát kihasználva szörnyetegeket, nevükön nevezve démonokat alkot. A folyamat úgy történik, hogy megjelenik a szeretteiket gyászoló emberek előtt és felajánlja, hogy visszahozza őket. De a visszahívott lélek démonná változik, és megöli, majd pedig felveszi az alakját annak, aki visszahívta, ennek okán nem lehet megkülönböztetni az emberektől. 
A démonoknak egyelőre négy szintje ismert: 
  • 1. szint:
    személyiség: nincs.
    lélek: eredeti testükkel és ruháikkal láthatóak. Arcuk azonban meglehetősen torz, és van egy lánc a nyakuk körül, amely kifejezi a csapdába esett lélek intenzív fájdalmát és szomorúságát.
    erősség: civil ember tehetetlen ellene, de a Rend hírszerzőinek vannak olyan fegyvereik, amikkel vissza tudják tartani őket ideiglenesen. 
    alak: gömb, amiből minden irányba hajlítható és rugalmas ágyúszerű csövek állnak ki. 
  • 2. szint: minél többet gyilkol, annál erősebb lesz a démon, annál nagyobb szintűbb. 
    személyiség: van már tudata, nem olyan zombiszerű, mint az elődje, önérzetes. 
    lélek: azonosíthatatlan általában, magzati pózban kötszerekkel összecsavarva. 
    erősség: különleges, sajátos képességek.
    alak: változatos, specifikus, nincs két hasonló. 
  • 3. szint: 
    személyiség: egyre okosabbak és fifikásabbak. 
    lélek: nem igen látszik már, csak két szem a sötétségben. 
    erősség: különböző képességek. Ezen felül saját társaikat is akár megeszik, hogy ezzel növeljék erejüket. Tábornokoknak könnyű ellenfél, de egy normál ördögűzőnek okoz már bőven fejtörést. 
    alak: a 2. szinthez képest újra csak hasonló megjelenésűek. Két lábon járnak, nagyjából 8-9 méter magasak, éles, szaggatott fogakkal rendelkeznek, középkori páncélszerű a testük. 
  • 4. szint: egyelőre még több nem ismert.
    személyiség: öntudatos, azonban a Noéknak még mindig engedelmeskedik.
    lélek: maradványok leginkább, Allen rosszul lett tőle. Pontosabban nem ismert, hogy nézhet ki.
    erősség: legerősebb és legpusztítóbb. Egyedül szembeszállni vele öngyilkosság.
    alak: emberszerű, gyermekalakú, szárnyakkal és glóriával a feje körül. Démoni angyal. 
  • Ezen felül még ismertek az átalakított démonok. Egyelőre csak Cross Marian tábornok volt képes átírni egy démont, ellenségből szövetségest tenni. Viszont még ilyenkor sem múlik el a Gróf befolyása. 
A démonok ellen ahogy már említettem, az ördögűzők képesek harcolni és elpusztítani őket az anti-démon fegyverükkel. 
Az anti-démon fegyvernek eddig három típusa ismert:
  • Felszerelés: mely esetben az Ártatlanság kristály egy tárggyal egyesül és így alkot fegyvert. A Rend erre külön speciális fegyvereket, tárgyakat gyárt, hogy minél jobb legyen a szinkronizáció (a kristály és az ember közötti kapcsolódás és használati érték, minél nagyobb, annál jobb).
  • Parazita: ritkább és erősebb, hisz a fegyver a használója saját testéből alakul ki, de gazdájának irdatlan mennyiségű táplálékra van szüksége a nagy energiavesztesség miatt. Gyakori a korai halál a test elhasználódása végett.
  • Kristály: a parazita és felszerelés keveréke. Vérből létrehozott külső fegyver.
  • A történetemben, ahogy a mangában is, megjelenik a független Ártatlanság, ami sem nem Noé, sem nem ember, sem nem Ártatlanság használó, annyit lehet róla tudni, hogy azért létezik,hogy a Szívet védje.
Ahogy már említettem, a Rend szolgálatában állnak az ördögűzők. A Rend hatalmas, több bázissal is rendelkezik:
  • Európai: itt található a főhadiszállás
  • Észak-Amerikai
  • Dél-Amerikai
  • Ázsiai
  • Közép-Keleti
  • Afrikai
  • Óceániai
  • Ezen felül még a Központ található a Vatikánban. 
Magát a Rendet a Központ fogja össze, viszont a bázisoknak saját felügyelői vannak, akik az Európai bázis fiókvezetőjének tartoznak számadással.
A parancsnoki láncot tekintve vannak a nagy tábornokok, akiket még nem ismertünk meg a manga során. Utánuk jönnek a felügyelők, aztán mindenki különböző szekciókba tartozik, van tudományos szekció, logisztikai, hírszerzési, orvosi, diplomatai, stb.
Tőlük elkülönülnek az ördögűzők, nekik van 5 tábornokuk. A tábornokká válás egyik feltétele, hogy 100%-os legyen a szinkronizáció az Ártatlansággal, ők lesznek aztán mesterei a többieknek és tanítják meg őket használni az Ártatlanságot. 

Összegezve ennyi, azt hiszem, még többet még a Szereplőknél fogok pontosítani. Igyekszem minél hamarabb hozni! ^.^

Manga: magyarul: ITT (225 fejezetig), ITT // angolul: ITT, ITT, ITT
Anime: magyarul: (úgy emlékszem, 50. részig van szinkron, utána felirat) ITTITT, ITT // angolul: ITT, ITT

2 megjegyzés:

  1. Ó, szűzanyám :D én - az első fiúmig - ebbe bele voltam bolondulva! Édes kamasz évek... de az animeaddicts azóta igencsak veszített a stílusérzékéből. Anno még kreatív és változatos volt, szuper designerek tartották karban, ez a vindóz sárki viszont nem tudom mi akar lenni. Mondjuk. Fogjuk arra, hogy a szépség belülről fakad :P chokito oldal.
    Minden esetre köszi, kellemes, nosztalgikus érzéssel olvastam el! ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh én is sokáig, sőt, most is bele vagyok bolondulva xD na igen, ebben egyetértek. Nagyon szerettem az oldalt régen, de a színvonala alább esett, és lassan én meg már mindent angolul olvasok/nézek.
      Hát, nincs mit :D köszi, hogy írtál.

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.