Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

Információk

Hosszú idő óta újabb oldalba fogok bele, újra visszatérve az íráshoz, remélhetőleg nagyobb intenzitással, mint eddig. Amolyan "mindenes" blog lenne ez, mely tartalmazna régi írások felújítását, vagy éppen újakat – bőven születnek fejben. Ezen kívül minden mást, ami érdekel: kritika, világ szemlélet, beszámoló, vers, tanulással kapcsolatos és egyéb cikket, tehát mindent, ami én vagyok!
Az igazi ok a változásra való hajlam, már nem éreztem magamhoz közelinek a Téboly Programot, amit régen vezettem. Én voltam, de már mégsem én. Ennek okán szeretnék új lappal kezdeni, remélem benne vagytok.

Cím: Arctalan
Blogger: Abeth » Rólam
Url: abetharc.blogspot.com
Béta a fordításaimhoz: A.T. Jolt és ViPa (Köszönöm <3 )
Nyitás: 2019.01.01. 2018.12.23.
Zárás: nem tervezett
Inspiráció: LeahCassie, KatieStella és Zinikornis
Téma: "mindenes", főképp novellás, történetes (fanfictionnak nincs állandó fandomja, ami épp érdekel, úgyhogy igazából mindenféle) » Tartalom
Design: a saját kezem munkája a kód és a fejléc is, de azért nem hagyom le a krediteket:
 • stupid-owl, mert nélküle biztos nem így nézne ki.
 • Lyla aki rávett, és rengeteget segített, hogy elnyerje az oldal a végső formáját.
 • Leah, mert bizony jól jött egy-két alapkódja.
 • Emme sok-sok kódját használtam fel itt-ott a blogon.
 • Back to top nyilacska innen
 • Kommentek kódja Rólatokban itt található meg.
 • A naptár erről az oldalról származik a Műhelyben. 
 • Az idővonalat Jeanette-től vettem.
 • Post-it kód innen.  
 • Képgaléria a borítókhoz pedig Codepenről: itt,
 • Lindadesign sok-sok aprósága jól jött.
 • És a teljesség igénye nélkül: W3schools
 • A bejegyzésekhez felhasznált képek származnak pinterestről, tumblről, weheartitről, unsplash-ről, amit csak a google feldobhat. 
Formátumok: A (kis)regényeim több formátumban is elérhetőek lesznek: pdf, epub, mobi. De csak a fanfictionök. 
Frissítés: Nem tudom, és nem is akarom időkorlátok közé szorítani, mert eddig megbuktam a dolgon, ahogy időm engedi, néha így, néha úgy. Képzés, munka, magánélet miatt nem oly rendszeresen valószínűleg, mint szeretném, de igyekszem! Ha érdekel, hogy körülbelül mikor milyen bejegyzéssel érkezem » Műhely
Nyelv/Language: If you're not Hungarian, select another language. (Sorry, but not perfect.) My translated works can be found » AO3
Megjegyzés: Elő fog fordulni, hogy régebbi novellám/versem/írásom kerül át ide javítva vagy átírva.
Kérdés esetén » Kapcsolatfelvétel
* - Kötelező mezők

Figyelmeztetés: Trágár szavak, erotikus és erőszakos jelentek, LMBTQ+ tartalmak előfordulhatnak. Mindenki saját felelősségre olvassa csak!
Forrás: Az original történeteimre minden jogot fenn tartok, a többinél a fandomé, forrásokat feltüntetem. Ne lopd! Az írásaimat lementeni, másolni és egyéb felületen feltüntetni az engedélyem nélkül tilos!
Egyéb: A blogból semmilyen bevételem nem származik, célja a szórakoztatás.

§ Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében. További információ »

12 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy imádom a blogod kinézetét és esetleg vállalsz design készítést vagy nem?

  Ui: szeretek böngészni a blogodon, izgi ❤️

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Cristine!
   Ha nem sürgős és valóban használni fogod, akkor igen, szívesen :3 keress meg facebookon ("Rólam"ban van egy link a blogoldalra), és akkor egyeztessünk, ha szeretnéd.
   Köszönöm szépen <3

   Törlés
 2. Kedves Abeth!

  Lenne egy kérdésem, de előbb...
  Leltem egy fényképészt neten, nagyon tetszenek a képei és szerintem nagyon jó alapok egy (akár borító, akár egyéb) munkához. Ha egy ilyen képet felhasználok, akkor értelemszerűen megemlítem honnan van a csücsök a borító sarkában, de ettől függetlenül ugye az ilyen munkák többnyire jogvédettek.

  A kérdés:
  Hol van a határ, amikor már nem kell emiatt aggódnom?

  Ha már így rákérdeztem, megmutatnám kire gondolok:
  https://www.facebook.com/ibaiacevedophotography/photos

  A válaszod előre is köszönöm!
  Üdv, Zeeyna :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ez attól is függ, hogy a kép készítő mit engedélyez (de alapvetően, ami nem a te munkád, általában jogvédett). Mivel nem használod kereskedelemben (nem kérsz pénzt érte), így megjelölve lehet sőt inkább kellene. De utána kell nézni, hogy mennyire is engedi a készítő. Ez egy roppant kényes dolog, és a legkevesebb, hogy mindig mindenhol mindenkit megjelölsz, hisz mégsem a te munkádról van szó.
   Én most ránéztem az oldalára és nem találtam nagyon semmit erről, nem említette, hogy lehetne használni, tehát mindenképp jogvédett, jelöld meg.
   Nem mellesleg adok egy linket, én anno összeállítottam egy bejegyzést olyan oldalakról, ahonnan szabadon lehet képeket felhasználni, hátha találsz valamit :)
   itt
   Remélem, segítettem.

   Törlés
  2. Szia Abeth!

   Köszi szépen! Igen, egyet én is szeretek bújni ezek közül, épp ma töltöttem le egy képet az Unsplash-ről, de a többi nem ismerős, úgyhogy ezer köszi még egyszer.
   A forrásmegjelölés fekszik, teljesen egyetértek, hogy kötelező lenne mindenhol; igazából a manipulált verziók miatt kérdezgetlek. De, érthetően, ettől függetlenül mégiscsak van rá esély, hogy felfedeződik és bajba kerül a letöltő.
   No jó :) köszi még egyszer!

   Nem ehhez tartozik, de kérdezni szeretnék egy bloggerináról. Most fedeztem fel Bells Booth blogját Sorstársak címmel, de 2016-ban a 11. fejezettel megszakadt. Tudsz róla valamit? Vagy emlékszel még rá? :)
   Jó lenne tudni mi lett a sztori vége, egészen kikupálódott a végére annak ellenére, hogy meglehetősen tragikusan kezdte el :D és nem a cselekményre gondolok.

   Törlés
  3. Nah, a manipulált verziókról aztán lehetne regényt írni, hogyan :D alapvetően, ha gond nélkül szeretnéd, akkor olyan képeket használsz fel, amit szabad, nem jogvédett. Ha nem... akkor is csak úgy használhatod fel, hogy nem kereskedelmi célra. A megjelölgetéssel semmiképp sem hibázol rá. Nálam is úgy lenne tisztességes, hogy minden kollázsnál megjelölök mindenkit... azonban filmes poszterek és filmekből kivágott képek esetén kifog kissé rajtam a dolog. Úgyhogy ezért inkább kiírtam, hogy nincs bevételem a blogból.

   Valami rémlett, de utána kerestem. Alapvetően, ahol ilyen régóta nincs semmi, ott már nem is lesz. Az írónőről évek óta nem hallottam már, részemről nem látok sok esélyt folytatásra, vagy hogy elárulná a végét :( nagyon sok ilyen blog volt/van, ami erre a sorsra jutott (még sajnos részemről is)

   Törlés
 3. Köszönöm a segítséget :) igyekszem majd ezeket észben tartani!

  Az irományt sajnálom, mert igazság szerint egy jó kis történet arról, hogy a tökéletlen is lehet valakinek tökéletes és szeretni való. :)
  Kár, tényleg kár! :( De annyi azért lehetett volna benne, hogy kiposztolja: Bocs, srácok, de nincs kedvem folytatni! Delete. Volt blog, nincs blog.
  De csak így hagyni… remélem azért tényleg csak annyi történt, hogy megunta és nem baj van. :/

  VálaszTörlés
 4. Abeth! BÚÉK! 🎉 Hova tudok neked írni, ha nem a bloghoz kapcsolódik, amit mondani szeretnék? :) Mint egy köszöntés vagy köszönöm vagy csak érdeklődés?

  VálaszTörlés
 5. Boldog Új Évet neked is!
  A "Rólam" részben ott van egy "facebook" felirat, ha oda írsz, azt fogom látni és majd megkereslek, vagy valami ilyesmi :)

  VálaszTörlés
 6. Szia Abeth :) vállalsz fejlécet? Kicsit munkaigényes minden apróság miatt designt váltani, úgyhogy egy diszkrét fejlécet akartam tartós darabként, de totál kijöttem a gyakorlatból és a hajam tépem xD azzal szeretnék kezdeni valamit, ami most van némi korrekcióval. Lehet pár virággal meg nyomott mintával kB kimerül,de egyszerűt tervezni, hogy ízléses is legyen... Basszus. Szóval nah :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Persze, most épp nincs semmim, úgyhogy hamar meg is tudok vele lenni, viszont ennél picit több információra lenne szükségem (például nagyság, vagy ha nem sikerülne a te ízlésed szerint úgy könnyebb lenne megbeszélni), úgyhogy valahol tudnánk meccselni? Facebook? Email? Discord? Wattpad? Akármi? És akkor nagyon szívesen. <3
   A "Rólam" menüpontban ott van egy "facebook" felirat, az a blognak készített oldalára visz, ha arra írsz, például ott tudunk vagy valami ilyesmi :)

   Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.