Informacje

Ismerős az Abeth név? Vagy éppen nem? Javaslom, most azonnal vidd a kurzorod az x-re, zárd be és sose nyisd ki újra. Egy no-name leányzó – ki már évek óta fullasztja a netet – agymenései olvashatóak itt. Egy felület, ami az övé... Vigyázz! Biztos kíváncsi vagy? Készen állsz rá? Minden tiszteletem, akkor beljebb is engedlek! Üdvözöllek!

2021. szeptember 9., csütörtök

Write tag 4.

Hellobello!
Cím:  Write tag 4. – Ő volt a legkisebb a három közül
Kategória: egyéb – tag
Figyelmeztetések: –
Terjedelem: 983 szó
Forrás: Őszintén szólva, már nem tudom, hogy kihívtak erre, vagy sem. Ha előbbi, akkor köszönöm neki, ha utbbi, akkor mivel már megcsináltam az első 3-t, ezért be is fejezném akkor a 4.-kel is :D 
Eredeti itt található a Tintaszerkezeteken. 
Megjegyzés: Meeeeert imádom a tageket, éés már megint gyűlt egy-kettő >< jah, mindent elterveztem, aztán itt lébecolok, komolyan, remélem a pokolra kerülök :D 
Megjegyzés 2: Kitartást a gimiseknek és egyetemistáknak, most hogy a tanév is elkezdődött. Majd jövő héten, ha minden igaz, fogok hozni bejegyzést a nyárról, de a mesterképzésről is, hogy milyenek eddig az érzéseim vele kapcsolatban. 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Szabályok:
 1. Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére! (Ha másolásvédelem van az oldaladon, jelöltjeidet irányítsd a Tintaszerkezetek oldalra, innen el tudják vinni a dolgokat.)
 2. Linkeld annak a nevét, aki jelölt téged!
 3. Válaszolj a kérdésekre!
 4. Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget!
 5. Jelölj te is bloggereket a játékra és linkeld az oldalukat!
 6. Értesítsd őket a jelölésről!
Kérdések: 
 1. A főszereplőd / fontosabb szereplőid megalkotásakor kitalálod-e a családjukat is?
 2. Meg szoktak jelenni a szereplők családtagjai is a történeteidben?
 3. A karakter jellemében, értékrendjében, szokásaiban, stb. mennyire játszik szerepet a családi háttere, a családban betöltött helye, szerepe?
 4. Van-e kedvelt családszerkezeted, amit gyakran adsz a karaktereidnek?
 5. Fedeztél már fel hasonlóságot a szereplőd családja és a sajátod között? (Opcionális kérdés)
 6. Építettél-e már konfliktust valamiképp a család vagy adott családtag köré?
 7. Melyik családtagokat ábrázolod a leggyakrabban, ill. legritkábban?
 8. Melyik családtagokat találod ki, ábrázolod könnyen és kiket nehezebben?
 9. Milyen főszereplő – család viszonyokat mutattál be eddig?
 10. Van-e valami érdekességed, gondolatod a (fő)szereplők családjával kapcsolatban, amit elmesélnél? 🙂
 11. +1 Bármit kérdezhetsz, ami a témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)
Válaszaim: 

Az ördög a részletekben rejlik
A főszereplőd/fontosabb szereplőid megalkotásakor kitalálod-e a családjukat is?
A legtöbb esetben igen, mert valamilyen úton-módon, de meg szoktak jelenni, vagy hatást szoktak gyakorolni egy adott pillanatra/történésre, még ha kicsit is, akkor is. Így szeretem kidolgozni őket, agyalni a nevükön, jellemükön, van ahol teljes családfát kitaláltam. Néha még ezt a programot szoktam is hozzá használni, ajánlom :D 

Jelenléti-ív
Meg szoktak jelenni a szereplők családtagjai is a történeteidben?
Ahogy már az előbb említettem, igen. Például majd a Tulipán a temetőben c. művemben nagyon fontos szerepet játszik a család, megkockáztatom, őket még jobban is fogják egyesek kedvelni, mint a főszereplőt :D 

A család sok minden
A karakter jellemében, értékrendjében, szokásaiban, stb. mennyire játszik szerepet a családi háttere, a családban betöltött helye, szerepe?
Véleményem szerint mindenkit befolyásol, hogy milyen közegben, milyen emberekkel körbevéve, hogyan nevelve nőtt fel, így természetesen kihat a család a személyre. A válaszom igen, szerepet játszik, néha sokat is, néha kevesebbet, ez függ kortól, mennyire szakadt el már a családtól, milyen munkája van, stb. 

Szokás hatalma
Van-e kedvelt családszerkezeted, amit gyakran adsz a karaktereidnek?
Egy pillanatra elgondolkodtam a dolgon, és rá kellett jönnöm, hogy majdnem minden történetemben egész családról van szó, nem igen vannak elvált szülők, elárvult gyermekek, a gyerekek kérdése szokott változó lenni az 1-3 között. Leginkább ezt ismerem, valószínűleg tudat alatt ezért is használom. Mik ki nem derülnek :D

Valóságból táplálkozunk
Fedeztél már fel hasonlóságot a szereplőd családja és a sajátod között? 
Nem fogok hazudni, igen, sőt lesz olyan történet, aminél kimondottan sokat is, mert valóságon alapuló dolgokból fogok egy történetet kerekíteni. Szerintem valahol az író megjelenik a műveiben ilyen-olyan mértékben, akár például a családi szerkezetek kialakításában. Nem beszélve arról, hogy néha itthon egy-egy aranyköpés hogy megihlet :D 

Dráma vagy nem dráma?
Építettél-e már konfliktust valamiképp a család vagy adott családtag köré?
 • Az ItSben lesz egy vonal, ahol megjelenik a rég eltűnt édesapa, az aztán konfliktus lesz a köbön. Jó pár évtized után, így "te élsz?" :D még nem tudom, hogy írom meg pontosan, de érdekes lesz. 
 • Akkor a Sakktáblánban is lesz, bár ott kicsit későn fogja Wilma megtudni, hogy ki is az a családtag. Ő azért is lesz konfliktus, mert a mangában és animében is konfliktus tárgya :D sok mindent hagyott maga után megoldatlanul, amit tovább szeretnék vinni. 
 • Tulipán a temetőben az aggódó édesapa, aki szeretné a lányát biztonságban tudni :D és ebből nem egy-két gond lesz, mert Veronika inkább a saját feje után megy. Kicsit tipikus, de majd igyekszem fűszerezni Miklós őrgrófot. Mindenesetre ő az egyik kedvencem a történetben Veronika minden lében-kanál, elefántcsonttornyában élő öccsén túl. 
 • Szesz-éjekben konfliktus-lehetőség lesz az egész család, amit el akar majd kerülni a főszereplő páros, úgy jelenik meg. Nem feltétlenül konfliktus lesznek, de feszültségkeltők.
 • Csak egy italtban pedig inkább csak lelkikonfliktus, hogy a testvért is nőként látja és egyszerűen kavaros az egész xD női testben férfi feeling, de csak látszatra, mert a valóságban ugye az öccse normál férfi, normál férfi tulajdonságokkal.
Úgyhogy jah, szoktam velük játszani és drámázni :D Csak írnám is meg őket, mi? I knoooow ><

Gyakoriság nem jelent semmit
Melyik családtagokat ábrázolod a leggyakrabban, ill. legritkábban?
A közeli családot mindig, testvéreket vagy szülőket sok esetben, azonban távolabbi rokonokat már kevésbé szoktam. Nagyszülők még hagyján, de unokatestvérek vagy ilyesmik már kevésbé... nem igen relevánsak sok esetben. 

A nehézség emberi találmány
Melyik családtagokat találod ki, ábrázolod könnyen és kiket nehezebben?
I don't know... igazából minden karaktert könnyen felépítek, csak épp lélegzővé, létezhetővé tenni nehéz. Vannak klisék: aggódó édesanya, védelmező báty, stb. ezekből könnyen kiindulok, de ennyi nem elég, úgyhogy azt mondom, mindenkit nehezen. 

Visszatekintés a múltba
Milyen főszereplő-család viszonyokat mutattál be eddig?
Lol, elnézve az írásaimat xD Megnéztem, hogy hátha akad a novelláimban is, de az teljesen off, ott egyszerűen nincs időm arra, hogy a családra is kitérjek. 
A Sakktáblánra még nem tartunk ott, az ItSben ugyan pedzegettem a régebbi verzióban Annabeth családját: teljes család, egy szem gyerek. Azonban a lány leredukálja velük a kapcsolatot, amint a West Pointra átmegy, így véli a legjobbnak – nem köthető hozzá semmi.
Régebbi írásaim pedig háááát... hosszú lenne ez a bejegyzés, ha sorra venném őket :D 

Kulisszák mögött
Van-e valami érdekességed, gondolatod a (fő)szereplők családjával kapcsolatban, amit elmesélnél?
Első blikkre így nem igen jut eszembe semmi, maximum hogy a Tulipán a temetőben lévő Gyuradinovics családról két dolgot kell tudni. Egyrészt a név eredete... ugyanis a saját vezetéknevem nem magyarosított, eredeti formája ez, és annyira szép, hogy fel akartam használni. Másrészről pedig a szereplőket én szerepjátékban már kijátszottam, sikeresen működtek, úgyhogy remélem, hogy mikor majd elétek tárom, akkor is fognak :)

Plusz
+1 kérdést nem kaptam, viszont én kérdeznék: Bármelyik történetetekből ki a kedvenc családtag és miért? Meséljetek picit róla! 


Jelöltjeim:  igyekeztem nem annyira ismételni magam és olyanokat keresni, akik még talán nem kapták meg. 
Leah - hármat már csináltál, legyen meg a negyedik is :D

2 megjegyzés:

 1. Érdekes volt olvasni róla, főleg úgy, hogy én ennyire egy történetemnél se szoktam végiggondolni a családokat, csak nagyjából találom ki.
  Ja, és Vin Diesel kedveli ezt :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. LOL :D
   Ez ugye történettől és írótól is függ, nem mindig kívánja meg a sztori, hogy ismerjük őket.

   Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, ne félj nyomot hagyni magad után, mert az is egy vélemény, ami nekem számít, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

A blogot írja és szerkeszti: Abeth. 2018 – . Üzemeltető: Blogger.