Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2024. június 1., szombat

Saját karaktereim a Roxfortban

Hellobello!
Cím: Saját karaktereim a Roxfortban
Kategória: egyéb – kiegészítő
Figyelmeztetések: 
Terjedelem: 3446 szó
Forrás: Linánál láttam a bejegyzést, és annyira megtetszett, meg amúgy is imádok pofázni a történeteimről, hogy én is meg akartam csinálni. 
Megjegyzés: Mikor belekezdtem a bejegyzésbe, könnyen párosítottam házat a karakterekhez, aztán :D a végére egészen meggyűlt velük a bajom azokkal, akik kevésbé vannak még kidolgozva. Meg úgy összességébe k@rva sok karaktert soroltam fel :D Na de nem baj, imádtam szerkeszteni és gondolkodni ezen. Olyan OC-kről is fogok beszélni, akiknek a története még nem publikus :3 
Megjegyzés 2: I know, megcsúsztam, de nem véletlenül, több mint 30 karaktert említek meg ( ̄∇ ̄)
Megjegyzés 3: Közben a költözés végstádiumba fordult, befejeztük a festést, megkedődött a takarítás, rendrakás, pakolás, így biztos mostanában hektikusan leszek, míg véglegesek nem lesznek a dolgok körülöttem. 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Mivel kezdhetném a sort, ha nem a Conjunctionnel, amiből a legtöbb rész van a neten? :3 A Harry Potter fanficeimről most nem fogok szót ejteni, csak a többiekről ^.^ így is sok lesz (pedig párat még ki is hagyok), készüljetek :D 
Képekre kattintva nagyba is megnézhetitek őket! :3

Conjunction [Alkonyat ff.]
SCARLETTE JULIA COWEN
HÁZ: Griffendél
Sokáig gondolkodtam Scaron, de mindig arra jutottam, hogy hozzá legjobban a Griffendél való, még nem tudott teljes egészében kibontakozni az eddigi részekben, de később fog, főképp a második kötetben, mikor elkezd ismerkedni erejével, a határaival, a lehetőségeivel. Bátor, hűséges szeretteihez (ebből adódóan néha meggondolatlan), lelkiismeretes, erős erkölcsi iránytűvel rendelkezik, realista, picit maximalista, okos és képes kiállni magáért és az elveiért. Aztán most majd kiteszem pár próbának és traumának :D kis motiváció a fejlődésre. Scar jó orvos, alázatos, empatikus, de azért ennél több lesz ő, komplexebb. Nagyon szeretem írni őt, annak ellenére, hogy tudom, hogy mint író, nem feltétlenül sikerült jól Scar, mint karakter.
Alig várom, hogy jobban megismerhessétek majd ti is ^.^

RAYLYN EIZA SILVA
HÁZ: Hugrabug
Ray nem volt könnyű, sokáig vacilláltam nála a Hollóháton, de aztán... Végtelenül hűséges, elkötelezett, kreatív, egyedi, színes, sziporkázó, kiváncsi, őszinte, kicsit magának való. Igazi kis sunshine, akit sajnos a jövőben eléggé meg fogok kínozni :( de utána megkapja a kis happy endjét ^.^ Grafikus, akit a múzsa hol megtalál, hol nem, de így is próbálja a legtöbbet kihozni magából. Róla még nagyon sok mindent ti, olvasók nem tudtok, de majd a második kötetben ő is hangsúlyos lesz.
Imádom őt írni, imádok a ruháin gondolkodni, és még fog teret nyerni a történet alakulása során ^.^

Conjunctionben még vannak saját szereplőim, de vagy nem túl hangsúlyosak, vagy erősen spoiler lennének, vagy még egyszerűen nem tűntek fel (ahhh Taysha, hol vagy? T.T), így aztán egyelőre ennyivel zárom a sort, lehet később kiegészítem még :D

DEASRYLEA
HÁZ: Mardekár
Ebben semmi meglepő sincsen, az elmúlt két fejezetben tanúbizonyságot kaptunk kegyetlenségéről, emellett számító, ravasz és szeret pusztítani. Persze, ez nem mindig volt így, de az olyan masszív spoiler lenne, hogy nem árulhatom el. :D  Legfeketébb farkú szirén ő (ami azt jelenti, hoyg rengeteget kellett gyilkolnia ahhoz, hoyg fekete legyen a farka), aki teli van titokkal és misztikussággal, amivel az őrületbe kergeti Kait (hát jah, elsőre enemies to lovers trope-t akartam kihozni, de... XD). Jó lenne, ha az ő történetük is lezárulna már, de ahhoz egy gapen át kéne jutnom, ahol megakadt az írás :( Pedig különös mód büszke vagyok az ő történetükre. 

MALACHAI CROSS
HÁZ: Mardekár
Zsák és a foltja? Hát beza, ő is Mardekár. És hát ő is ifjú korában, bizony nem ide tartozott volna, Hugrabugosnak tudnám elképzelni az akkori énjét. Erről megint nem mondhatok többet, hiszen a történetben ki fog derülni. De jelen pillanatban Hádész kutyája, erkölcsileg nem túl stabil, találékony és élvezi a káoszt és a fájdalmat, amit okozhat. Ő egy lelketlen démon, akin az érzések nem nagyon fognak és a cél érdekében bármit képes megtenni. Mindezek ellenére amúgy verbuvált élete során több vadász csapatot is, azokkal szeret együtt dolgozni, tanítani őket. Ez egy furcsa dolog nála, mert amúgy magányos farkas típus, és mégis szereti magát körbevenni emberekkel...

I, the Soldier [Marvel ff.]
ANNABETH OUTLAW
HÁZ: Mardekár
Ahogy írom ezt a posztot, rá kell jönnöm, hogy szeretek olyan típusú karaktereket írni, akik a múltban teljesen mások voltak, aztán átestek egy traumán és megváltoztak. Régen biztos a Hollóhátba tettem volna  okos, kíváncsi, lojális, naív , a mostani énjét a Mardekárba osztottam. A célja érdekében bármire hajlandó, így erkölcsileg már megkérdőjelezhető, bár alapvetően nem kíván rosszat az embereknek, ambíciózus, határozott, független mindentől és mindenkitől, illetve nagyon sokat hazudik azért, hogy másik identitását és céljait titkolhassa. Individualista. Nem éppen egy példaképnek való ember :D De James Liare előtt ez nem így volt, ipari formatervezőnek készült, élte a kis egyetemi életét, már azt is kinézte, milyen cégeknek adja be majd az önéletrajzát, aztán puff, megváltozott az élete. Katona lett, aki minden erőforrását arra használja, hogy megtalálja Jamest, ez élteti, ez egy cél a számára. (Csak aztán nehogy a Mementóbeli LennyMementóbeli Lenny esetébe essen xd)

JAMES LIARE
HÁZ: Mardekár
Egy fanatikus annak minden sztereotíp tulajdonságával, bár amúgy Annabethet szerette. Vagy szereti a maga különös, furcsa és kicsavart módján. Okos, számító, szeret Istent játszani, miután rájött, hogy gyorsítsa fel az idegátvitelt az agyban; így kiválasztott embereket tesz magához hasonlatossá, "ajándékot" ad nekik. Enyhén OCD-s, a hatalom és a pénz kifejezetten érdekli. Szeret macska-egér módján játszani Annabethtel, elhitetni vele, hogy lehet a nő macska :D na persze
James volt az első gonosz, akit megírtam, lehet látszik is rajta, mindenesetre én nagyon szeretem a arakterét és nem csak Leonardo Dicaprio miatt.

DOROTEYA VIVECA KOLESOVA
HÁZ: Mardekár
Doroteya esete hasonló, mint Bucky Barnes, bár Buckyban több emberség és jóra való hajlam szorult. Gyerekkori énjét minden bizonnyal a Hugrabugba osztottam volna. Aztán eljött az életében egy pont, amikor vágyni kezdett dolgokat, vágyott arra, hogy kiválasztott legyen, hogy több legyen, persze, azzal takaródzott, hogy a húga miatt, de mikor már Oksana sem volt mellette... Rájött, hogy szeret parancsokat teljesíteni, gyilkolni valami "jó" ügy érdekében, valami fontosat tenni. Aztán jött a Tél Program...  
Ő először az I, the Soldier második évadában bukkant fel, igazából egy Bucky Barnes volt női testben, aztán az újraírás után adtam neki egy kis múltat és így több lett ő. 

Még van egy karakterem, Sinthea Schmidt, aki így csak félig-meddig a sajátom. Ugyanis ő egy Marvel képregénykarakter, akit én átformáztam, saját szájízem szerint átírtam. 
Ha érdekel, csak akkor olvass róla: 
HÁZ: Mardekár
Sok Mardekárost írtam :D Mondjuk mindig is érdekeltek a morálisan szürke karakterek és az antagonisták, lehet azért. Na mindegy, Sin még nem igazán lépett színre. Csak egy-két novellát írtam vele, amikről jobb ha nem beszélünk XD Mindenestre ő egy nem kimondottan épelméjű pszichopata, aki tele van apja iránti megfeleléskényszerrel (Zola teletömte a fejét róla)(az anyja meghalt a születésekor, így sok nő nem vette körbe élete során), ambícióval, hatalom éhséggel, pusztítás utáni vággyal. Kétségbeesetten vágyik a szeretetre, megbecsülésre és tiszteletre, miközben képtelen az érzésekkel bármit is kezdeni. Találékony, ravasz és kegyetlen. Ő Vörös Koponya lánya, az I, the Soldierben 70 év körüli, bár ez a fizikai valóján nem látszik meg (nem véletlenül) és hát nagy álmokat kerget. Kiharcolta magának a HYDRA egyik vezetői posztját, és valóban jól csinálja, még ha egy-két módszere meg is kérdőjelezhető.

Bloody Miracle [Éhezők viadala ff.]
Gondoltam Cashmere-ról is beszélni a Bloody Miracle-ből. De túlzás, hogy ő a saját szereplőm lenne. 
Csak akit érdekel, az olvassa el:
HÁZ: Hugrabug
Cashmere nem a legélesebb kés a fiókban. Nem kimondottan okos vagy éppen hűséges, nem ravasz, ő csak túlél, sodródik az árral, békét akar. Arra képezték ki, hogy megölje a körülötte lévőket a viadalon azzal, ami éppen kezébe akad, kissé arrogáns és szereti a figyelmet. Neki egész életében egy kijelölt útja volt, és miután semmilyen szabály nem vonatkozik már rá, nem is tudja, mit kezdjen magával. Én szerintem nem rossz ő, csak hát minek nevelték... Kiképezték, meg kellett felelnie az első körzet szabályrendszerének, megmondták neki, hogy jelentkeznie kell a viadalra, ott meg kellett ölnie embereket. Nem tudom, hogy valaha élvezte ezeket a döntéseket, amiket helyette hozta. Én legalábbis nem úgy írtam meg őt.

SZENDREI NATÁLIA
HÁZ: Griffendél 
Szeleburdi, mosolygós, rendkívül lojális szeretteihez, értük tűzbe tenné a kezét. Kissé aggodalmas, naív, enyhén ADHD-s, és szeret mindent túlgondolni, ezen túl barátságos, fontos számára a családja és a barátai, extrovertált, élvezi a figyelmet. Liának van egy kisugárzása, egy egyénisége, nehéz nem észrevenni. Imádom írni őt, miközben nehéz is, egyrészt amiatt, mert sok minden belőlem lett véve, és sok minden meg nem, csak egy eszmei képből, ami lehet akartam lenni valamikor. 
Egy kicsit pánikolni kezd, mikor minden férfit nőként kezd látni, de a kíváncsisága nem fogja hagyni, hogy a szorongás eluralkodjon rajta. Élveztem a jeleneteket írni, ahogy ebben a furcsa lmbtq+ helyzetben próbált helytállni és ismerkedni magával. A kisregény elakadt sajnos :( túl sok mindent vettem a saját életemből és ez nem volt jó ötlet :D azonban mostanában sokszor eszembe jutnak, sok új jelenetet csak úgy lefirkantok...

PAPP RÓBERT DOMONKOS
HÁZ: Griffendél 
Hmm-hmm. Sok minden lehetne Robi, de a legtöbb tulajdonsága a Griffendélbe húzza. Vidám, jószívű, a számára fontos emberekért mindent megtenne, védelmező, vicces, mindig próbálja jobb kedvre deríteni a másikat. Kicsit rendetlen, de jó a szakmájában, karizmatikus, tanulékony, könnyen alkalmazkodik a helyzetekhez, néha kerüli a konfliktusokat, így nem lenne jó vezetőnek. De nem is akar az lenni. Oh és féltékeny a Lia körülött legyeskedő srácokra, de ezt erősen próbálja palástolni. Ez a plátói szerelem a lelke mélyén megviseli – próbál lazán állni a dologhoz, de Lia mellett nem könnyű
Robi sok mindenféle emberből van véve, aki engem körbevett vagy körbevesz, valószínűleg ezért is nehéz írni őt, és ezért is vagyok rá a legbüszkébb, hogy sikerült élővé tennem őt, nem annyira eszmei, nem toxikus fiatalember. 

CZAKÓ EMESE GRÉTA
HÁZ: Hollóhát
Meglep, hogy eddig egy hollós karakter sem jelent még meg :D pedig azt hittem, hogy diverzív a karakterfelhozatalom. Na de! Emese okos, kreatív, imád olvasni, imád elmerülni más világokban, ezzel el is tudja magát szigetelni a külvilágtól. Ő néha a bekuckózást jobban értékeli, mint a bulizást. Pont ezért illik össze Marcival, aki pedig gamerkedik. Néha ír, regénypróbálkozásait azonban csak a wattpadra tölti fel, azzal nincsenek konkrét tervei. Határozott lány, összeszedettebb, mint Lia, aki valahogy még kicsit az egyetemi éveit akarja élni, pedig azok már elmúltak. Aztán lassan várja már, hogy Marci megkérje a kezét :D  

BLASKÓ MARCELL
HÁZ: Hollóhát
Programozó, akire a kódnyelvek úgy ragadnak, mint cipőtalpra a rágógumi. Kimondottan van tehetsége és affinitása az informatikához és nem rest fejleszteni magát. Munkahelyén van egy kis csapata, akit vezet, de sokkal nagyobb ambíciója nincsen feljebb lépni, mert nem akar menedzser lenni, ő fejleszteni akar! Több kis applikációt írt már, azonban azokat csak az asztalfióknak. Minden szombaton focizik, szereti karbantartani magát és lehengerelni Emesét. Nagyszájú ugyan, de nem harsány. Robi gimiskori barátja, és ez a kötelék szent és sérthetetlen. Barney és Ted kapcsolata ihlette az Így jártam anyátokkalból. Lö Tesó-kódex 

Sakktáblán [D.Gray-man ff.]
WILMA HERMANN
HÁZ: Hollóhát
Hmm-hmm. Wilmám sem volt egy könnyű eset. Mert valahol jól illett a Griffendélben. De nála hangsúlyos az intelligenciája, a hűsége nem törhetetlen, a főbb célért képes feláldozni dolgokat, ezért is nevezték ki anno tábornoknak. Persze, ezt a címet elveszik/elvették tőle, bizonyítania kell újra, hogy nem csak az adottsága, de mentális képességei is megvannak a vezetői szerepre. Az ő Sorsa meg van írva, és ő ennek alá tudja rendelni magát, ha ezzel másokat megmenthet. Természetesen van, mikor magára akar gondolni, az életére és a boldogságára, de egy idő után mindig beletörődik abba, hogy neki más útat szántak. Nem úgy mint egyesek khm Kanda

A további regényekből felsorolt karakterek főképp a főszereplők, lévén a történetek még nem lettek elkezdve, kidolgozva ilyen mélységekben, hogy megjelenjen bármilyen másik mellékszereplő. Hát jah :D még nem írtam belőlük semmit/sok mindent. 

A háború hagyatéka [Peaky Blinders ff.]
CHARLOTTE BRADWICK
HÁZ: Mardekár
Most hogy írom a karaktereket, érezhető, hogy milyen vékony is a mezsgye a házak között. Gndolkodtam a Hollóháton is. Mert Charlie fifikás, próbál mindig nagyobb képben gondolkodni, mint a többiek és jó érzéke is van hozzá. Kimondottan vezető egyéniség, aki tele van elképzelésekkel, hogy legyen több. Kicsit gátat szab neki, hogy nő, de Tommy és Polly mellett ki tud teljesedni – Polly nagyon sokat fog neki tanítani. Barátaiért pedig tűzbe tenné a kezét. Ő jó is meg rossz is, ölt már embert, bosszúlt meg szerettet, van benne ambíció, azonban kimondottan gonosz embernek nem mondanám. Tommy társaságában nagyon sok gyenge pillanata van. Azt pedig egyenesen gyűlöli, hogy lába (egy hiányzik, protézise van) miatt egyesek gyengének minősítik.

Charlie-nak van egy katona barátja még a háborúból, Will, de belőle sok minden még nincs, hogy itt megosszam. 

LETISHA CARNAHAN
HÁZ: Griffendél
Történelem tanár. Vagyis volt, míg ki nem rúgták. Okos, kíváncsi  már-már túl kíváncsi  és be nem áll a szája, így néha mondd olyan dolgokat, amiket bizony nem kéne (nem véletlenül rúgják ki XD és nem ez az első helye...) Előszeretettel üti bele a dolgokba az orrát, és néha előbb cselekszik, minthogy gondolkodna, ami sok ügyetlenkedést és balgaságot okozott már az életében. Emellett hűséges, bátor, érzelgős (de nagyon!), a családját imádja  majdnem belefulladt a könnyeibe, mikor Alexnek felkérték keresztanyának – borzalmasan rossz a pénzügyi dolgokban, pont, mint bátyja. Oh és Ardeth Bay, zavarba ejtő vonzalmat érez a férfi iránt, ami még őt is meg szokta lepni, de hát ilyen ez a szerelem? Nem válogat. Pedig igazán lehetne közelebbit, aki mondjuk nem Egyiptomban él. Elég plátói a dolog egyelőre.

Waning Crescent [Alkonyat ff.]
SLOAN MCNAIR
HÁZ: Mardekár
Na már most, Slo... hjajj, te lány... Ő nem vágyik hatalomra, nincsenek nagy ambíciói, nem ravasz, vagy találékony, és mégis miért ebbe a házba soroltam? Többibe végképp nem illik. Nem küzd a vágyai ellen, persze, próbálkozik, de igazán sosem próbált ellenállni az éhségnek, és ennek a sóvárgásnak az élete alá van rendelve. Önző, individualista, menekülő. Ebbe nőtt fel, ezt tanulta meg. Ha nem bírja már tovább, akkor eszik, lelkiismeret ide vagy oda. Nagyon komplikált ember, aki sem nem jó, sem nem feltétlenül rossz. Szürke zónás karakter, tettei miatt elég nehéz megérteni őt. Nagyon vágyik egy normális életre, és mégis, ez nem elég ahhoz, hogy leszokjon egyes "szokásáról".

SEGOVIA ROWE
HÁZ: Hugrabug
Jóhiszemű, ez egy nagyon fontos tulajdonsága, emellett próbál mindent optimistább oldalról megközelíteni. Abban a tudatban nevelték szülei, hogy férje minden kívánságának alá kell rendelnie magát, így nagy vágyai nincsenek, rendkívül alkalmazkodó és konfliktuskerülő. Imád a kerttel foglalkozni, szereti a természetet, annak zöldjét és nyugalmát. Sosem gondolta volna, hogy ennél többre vágyhat. Méghozzá valami olyanra, ami számára tiltott. Kíváncsi, és szeret olvasni, nem rest tanulni, ha úgy van. Legalábbis ez a kiindulópontja Segoviának, aztán egyes dolgok hatására fog változni.

Tanisháról nem mesélek, mert kb. minden spoiler lenne róla. A származása, a története, a jelleme, a motivációja. De majd őt is megismerhetitek ^.^

MAXIMILIAN FRIDERICH VON ERKSINE-LÜEWITTZ
A névváltozás jogát fenntartom.
HÁZ: Hugrabug
Talán Max ebbe illene bele a legjobban. Őszinte, türelmes, nyugodt (a megtestesült nyugalom, de tényleg!) lovagias, bájos, nem próbál egy pillanatig sem másnak tűnni, mint ami. Elmondja feleségének, hogy bizony a házasságuk azon túl, hogy érdek-, de még látszatházasság is, mivel a saját neméhez vonzódik és nem kívánja a nőt megalázni holmi házastási kötelességekkel, nem érdekli, hogy  ezzel velehal a család ezen ága akkor. Ezért cserébe nagyon diszkrét, sem a nő előtt, de senki előtt nem hívalkodik választottjaival. Már amennyire sikerül neki. Az elvek embere, értékeli a gesztusokat, nem kimondottan érzelgős. Nincs benne rossz szándék, nem szeret megalázkodni. Szenvedélyes. 

MARY-ELAINE JEANNE DE SAINT-FAVREUX
A névváltozás jogát fenntartom. 
HÁZ: Griffendél
Nem kérdés, Elaine bátor, sőt inkább merész, meggondolatlan, kíváncsi, hisz mégis ki az, aki férje után kioson férfi álöltözetben ismerkedni azzal a világgal? Egyértelműen balgaság, kell hozzá spiritusz. De ő csak meg akarja érteni Maxot, miután a házastársi kötelességének nem nagyon tud/akar eleget tenni – de aztán Maxot elkezdi érdekelni az Edward nevű változata. Tetszik neki az új világ, és hogy bármit megtehet és bárki lehet. Ehhez képest a női lét nagyon kötött szabályokkal működött. De persze ez katasztrófához is fog vezetni, miután a titokról lehull a lepel. Amit szerintem tök szépen megoldanak egymás között. Ez egy lmbtq+ regény, ahol igazából egy tudatlan lány történetét lehet végigkövetni, ahogy megismerkedik mások homoxószexualitásával, megérti férje igényeit. Nem mondom, hogy követendő példa az igyekezete, de kis szívmelengető a története

VERŐCZEI GYURADINOVICS VERONIKA RÓZA
HÁZ: Griffendél 
Úgy vigyáznak rá, mint a porcelánra, ezért mindent megtesz, amivel egy kicsit is lázadhat sorsa és élete ellen (mert bizony férjhez kéne mennie lassan, de valahogy egy kérővel sem úgy sül el a dolog, ahogy kellene). Így lyukad ki Ezra mellett (micsoda malőrrel!), és együtt mennek utána a gyilkosnak, aki markában tartja Pest-Budát.
Merész és botor, de tanulékony és okos, remek nyomozónak minősül. A szíve a helyén van, hűséges a családjához – nagyon családcentrikus, imádok minden családi jelenetet a regényben, annyira jók, annyira szeretetteljesek :D erkölcsi iránytűje megfelelően működik, ámbár rangjából, ismereteinek hiányából (nagyon-nagyon sok van) és életéből adódik egyfajta arroganciája, amit nem egyszer tör le Ezra. Gyengeségét titkolja, és nem szereti, ha amiatt kicsinyítik le. Bár nagyon kevesen tudják.

REDNITZ EZRA
HÁZ: Hollóhát
A híres sírásó, aki szabadidejében a rendőrségnek segít a nyomozásokban az éles szemének és kiváló logikájának köszönhetően. Nem örül, mikor egy őrgrófkisasszony melléje szegődik – vagyis hát ő szedi ki egy üres sírból –, tesz pár próbát, hogy megszabaduljon tőle, de aztán meglepődik, hogy megszokja a szertelen lány társaságát. Magának való alak a holtjaival együtt, mogorvaságát és őszinteségét  nem köntörfalaz  sokan nehezen viselik el. Ennek ellenére értékeli és fontos számára az a maroknyi ember, akikkel szoros kapcsolatban van. Arroganciája csak annyi, hogy övé kell, hogy legyen az utolsó szó, szereti feszegetni a határokat, de főképp megrettentés céljából. Így bár úgy tesz, mintha nem, de gondot okoz neki az osztálykülönbség, ami Veronikát kevésbé zavarja. Sejtelmes, néha lobbanékony, szenvedélyes. Kuroshitsuji sírásója és Ambrózy báró ihlette amúgy :3

A történetből több szereplőt nem mutatok be, mert azok is erősen spoileresek lennének :D 

EDALIA YLWA SORENSEN
HÁZ: Hollóhát 
Bár esélyes volt a Griffendél is mindjárt látjátok, hogy miért. Edalia okos, talpraesett, tudósi pozícióból vezetői szerepbe lépett, aztán gyönyörűen kiiktatták. Miután a börtönből kikerült ő már nem akart semmilyen lázadást, semmilyen politikát és stratégiai játszmákat, ő csak egy szerelő akart lenni. De persze senkit sem érdekelt, hogy ő mégis mit akart. Újra csak az események sodrásába került. 
Hát a sorsa nem éppen tejfel, de már nem akar senkinek sem megfelelni, már nem magyarázkodik a tettei után. Találékony, ügyes, néha kegyetlen, szeretteinek kis köre rémesen fontos neki. Jó a vezetői szerepben, remekül politizál és játszmázik, annak ellenére, hogy elvileg nem akar. De hát Thornak nem lehet nemet mondani, nem?

AXELL REIDAR SORENSEN
HÁZ: Griffendél
Na ná! Nyíltan lázad, megveti a királyi családot, az uralkodási formát, illetve erősen kiáll a klímapolitika mellett, lévén nem kéne a bolygó állapotát tovább rontani – már ha lehet hova tovább, és nem ez a végjáték! Gyógyszergyártó cégnél dolgozik, de szabadidejében hergeli a népet az uralkodó ellen, rengeteg graffiti, holigrafikus röplap tőle származik. Bátor, merész és egy jobb világról álmodik, de tudja, ahhoz kell nővérének a hangjai is, aki tömegeket mozgatott meg anno. 

HAZEL VON HERMANN
HÁZ: Mardekár
Ő egy jó kis Mardekáros. Axell barátnője. A célja  az uralkodói ház hatalmának megdöntése  érdekében nagyon sok mindenre hajlandó. Igazi badass girl, nem retten meg semmitől, látott elég rosszat ahhoz már. És tényleg egy jobb világra vágyik, és úgy, hogy majdnem sikerült is annak elérése, hisz benne. A hit pedig nagyon sok mindenre képes. Ambíciózus, fifikás és határozott nő, előszeretettel tesz egyre több szervét és testrészét kibernetikussá. Szabadidejében különböző harci stílusokat tanul, és fegyverekt gyűjt mindenkinek kell egy hobbi, nem?

CASHEL DARIAN EASON HIERON
HÁZ: Mardekár
Cashel méltó utódja lesz apjának. Kegyetlen, jó stratéga, politikában sziporkázik és nem fél bemocskolni a kezét. Egy nagy hibát követett el, még pedig hogy eljegyezte Edalia Sorensent, az akkori tudóst, az Újjászületés-projekt vezetőjét. Észre sem vette, ahogy a nő megvezette, és majdnem meg is ölte. Mai napig is egy be nem gyógyult seb Edalia tette a szívében, képtelen megszabadulni tőle, bárhogy próbálja kigyomlálni az érzést. Úgyhogy mikor újra találkoznak? Huh :D Abból semmi jó nem fog származni.

RIONDEN KASEN TIERNAN HIERON
HÁZ: Mardekár
Cashel nem esett meszze a fájától. Rionden élvezettel nézi, ahogy első gyermeke valamire viszi az életben, mindent ő tanított neki  a szigort, a gyűlöletet, az akaraterőt, a hatalom utáni éhséget. De még a fiúnak van mit tanulnia. Erős kezű, diktatórikus királlyá nőtte ki magát, a Hieronok ideje alatt még sosem volt ekkora stabilitás, hála a félelemnek. Persze, Sorensenék lázadása kicsit megingatta a népet, de az utána lévő megtorlás még jobban megszilárdította hatalmukat. Kíválóan ért az emberek kiaknázásához, még ha ő nem is polihisztor. Csak egyetlen probléma van, az általuk használt csillagközi energia végesnek bizonyul, márpedig a Földnek áramra van szüksége!

Lehetne még Omegát is ide írni. De őszintén szólva, fogalmam sincs, milyen házba kerülne.  
Agymosott gyilkológép, a Hieronok hű szolgája. Nem érdekli semmi, nem érez semmit, csak a parancsokat kapja és azokat teljesíti, meg persze, azon túl is öl. Minden emberségét elvesztette már. Ő egyszerűen csak egy szörnyeteg, amit a Hieronok hoztak létre. Így igazán egyik házba sem illik... De akinek van ötlete, meséljen :D 

És még jó sok más karakter van, mint Kasia, a királynő, vagy Lynnae a hercegnő, akikről lehetne mesélni, de így is elég karakter lett felsorakoztatva, másrészt a jellemüknek csak egyes pontjai vannak meg, nem a teljes ok-okozati egység.

SHYLA DEVI
HÁZ: Hollóhát 
Shyla mindig is okos volt, kevésbé érzelgős. Most az amnézia után sem tud másra hagyatkozni, mint józan eszére, mert a körülötte lévő emberek mindenfélét mondanak neki, amiket el sem akar hinni! Kizárt, hogy Desirével összeköltöztek volna, hisz annyira gyűlöli a srácot, hogy előbb választaná a Poklot, mint az egy ágyban való alvást vele. Imádja a munkáját, még ha az emberek kevésbé az atomenergiát. Szenvedélyes, vicces és kreatív, ugyanis fest. De az amnézia után annyi mindent elfelejt, félni kezd, hogy milyen fontos dolgokat is.

DESIRÉ AMIL (Love of Ribot's law)
A névváltozás jogát fenntartom. 
HÁZ: Griffendél 
Vezető villamosmérnök, makacs, akaratos és védelmező, pláne, ha Shyla-ról van szó. Rendkívül kitartó, hogy a bizalmat visszaépítse, és eszébe juttasson mindent a lánynak, még ha ezért mennyi átkozódást, veszekedést és kiabálást kell kiállnia. Nehezen tudja kifejezni magát és az érzéseit – ami okoz félreértéseket közte és Shyla között nem egyszer –, végtelenül türelmes és nyugodt, annak ellenére, hogy belül tombolnak benne az érzések. Dadog néha, ha zavarban van.

IFELIA WILSON
HÁZ: Hugrabug
Harcias és be nem áll a szája. Környezetvédelem a szívügye, igazi aktivista, így bárkivel találkozik és nem felel meg a Föld védelme "előírásainak", akkor azonnal bezsong és addig rágja az illető fülét, hogy kétszer is meggondolja, hogy tartani fog otthon tovább műanyagzacskót vagy sem. Amúgy csupaszív lány, tele aggodalommal, önbizalomhiánnyal és klímaszorongással, a növények a barátai, szobája olyan, mint egy könyvtár a dzsungelben.

Mondjuk azt, hogy ennyi? Ez így is rengeteg karakter, tudom... :D és még megannyi kimaradt! Ne tudjátok, hogy meddig szerkesztettem az moodboardokat XD de nagyon élveztem gondolkodni a házakon :3 teljesen meghozta a kedvet újra a hogwarts legacyhoz ^.^ másrészt pedig újra rájöttem, hogy mennyire szeretek írni. Tudom, hogy nem vagyok kiemelkedő, természetesen klisékkel dolgozok, de mégis, imádom ezt és igyekszem fejlődni tovább, mindig van hova! Pár év múlva lehet újra kitöltöm ezt a kis posztot, amikor lesznek új karaktereim és ezekenke a történeteknek egy részét megírtam :D (oké, pár tíz év múlva inkább XD)

8 megjegyzés:

  1. Szia, Abeth! Először is, elképesztő milyen sok törteneted és karaktered van, lenyűgöző :D
    Bár én még csak a Conjunction világába merültem el, de minden bizonnyal mások is fogják ezt majd követni :D
    Másodszor pedig: Raylyn megszemélyesítője Emilia Clarke??? Én nekem ez eddig hogy nem esett le? Nagyon passzol, imádom az ötletet :D
    Ugye hogy én még csak a Conjunction-be láttam bele, így csak ahhoz tudok hozzászólni, de nagyon találóak lettek a házba sorolások. Lehet lopom az ötletet, és megcsinálom a saját szereplőimre is ezt a házakba sorolást :D persze, ha nem baj.

    Carly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ötletnek sosem voltam híján, hogy megírjam őket, nah ott vannak gondok XD sajnos sok éve küzdök ezzel a problémával, és most állok a legközelebb ahhoz, hogy befejezzek valamit. Reménykedek benne, hogy az erőt ad a többi történetem megírásához is. Ha nem az összeshez, de párhoz :3

      Raylynt nagyban Lou Clarke ihlette a Mielőtt megismertelekből, így nekem más arc nem is jut eszembe hozzá, csak Emilia :D
      Hát a többi történetemből az Éhezők Viadala ff.-n és a Fekete ta és barackvirágon kívül nem sok minden van (pár megkezdett egy-két résszel), úgyhogy nemigen tudsz mibe elmerülni a Conjunctionön kívül XD de bízom benne, ez változni fog. Csak valahogy mindig más ötletek csábítanak...

      Oh, nyugodtan. Lina bejegyzése a Fekete kávéról amúgy. Kíváncsian várom, te hova sorolod a karaktereidet, vannak ötleteim ;)

      Törlés
    2. Ó, Lou Clarke karakterét én is nagyon szerettem, nagyon jó film :D
      Van egy jó barátnőm, aki anno szintén sokat írt, de hasonló cipőben járt mindig mint te, hogy nehezen tudott befejezni valamit, mindig újba kezdett. Úgyhogy tudom milyen érzés ez. Sajnos ő már nem ír, pedig szerettem amit csinál.
      Mindenképp megcsinálom majd akkor a karaktereimmel ezt :D

      Törlés
    3. Csak "kigyógyulok" egyszer ebből :D

      Várom a bejegyzésed ^.^

      Törlés
    4. Több részben fogom megcsinálni a karakterek besorolását a házakba, az első részt már ki is tettem :DDDD

      Törlés
  2. Nagyon örülök neki, hogy kedvet kaptál tőlem, hogy megcsináld ezt a bejegyzést. :D Kíváncsi voltam te kiket, hova osztanál és hát Scaron nem lepődtem meg, viszont Raylynt nem is tudtam én se, hogy Emilia Clarke személyesíti meg... ez nekem is újdonság volt, bár lehet csak elkerülte a figyelmemet olvasás közben.
    Jó sok karaktered van, jó volt látni őket és picit jobban megismerni.. imádom az ilyen leírásokat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh nagyon szeretem az ilyen bejegyzéseket, végtelenségig tudnék pofázni a történeteimről :3 úgyhogy köszönöm, hogy hoztál egy ilyet!
      Igen-igen, őt nagyban Lou Clarke ihlette a Mielőtt megismertelekből, ezért én más arcot nem is tudnék elképzelni neki, mint Emilia.

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖