Menü

2024. március 24., vasárnap

Körforgás write tag - Március

Hellobello!
Cím: Körforgás write tag - Március
Kategória: egyéb – tag, kérdőív
Figyelmeztetések: 
Terjedelem: 975 szó
Forrás: Emíliától származik a tag, alig várom a többi hónapot is :3
Megjegyzés: Már vártam a következő részt ebből, többször is felnéztem Emília blogjára, hogy vajon kikerült-e már. És végre :3
Megjegyzés 2: Alapvetően mára a Sunshine tag-et szerettem volna hozni, melyre Stella hívott ki, de aztán míg keresek hozzá még egy-két sorozatot/könyvet/filmet, addig ezt könnyebb volt kitölteni ^.^ de az sem fog soká késni, áprilisban érkezni fog. 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Szabályok:
  • Bármikor csatlakozhatsz – a korábbi hónapok kitöltése nem kötelező, de persze szabad.
  • Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
  • A linktree segítségével jelöld a játék ötletgazdáját!
  • Ha másnál láttad a taget, linkkel jelezd, hogy tőle hoztad!
    • Franciska hívott ki még a januárira :) és ha már elkezdtem, akkor folytatom is tovább!
  • A játék platformfüggetlen – bárhol találkoztál vele, átviheted magadhoz, akkor is, ha más platformon vagy aktív.
  • Jelölni szabad, de nem kötelező – beszállhatsz akkor is, ha senki nem hívott ki, és neked sem kell másokat jelölnöd. De ha szeretél meghívni embereket, megteheted, csak értesítsd őket.
  • A bannert vinni szabad, de nem kötelező.
  • Válaszolj a kérdésekre! (Ha van +1-es, azt se felejtsd ki!)
  • Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! (nem kötelező)
  • Ha van kedved, kommenteld akár az ötletgazdához, akár ahhoz, akinél láttad a taget, hogy kitöltötted, hátha bekukkantanak hozzád! ;)
Kérdések:

Március - Ébredés
  1. Reggeli vagy esti író-típus vagy? (Vagy valami egyéb?)
  2. Hogy viszonyulnak a karaktereid a reggelhez?
  3. Na és Te magad? :D Mennyire vagy nehezen/könnyen ébredő?
  4. Ha az volna a feladat, hogy ébredéssel kezdj egy történetet, mivel dobnád fel? (Ha van kedved, meg is írhatod a jelenetet.)
  5. Van valami érdekes moment, amire az elmúlt időben ráébredtél az írással kapcsolatban?
  6. +1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)
Válaszaim: 
1. Reggeli vagy esti író-típus vagy? (Vagy valami egyéb?)
Reggeli nem igazán, nekem idő, míg összekapom magam és produktív tudok lenni, így délután, este szoktam inkább írni. Régen volt egy időszak, mikor buszon még reggel próbáltam, de az hamar alvásba csapott át, egyszerűen akkor még nem fog úgy az agyam, ezért inkább munkában – igazából az régen volt jellemző, mikor még csak gyakornok voltam –, most meg már utána és este írok ^.^ akkor érnek meg a dolgok bennem, hoy tudjam, mit írjak le, amin a nap során gondolkodtam. 

2. Hogy viszonyulnak a karaktereid a reggelhez?
Na de melyik karakterem? XD most azokról fogok beszélni, amelyeknek a története már publikáva van :) de ha bárkit érdekel más karakterem, csak szóljon :3 
Annabeth az I, the Soldierből jól, ő viszonylag kevés alvással is bírja az ipart. Korán kel, sokáig fenn van – céljának érdekében bármit :D 
Wilma a Sakktáblánból is körülbelül hasonlóan, mint Annabeth, vagyis hát, ő már megszokta, hogy küldetések miatt bármikor felverhetik. Kell neki egy kávé és máris jól van. Persze, nem örül, de mivel néha éles helyzetek alakulhatnak ki... hozzászokott, hogy amint fel kel, azonnal aktívnak kell lennie. 
Blood in the Waterben Kai nem igazán alszik. Neki nem nagyon kell, ha nem aludna sem történne vele semmi, csak az álca miatt úgy tesz, mintha aludna. Így érthető okokból a reggelek nem viselik meg. 
Csak egy italtban Lia nagyon rosszul viseli a reggeleket, sok ébresztő ébreszti, aztán egy pohár kávén és reggelin kel túl lennie, és még ez sem garancia arra, hogy nem aludna-e el nyitott szemmel a munkában. Ő inkább éjjeli bagoly típus. 9-10-ig szenved délelőtt, aztán utána kezd beindulni az agyműködése :D 
Scarlette a Conjunctionben pedig már rég hozzá szokott, hogy a műszakok miatt felborult a biológiai órája, néha szerintem azt sem tudja, reggel vagy este van-e. Ő amikor tud alszik, amikor meg nem, akkor éli az életét. Nála nincs kőbevésett „reggel, és ébredés után viszonylag hamar szalonképes :D

3. Na és Te magad? :D Mennyire vagy nehezen/könnyen ébredő?
Én valahol a kettő között vagyok. Alapvetően rühellek korán kelni – epilepsziás vagyok amúgy is, de a gyógyszerem is altat, így aztán a szervezetem a 7-8 órát megköveteli, különben csak vegetálok olyan délelőtt tízig. Egyetemen mindig az első óra általában alvás volt XD 
Viszont ha már kelni kell, akkor az első ébresztőre felkelek, azonnal ki is szállok ez ágyból, megyek reggelit és kávét csinálni. Nem szoktam szenvedni, hogy akkor most felkeljek vagy sem, inkább túl esek rajta gyorsan, bármennyire is lehet, hogy fáj. 

4. Ha az volna a feladat, hogy ébredéssel kezdj egy történetet, mivel dobnád fel? (Ha van kedved, meg is írhatod a jelenetet.)
Igazából van ilyen jelenetem. Sakktáblán prológusának az eleje egy teljes ébredés, ahol Wilma 6 év kóma után magához tér és nem tudja hol van, a teste is elég gyenge >>> itt olvashatjátok a jelenetet
De a Conjunction második részében is van egy jelenet, ahol Scarlette szundít egyet és félébred, mikor Carlisle betakarja, ekkor találkoznak először >>> itt olvashatjátok a jelenetet
Ahogy az ötödik részben egy baleset után ébred fel >>> itt olvashatjátok <<< a kilencedik részben pedig Leahvel, aki épp farkas alakjában volt,  van egy emlékezetes találkozása, ami után felébred Samék házában és magyarázatot követel >>> azt pedig itt olvashatjátok <<< igazából a Conjunction tele van és még lesz is ilyen ébredős jelenetekkel, ahogy Scarlette-nek egyre több látomása és hallucinációja lesz. 
Szerintem egy ébredést könnyű feldobni, ha nem csak arról szól, hogy kinyitotta a szemét, felkelt az ágyból és tükörbe nézett. Nagyban függ a történésektől, amik körbeveszik és megmagyarázzák miért kell egy ébredéses jelenet. 

5. Van valami érdekes moment, amire az elmúlt időben ráébredtél az írással kapcsolatban?
Hogy mennyire imádom a blogomat, és bár tudom, hogy nem tökéletes az írásom, de ide nekem elég, nagyon szeretem ezt a felületet, kiadatni nem szeretnék. 
A másik pedig talán most kezdek megérni arra a gondolatra, hogy ne hasonlítgassam magam másokhoz. Másban vagyok jó, másképp, nem vagyunk ugyanolyanok.

+1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)
Nem volt +1 kérdés :( 

Az én +1 kérdésem viszont a következő lenne: Szerinted mi történne veled, ha egyszer a saját történetedben ébrednél fel? (Nem feltétlenül a te általad írt szereplők bőrében, inkább tőlük függetlenül, de hogy a te tudásoddal mit tudnál kezdeni a világban, egyáltalán túlélnéd-e, hasznos lennél bármire is, vagy sem; ilyesmik.)

Kihívottak: hátha örülnének ^.^
  • Vipa
  • Winter
  • Lina
  • Persze, amúgy mindenki más szabadon, linkeljétek, alig várom, hogy olvashassam más válaszát is!
« Előző rész   Következő rész »

2 megjegyzés:

  1. Annyira imádom, hogy mindig ilyen részletesen válaszolsz, és mindig mindenre kitérsz: ebben és abban a sztoriban, ez és az a karakter... Mindig kapunk egy kis kóstolót mindenből :) Mint egy látványpékség sztorikkal :D
    Az ötödik kérdésre meg... Wow. Ez így leírva olyan egyszerűen tűnik, de a saját bőrömön érzem, mennyire nehéz eljutni ezekre a felismerésekre, és olyan jó olvasni, hogy te már itt tartasz, és ennyire szereted a blogod. Mondjuk meg is látszik rajta ez a rengeteg törődés :) Úgyhogy csak így tovább! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha már nem írom meg őket, legalább mesélek róluk :DDD na jó, imádok mesélni róluk . Kevés embernek szoktam, így itt élem ki magam ^.^
      Ez kb. 13 év hosszú folyamata :D valahogy így felnőtt koromra, munkahellyel, megváltozott baráti körrel megértem erre a gondolatra. Nem azt mondom, néha kicsit szoktam rágódni rajta, hogy vajon hol állok, merre tartok a többiekhez képest.
      Most majd megint szeretnék kicsit változtatni rajta, átstruktúrálni a tartalmakat, hogy jobban átlátható és vizuálisabb legyen, meg lehet, lassan új design is érik :'D meglátjuk, mi sikerül, hogy alakul.
      Köszönöm! <3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖