Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. június 28., kedd

Félévzárás #2.

Hellobello!

Szeretném kifejezni a legelején, hogy rendkívül sok káromkodást fog tartalmazni ez a bejegyzés. Nagyon. Sokat. És tudom, hogy kihúzhatnám őket, de mindennek van határa, ha nem is mindenhol, de néhol jogos a felháborodásom. Emberből vagyok én is.

Őszintén, alig vártam már, hogy vége legyen ennek a félévnek. De nagyon. Rég volt ennyire szar ez a pár hónap, de komolyan. Vagy nem is tudom, de idén most vagy a tanárok voltak elemükben, vagy az én emlékeim, mint Villám McQueen, úgy szépülnek? Na, vegyük sorba a tárgyakat, mik voltak idén.

Hő- és áramlástan – na ez tipikusan az az előadás volt, amire nem jártam be, egyrészt reggel 8-kor volt, másrészt dög unalom volt, harmadrészt a diasorok egész jól ki voltak dolgozva. Legalábbis áramlástanból, hőtanból ez kevésbé volt elmondható... Nem is az elmélettel volt itt mondjuk gond, hanem a laborral. Tömbösített labor volt, így csak két mérést végeztünk el, a többit az egymásnak elkészített prezentációkban meghallgattuk. 4 fős csoportok voltak, és a mérésekre elosztva, hogy 2-2 fő csinálja a jegyzőkönyvet. Én a térfogatáram mérést kaptam meg. Régen tanultam, így kevésbé aggódtam, hogy gond lenne ezzel a méréssel... pedig oh, de még mennyire! Kezdjük az elején, hogy a mérési segédlet semmit, ismétlem semmit nem árult el, hogy mérjünk, a mérést segítő tanár pedig az elején megjelent, kérdeztünk tőle, amire nemigen válaszolt, majd le is lépett, így további kérdésre nem adódott sor. A jegyzőkönyvet egy hétre rá beadtuk, de azt már visszadobta. Egy javítási lehetőség volt, na arra javítottuk, amiket felsorolt hibákat, de azt is visszadobta, viszont most már más indokkal, és mivel nem fedte a két korrektúra egymást, mi ezért javítottuk még egyszer, amire már reakció nem jött, hanem továbbra is 0 pont volt beírva. Ott voltam félév végén teljesített zh-kkal és a gondolattal, hogy emiatt bukni fogok. Úgyhogy írtunk a tanárnak, az nem reagált (amúgy egy retkes emailre sem, amit írtunk neki, de azt bezzeg leírta a faszkalap külön, hogy bukni fogunk, mert nincs elfogadott jegyzőkönyvünk), oké, jöjjön a tárgyfelelős, na az reagált, hogy szól a tanárnak... xD azt hittem besírok, na de akkor végre már reagált a tanár is, aki tagadott mindent, hogy kapott volna második javítást, meg egyáltalán emaileket sem, úgyhogy kronológikusan mindent összegyűjtöttünk neki, minden email dátumot, hogy azért kamuzni itt felesleges, tudjuk dokumentálni az igazunkat és voálá, hirtelen emlékezni kezdett. L O L, bazdmeg. Hirtelen emlékezni kezdett! Minimum pontot kaptunk, de akkor már nem igen érdekelt, csak hogy többé semmi, de semmi! Közöm ne legyen az áramlástan tanszékhez.
Itt már csak poén, hogy elfelejtettem, hogy mikor kell prezit előadni, így amikor aznap reggel 8-kor megkaptam a mailt, eléggé pánikolni kezdtem a munkahelyemen. Aztán a társammal összedobtuk, de kiderült, hogy minta ppt van, így abba átmásoltuk, majd délután 2-re berohantunk és valamit összehablatyoltunk xD

Projektfeladat – Na ez a másik vicces tárgy. Erről azt kell tudni, hogy méghozzá 6 kredites.
Először azt hittem, hogy választhatunk témát, már tökre készültem és kiválasztottam három nekem tetszőt, hogy majd felkeresem a tanárokat, de kiderült hogy ez nem így megy a mi tanszékünkön. Kérdőív van, és a válaszaink alapján osztott be a tárgyfelelős (nekem ez a rendszer nagyon nem tetszik)... akihez végül kerültem is. Olyan egy hónapig nem sok mindent csináltam, mivel a cég, amitől volt a mérendő anyag, az nem küldte el... És addig ismerkedtem a műszerrel, irodalmazgattam, de igazából nem haladtunk arra, hogy tervezni is kezdjek... Akkor lett végül anyag, amivel mértem egy párat, és megint igazából sehol sem voltam, mert amihez tartozott a zeolit, az egy patron, és ugyan volt róla egy inventor modell, de fogalmunk sem volt róla, hogy működik. Úgyhogy megint csak apróságokkal foglalkoztam: segédlet aktualizálás, kiértékelő excel készítés, ipari műszerek összegyűjtése, stb. Végül év végén eljutottunk a céghez, megnéztük a működését a dolognak, meg hogy mik a problémák vele. De hát már év vége volt, és az inventor modellt nem lehetett hazavinni, hogy foglalkozzak vele, mert szigorúan titkos.
A 9. héten kellett egy prezentációt előadni. Nem igen törtem magam miatta, pedig kellett volna! Csak éppen a konzulensem elfelejtette mondani, hogy ezt más tanárok előtt adjuk elő, és úgymond meg kell "védenünk" a témánkat. Szívinfarktus közeli állapotban adtam elő, egyáltalán nem arra készülve, hogy ezt tanároknak, mint inkább diákoknak adom elő, így kicsit az elmélet szájbarágós lett, a mérési rész meg felszínes, és pont nem így kellett volna... fuck, yeah.
Hogy mi koronázta meg az egészet? A lezárása a tárgynak. Visszakaptam a dokumentumomat, hogy javítsak pár dolgot, de milyen szép munkám lett a helyzethez képest, majd másnap akkora elégtelen figyelt be a neptunba, mint egy ház. Mi a franc? Egy péntek reggel pont erre van szükségem a munkában. Hétfőn dzsaltam is be a tanárhoz, hogy ez mégis mi a fasz, na és a válasz? Tudjátok mi a franc volt a válasz? Ez egy i-d-e-i-g-l-e-n-e-s jegy. Mi az, hogy IDEIGLENES?! Még annak is karót írt be, akinek nem is ő volt a konzulense... Komolyan mondom, erre volt ideje, minthogy megvárja a jegyeket???? Végül a doksi javított verziójának elküldése után átjavította. De azt elérte, hogy diplomamunkánál ne akarjam konzulensnek. Engem ez kurvára nem ösztönöz, hanem felbasz.

Anyagtudomány – Hát erre sem jártam be. Ez is reggel 8-kor volt. Ez vizsgás tárgy, de volt fakultatív zh, amiből az első elég rezegősre sikerült. 21-től volt az átmenés, nekem 22 pontom lett, és ahhoz kellett következőre gyűrni még 34 pontot, hogy meglegyen a 3-as, amitől ajánlanak.... isten tudja, milyen rettenet lehetett ebből a vizsga. De a második zh-ra úgy mentem, hogy lesz, ami lesz, és wow, meglepően könnyebb volt... Szerintem a tanárok is rájöttek, hogy túl sok diákot rostáltak ki elsőre. Hmpf.

Matek – Meglepő, de ez volt idén a legnormálisabb tárgy. Sehol egy hiszti, vagy akármi, de komolyan! Ebből korrekt volt a tanár, úgy járt el, ahogy félév elején elmondta, úgy is lehetett megszerezni a jegyet és nem volt nyaktörős sem.

Mechanika – Ez amúgy egy tök érdekes tárgy volt. Más kérdés, hogy vizsgás, és persze hát mit tegyünk bele? Na ná hogy azt, amiről beszéltük, hogy nem lesz benne! Minden alkalommal volt egy ilyen feladat, ahányszor mentem. A vizsgával még az volt gond, hogy egyszerűen nem volt rá idő, 90 perc alatt másfél feladatot úgy nagyjából meg tudtam csinálni, de egybe sosem tudtam belekezdeni, még pont ugyanennyi időt simán elbírt volna a számonkérés, és nem azért, mert nem tudtam, minden feladatot felismertem, találtam rá módszert, csak éppen...

Hegesztett szerkezetek tervezése – Kötvál tárgy. Kapacitált minket tavaly a tartályos tanár, hogy vegyük fel, ingyen ötös, így aztán a csapat felvette. Igaz, mindenféléről volt szó, hogy majd közös megbeszélés alapján lesz időpont tartva a tárgynak és stb., de ezek nem történtek meg. Hétfőn volt este, hál' istennek online, így azért viselhetőbb volt, még ha a tananyag nagyon is száraz. Volt egy gyárlátogatás is, ami amúgy nem volt rossz, noha prérin és tűző napon, kigyalogolva a lábunkat is, de sok érdekes része volt és egy ilyen több ezer köbméteres olajtartály tetejére is felmehettünk :3

Hidromechanika és termikus eljárástan – Ez olyan volt előadás-ügyileg, mint tavaly a diffúz... példamegoldó zh, amire egy feladatot csináltunk meg és ebből gyakoroljon az ember. Vizsgán meg csupa levezetés... Meglett küszködve, igaz beszólt az egyik tanár – nem azt mondom, hogy nem jogosan, de azért semmi köze hozzá és majd záróvizsgára jobban meg fogom tanulni a tárgyat.

Műveleti készülékek és tartályok tervezése – A tartályos tárgy. Tavalyról (és jövőre). A tárgy, ami a félév csúcsa volt...
Hogy itt semmi és semmi nem úgy volt, ahogy megbeszéltük még tavaly félév végén:
  • Hogy majd lesz tanár, aki segít nekünk a rajzba? Helyette az lett, mindenki keressen magának magántanárt (mert persze, mindenki megteheti, ugye?! Na majd még erre visszatérünk... )
  • Hogy közös megegyezés alapján lesz az óra megtartva akkor, amikor mindenkinek jó? Nem, inkább tegyük be szerda délutánra 14-19 óráig, mert akkor mindenki ráér, nem kell dolgozni, nincs óraütközés, ugye?!
  • Nem kell kifizetni a tárgy újrafelvételét, mert nem csak a mi hibánkból volt ugye tavaly a bukás. Hát na ná, hogy ezt sem sikerült megoldani. Ráadásul el is felejtettem, úgyhogy késedelmi díjat is kellett utalnom :'D
  • Legyen inventor! Aztán év végére már autocad is meg volt engedve, mert sokan rájöttek – közöttük én túl későn –, hogy ehhez a feladathoz nem érdemes inventort használni. Oh és a csúcs az volt, mikor először vittem be bemutatni, hogy állok, és a tanár megjegyezte, ő nem tudja használni a programot, így kezdjek vele valamit, hogy láthassa a rajzokat... juhéjj!
  • Akik tavaly megbuktak vizsgán, idén csak úgy vizsgázhattak, ha megvolt a rajz. Igen ám, csak ezt a tanár a vizsga előtt 5 perccel volt képes megmondani, így aki nem készült vele, mert inkább levizsgázna és utána nyugodtan tervezne.... az rábaszott!
  • Volt egy lány, akinek visszadobta a munkáját, mert nem volt jó. És után meghallgathattam, hogy milyen ákom-bákom volt. Azért igazán nem nekünk kéne lehordania egy társunkat...

Egy pillanatig sem volt képes hozzánk és a helyzethez alkalmazkodni, vagy fair feltételekkel élni mindenki számára.
Volt egy magántanárom – úristen, azt is milyen nehezen találtam egyáltalán, nagyon sokan nem is válaszoltak a megkeresésemre –, akivel úgy ahogy haladtunk, majd húsvét idején egy hónapig nem is volt óránk, mert vírusos lett a gépe, nem indult a teams, épp internet-hozzáférése nem volt, stb., aztán vizsgaidőszakban ráerősítettünk, de így is volt alkalom, ami a semmivel telt el, mert az inventornak egyes verziói nem kompatibilisek egymással, vagy épp leállt és elvesztek fájlok (na akkor azért eléggé kétségbeestem) és lehetne sorolni blah és közben meg fizethettem az órákat, yeah. Egy vagyon elment, és az egyetemi tanár is megjegyezte, hogy ugye segít valaki, vagy ha nem gyorsan keressek, mert egyedül nem fog menni... hát köszi, bazdmeg. És még segítséggel sem, úgy hogy vizsgaidőszak elején letudtam direkt a vizsgákat és három hétig inventoroztam – konkrétan a végén már álmatlanság és szorongás lett úrrá rajtam –, de még így sem... egyszerűen nem lettem kész. Mármint a tartály meglett, noha bőven van hibája, pont annyi, hogy elpepecseljek a metszetelésben vele, de egyszerűen már nem volt időm arra, hogy kimetszeteljem minden részét méretekkel, alkatrészlistával, csonklistával, tűrésekkel... úgyhogy méltányossági szeptemberre, remek!
És ráadásul, inventorral itt szopok már hónapok óta, a magántanárom meg mondta, hogy autocadbe elkezdte csak úgy szabadidejében és egy fél-egy nap cakli-pakli kész lett a modellel, ez az inventor meg >< holy shit!
Úgyhogy igen, a tököm tele van ezzel a tárggyal és a tanárral már!
Majd nyáron, nyugodtan neki fogok állni autocadbe, kész lesz és ezzel én többet nem akarok foglalkozni. Egyszerűen elég volt már.

Összegezve, ez egy szar félév volt. Nem csak tanulás szempontjából. Tavasszal elkezdtem munkát keresni is, nahát... márciusban leadtam vagy 50 helyre az önéletrajzom, alig jött visszajelzés, akkor eléggé el is kámpicsorodtam. Utána volt állásbörze, ahol két napig járkáltam, minden szórólapot begyűjtöttem, mindenhova jelentkeztem, emailt adtam, ahova csak tudtam. Meg volt egy karrier tanácsadás, ahol igazából a hölgy nem mondott semmit, csak hogy lehet az önéletrajzom nem megfelelő, amin ugyan javítottam, de leginkább csak formaságokat... Végül a Mediconturhoz kerültem. Épp bővülnek és úgy voltam vele, egy próbát megér és pont a mérnök csapatba kerestek embert * - * úgyhogy április óta náluk vagyok gyakornok. De azért voltak érdekes esetek az álláskeresésben... 

  • Volt aki facebookon írt rám, hogy látta az önéletrajzomat és felvettek. És így hova, minek, miért, mikor, mennyiért? Utána már nem válaszolt. Vagy hogy én hívjam fel a céget? Why? Ők keresnek engem, hívjanak ők! 
  • De volt olyan is, aki S. O. S. keresett tervezőmérnököt, mondtam rendben, küldje el a címet emailbe, hogy mégis tudjak valamit a cégről, na azt az emailt azóta is várom. 
  • Vagy mikor elmondom interjún, hogy nemigen szeretnék dokumentumokat kezelni, kiégtem én a Solvonál a szkennelésbe, és akkor vicceskednek, hogy csak 80%-ban kell, és wtf T.T 
  • De az is csodás volt, mikor az interjút azzal kezdték, hogy épületgépész csoportjukba keresnek embert... és így, hé, én nem vagyok az! Értem, hogy hiány van, de akkor is... 
  • Knorr-Bremse volt az, akihez vagy 30 pozícióra beadtam a jelentkezésem, mindenhonnan visszadobtak, kivéve, mikor lett munkám, akkor hirtelen többször is megkerestek :'D 
  • Meg akik majd visszajeleznek, ígérgetik mikor, és aztán nem, vagy utána több héttel, hogy felvettek, és hát bocsi, azóta már nem aktuális a dolog, vessetek magatokra, hogy idáig szültétek, 
És még rengeteg céget fel tudnék sorolni ilyen esetekkel.
De a mostanival meg vagyok elégedve, nem rossz a fizetés (Solvonál csak jobb lehet), közel van, jó a csapat :3

Fuh, bocsi, ez már nagyon ki akart belőlem jönni... Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok szent, én is hibás vagyok egy-két dologban, igyekezhettem volna még jobban és stb. De nem hiszem, hogy a tanárok néha ezekben az esetekben megfelelően és méltányosan uralták volna a helyzetet.
Zárjuk akkor a szokásossal: 

  • Hobbik: Volt, amire ráértem, volt, amire nem. Volt egy kevés olvasás, könyvhéten is jártam és ahw, ez az érzés hiányzott már :3 még ha drágák is lettek a könyvek. Filmek és sorozatok nézése gőzerővel történt továbbra is. Még hangszerhez is nyúltam, noha nem sokszor, de többször, mint előző félévben. És a sörfőzést is elégszer gyakoroltam, úgy volt, lesz ilyen csapatépítő is, de végül nem jött össze, amit kicsit sajnálok :( 
    Tesire jártam, ho-ho-hóóó! Squasholtam. Ami amúgy meglepően nem volt könnyű az elején, és néha olyan izomlázam volt, hogy mozdulni sem igen akartam. De összességében nem volt rossz, jövőre is fel szeretném újra venni. 
    Ami viszont továbbra is csúcson járt, az a borítózás. Wattpadon rengeteg rendelést kaptam (köszönöm a bizalmat <3), amit Primadonnára igazán ki kéne már tennem xD de tervezem is, ahogy ilyen speed art videót is, sokan kértek már, és hát ugye a blog designját is frissítettem végre :3 contestre jelentkeztem, meg egy wattpados csoportban facebookon van a #WPBookArt is, ami baromi tetszik, kihívás néha :D
    • Írás: szerepjáték lecsökkent facebookon, akivel vittem a sztorit, ő nemigen ért rá, új társat meg kerestem, csak épp nem találtam, akivel így passzoltam volna. Fórumra tervezek visszatérni most nyáron.
      Viszont nanowrimo campre most júliusra készülök a Blood in the waterrel ^.^ notionön sok mindent összeraktam hozzá » ajánlom az oldalt másnak is, nagyon jóllehet rendszerezni :3
  • Szerelmi élet: Van <3 
  • Tanulmányok: Nem lett rossz, sem nem jó, a tartály az kiesett, de a többi tárgy úgy sikerült, ahogy terveztem.
  • Szociális élet: Ez félig-meddig sikerült. Jelentkeztem szakosztályba, ahova fel is vettek. Bár minden második héten tudtam menni, de jó a kis közösség, volt társas est, véradás, utóbbinál jól még be is rúgtunkam, meg MOLt látogattunk. Tetszik kimondottan, pedig először nem is akartam komolyan venni a jelentkezést, alig jött össze xD 
    Ami viszont rendesen fáj, hogy a barátnőimmel alig tudtam találkozni, sőt! Most nyáron is nehezen szervezzük össze :( pedig olyan jó lenne őket már látni is. Volt videóchat, de az nem az igazi, noha akkor is elmondtuk, milyen jó lenne már találkozni :D
  • Időbeosztás: Ha-ha-ha. Valaki meséljen róla, ha valóban létezik!
  • Bloggerkedés: Ijjj, nem volt túl erős ez a félév eddig. Verseket hoztam leginkább :/ most volt egy-két ficlet, de azért nem igen estem túlzásba, kiváltképp a megkezdett regényekkel kapcsolatban playlist, idővonal?, remélem, hogy nyáron ezen tudok változtatni, mert ötlet bőven van :P
  • Insta & Tiktok: insta alakul, kezd kiépülni a rendszere, noha írásaim bemutatásán még van mit erősítenem, de ötletek vannak. Tiktokom lett ugyan, de az... egyelőre még kihasználatlan. Kezd sok lenni a felület :')
Összegezve nem volt könnyű ez a félév, és nem is éreztem annyira jól magamat. Sokszor volt ilyen kedvetlenségem, rossz kedélyem, amin néha próbáltam tudatosan dolgozni, de nem mindig sikerült. Valahogy most ütött ki rajtam, hogy vajon hol tartok az életben? Mindig látom a neten, hogy valaki férjhez ment vagy külföldön szerzett diplomát, nagy cégnél dolgozik, itt kirándult, oda utazott, stb... és akkor itt vagyok én... aki mit csinált?
Úgyhogy most július 1-t tűztem ki a változás megkezdésének. Addig szeretnék kidolgozni egy menetrendet a mindennapjaimra (sport, meditáció, írás, mentális egészség javítás, stb.), hogy miket szeretnék megvalósítani, meg addig egy kicsit pihenek, aztán hajrá! Remélem, sikerülni fog és ezt meg tudom mutatni nektek is.
Mindenesetre köszönöm, hogy velem vagytok, velem tartotok továbbra is! Tudom, nem éppen úgy zajlik a blog élete, ahogy én vagy ti gondoltátok volna, de köszönöm még egyszer, hogy a közönségem vagytok. 
A mihamarabbi viszontlátásra! Vigyázzatok magatokra! Remélem ti is jól vagytok! 💖 Pihenjetek, élvezzétek a nyarat, amennyire lehet!
Puszi:
Abeth
*az első gif a tenor.com, 
a második gif a gifer.com tulajdona

4 megjegyzés:

  1. Na, ha valaha bárki azzal nyaggat, hogy "Miért nem mentél egyetemre?", akkor csak megmutatom neki ezt a posztot. Mert magamat ismerve ha nekem lett volna ilyen félévem, már felgyújtottam volna az intézményt. XD ~Vagy mondjuk otthagytad volna, tudod, néha normális döntéseket is hozhatsz, nem tiltja meg neked senki.~
    Amúgy gratula az eredményeidhez és remélem, sikerül a sok sz@rt kipihenned a nyáron :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, hogy most jutottam el idáig, céges gépről valamiért a blogger szarakszik o.o meg nyaraltam is.
      Hát... a BME mindent megtesz, hogy utáljam xD
      Jó látni téged, remélem te is pihensz, meg ugye írsz ;) mert nekem kell a VictorSinthea <3

      Törlés
  2. Szia! Nagyon sajnálom ezt a sok kellemetlen élményt, ami ért, örülök, hogy még mindig együtt vagy a társaddal. :3 Végre találtál olyan munkát, ami kielégíti az igényeidet!
    A napirendet nagyon jó ötletnek tartom, én is szeretnék egy jól szervezett lifestyle-t, ha elkerülök otthonról. Mi az, hogy sehol sem tartasz az életben? Ugyan már, ez csak a 21. század kiégésbe hajszoló mókuskereke! Élj olyan életet, ami jól esik, ne másokéhoz hasonlítgasd magad. A munka értékét nem az eredmények adják meg, hanem hogy örömet okoz neked. :)
    Remélem, a jövőre jobb éved lesz, és végül nem fogsz csalódni a mesterszakban. El se hiszem, hogy pont egy évvel ezelőtt olvastam az ilyen össszesítődet, és most látni hogy hol állsz... Időutazós. Amúgy hogy ismerkedtél meg a társaddal?
    Szép nyarat!
    Peny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Napirenden gyúrni kell még, egy ponton nem sikerült betartani, de a többi egyelőre megy és örülök neki, ilyen "kis sikerek", amikre szükségem volt, meg lesz.
      Ebben amúgy igazad van, csak el szokott kapni ez a szorongás, mostanában többször mint kellene, és mikor neten a sokadik ilyen poszt van, akkor úgy inkább ki is kapcsolnám a netet xD de igen, mindenki úgy élje le az életét, ahogy neki, nem ahogy másoknak. Alapvetően elégedett vagyok azzal, ahol tartok, mert volt munkám benne rendesen, szeretem, amit tanulok, kicsit már dolgozom és a hobbijaimmal is úgy ahogy tudok foglalkozni. Csak néha ez az érzés, hogyha másképp döntöttem volna... :D
      Hát igen, egy éve még (vagy már csak) diplomáztam. Szeretem, amit tanulok, nem ezzel van a baj, hanem hogy az egyetem ezt a szeretet nem próbálja megtartani, hanem mintha direkt le akarna vinni az életről. BSc alatt még oké a szopatás, de most már mit akarnak...
      Mi interneten ismerkedtünk meg. Egyrészt egyetemi bulik annyira ilyen téren nem jöttek be, másrészt diploma után úgy voltam vele, hogy most már igen, készen állok tényleg egy kapcsolatra, és össze is jött. Valószínűleg kellett, hogy valóban úgy érezzem, hogy én is tényleg szeretném.
      Neked is nagyon szép nyarat, sok pihenést, amennyit csak tudsz <3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.