Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2021. augusztus 12., csütörtök

Haiku próbálkozások VI.

Hellobello!
Cím: Amatőr haikuk 51-60. 
Kategória: vers – haiku
Besorolás: egyperces, drabble
Figyelmeztetések:  
Korhatár: G
Forrás: saját kútfő,  minden jog fenntartva. 
Terjedelem: 93 + 91 szó
Eddigi részek: itt
Megjegyzés: Össze kéne szednem magam, helyette ilyenekkel jövök... de most cégnél költözés van, aztán képtelen vagyok ennél jobban utolérni magamat, no meg nyaralás volt, az inkább kikapcsolódásról szólt, mint írásról, csak néha-néha vázlatoltam valamit. És már itt van 12.-e, és nem sok mindennel jöttem, pedig terveztem >< áhh :D annyira typic én.
Veletek mi újság? Hogy telik a nyár? Ki mit írt mostanában?
Jó olvasást!💖 További szép napot! (A végén a szokásos.)
* * *
#51.
Berúgtam és az
Élet is fáj, keserű
Íz a nyelvemen.

#52. 
Neten csetelünk, 
Szeretünk, milyen amorf
Világban élünk?

#53. 
Írok, azonban 
A szavak nem öltenek 
Alakot  válság. 

#54. 
Szavad csak koppan
A padlón, a szerelmed
Nem ér el engem. 

#55. 
Szivárvány lennék 
A te esőfelhődben. 
Együtt elmúlunk. 

#56. 
Kehelyből iszom 
Csókod párolt italát, 
Oh, fűt belülről. 

#57. 
Szikrákat szór az 
Ég, számos csillag táncol 
Rajta, lehullnak.

#58. 
 Veled vagyok az 
Ágyban, mégis egyedül
Érzem magamat.
 
#59.
Rajzolt csillag a 
Kezemen, szemem előtt
Húzva, kívánhatok? 

#60. 
Emlék-tengerén
Vitorlázva, minden kép
Üres és fehér. 

* * * 
Mindig szoktam valami beszélgetőset hozni a végére, most sem hagyom ki, legyen az LMBTQ+ törvényjavaslat. Pontosabban most nem politizálni akarok, sem kitérni, hogy mi lesz a könyvekkel és filmekkel, hanem hogy ti mit gondoltok, netes tartalmakat hogy érint? Esetleg, hogy aki ilyen témában ír, kitesz egy jelzést, hogy ilyen tartalom is található a blogján, vagy sem? Van értelme? Valószínűleg kevésbé érint minket blogosokat, de akkor is, az én fejemben megfordult a dolog, és ha a novelláimhoz nem is, de az információkhoz kitettem, hogy ilyen tartalommal is szolgálok. Ti hogy vagytok ezzel?

4 megjegyzés:

  1. Szia! 😊

    Már az Instagram oldaladon is kifejtettem régebben, hogy szerintem milyen tehetséged van a haiku íráshoz és ez most is bebizonyosodott. Imádom az összeset, de három van, ami különösen közel áll hozzám. 🤍 Az első azért, mert annyira jól mutatja be, milyen a mai élet: hogy inkább menekülünk valamibe (itt az ivásba), csak ne fájjon a valóság. Még akkor is, ha maga a menekülés is keserű. A második azért, mert megmutatja, milyen a mai ismerkedés. Egyszerre nagyon igaz és elszomorító. A harmadik meg bemutatja az írók íráshoz való kapcsolatát. Mert az ihlet, mint olyan, nagyon hamar elillanhat. 🥺

    Szóval számomra az ilyen áthallások miatt jönnek át a verseid. Már alig várom, hogy további csodákat olvashassak tőled. 🙏

    Puszillak,
    Noemi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálkozom :D nem azt mondom, hogy mindegyik tökéletes, vagy nagyszabású, de szeretek velük foglalatoskodni, meg annyira rövidek, hogy elég hozzá egy gondolatfoszlány is. Mindenesetre köszönöm <3

      1.) Legtöbben menekülünk valahova a valóság elől, mert néha nagyon kiábrándító. Csak van, mikor már túlzásba is esünk.
      2.) Jajj ne is mondd, mármint én baromira jónak tartom, hogy van net, meg lehet kapcsolatot tartani, nem egy hét, míg a levél megfordul, de emellett néha annyira elinternetesedik egy kapcsolat, baráti/szerelmi/stb., hogy egy találkozáskor képtelenek a felek akció-reakcióba lépni egymással rendesen.
      3.) Sajnos el.

      Köszönöm még egyszer <3
      Puszi: Abeth

      Törlés
  2. Szia!
    Jó haikuk lettek, örülök, hogy olvashattam őket. Számomra ez az idei (is) egy "emotional girl summer" volt, úgyhogy ezek illenek is a hangulatomhoz.
    Jó, hogy felveted az LMBTQ+ törvény-témát, szerintem is érdemes gyakorlati szempontból is megközelíteni, nem csak politikailag. Elsőre nagyon durvának hangzik, de szerintem igazából nem kell nagyon izgulnunk. Mármint nem totális cenzúra ez, nem tiltják be az ilyen történeteket, csak próbálják nehezebben elérhetővé tenni őket, azt hangsúlyozva, hogy az ilyesmi "nem gyereknek való". Akárhogy is, ezen a logikán elindulva szerintem érdemes kiírni a blogokra, ha van ilyen tartalom, igaz, én ilyen disclaimerekkel korábban is találkoztam már. Aztán hogy az olvasónak ez számít-e vagy sem, az szerintem egyénenként változik.
    Remélem jól vagy, jól telik ez a pár hét, ami maradt a nyárból :)
    Puszi:
    Winter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betiltani nem is hiszem, hogy tudnák. Remélem.
      Nem hinném, hogy pont a blogokat nézegetnék, de én is úgy vagyok vele, hogy kiírtam, aztán mindenki eldönti. Végül is én jeleztem. Amúgy igen,én is láttam már régebben is ilyen kiírást, csak eddig úgy voltam vele, elég címkéznem a posztokat.

      Jól,dolgosan, de jól telt el, remélem fordítva is igaz,hogy neked is jól telt.
      Sajnálom, hogy ilyen későn tudtam csak válaszolni :( igyekszem máskor előbb.
      Puszi:
      Abeth

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.