Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. május 24., kedd

Madárka

Hellobello!
Cím: Madárka
Kategória: novella –  one-shot, fanfiction
Fandom: Outlander – Claimy – Claire & Jamie
Besorolás: ficlet, songfic egyperces, angst, Jamie és Claire pov
Idő: Culloden után
Helyszín: Skócia és Amerika
Forrás: Mivel ez egy Outlander fanfiction, így minden jog az írónőt, Diana Gabaldont és a sorozat-rendezőket illeti.
Leírás: Mit hoz ki Jamie-ből és Claire-ből, ha meghall egy madarat csiripelni? 
Figyelmeztetések: -
Korhatás: 12
Terjedelem: 361 szó
Megjegyzés: Igaz, hogy azt írtam itt anno, hogy nem valószínű, hogy lesz több Outlander fic, végül úgy voltam vele, hogy de lesz. 
Megyjegyzés 2: Hát ez egy 300-nak indult, de aztán végül nem az lett belőle, kicsit túlfutott és már nem akartam még többet vágni belőle. Ez van. Akartam valamit hozni, míg a regényeim javításán ülök, ne árválkodjon csak úgy a blog. Aztán most, hogy félév vége lesz, vizsgaidőszak, majd lassan kezdek visszatérni is. 
Megjegyzés 3: Na meg Outlander. Nemrég jött ki a 6. évad, és hát újra fellángolt a szerelem :3 Hogy szegény Jamie-ék, nem igaz, hogy nincs egy perc nyugtuk sem. 
Jó olvasást!💖 További szép napot (inkább estét)!
* * *

Énekelj nekem egy dalt a lányról, aki elment...

C L A I R E

Az ablakon kinézve az eget kifakult rózsaszín és narancssárga csíkok már felszabdalták. Második bőrrétegként, körbevett mindent a lárma, az utcán emberek és autók jártak, olyan zajosak és nyughatatlanok voltak, és koponyájában sikoltoztak. Csöndre vágyott, de még a közeli temetőben sem volt némaság. 
Madarak repdestek a kisudvarban lévő fákon. Az egyik leszállt az ablakpárkányra, vígan csiripelt, amiről Ő jutott eszébe. Az agyában lévő köd folyóssá vált, benne sétálva meg-megérintette az elbújtatott emlékeket: azok a rakoncátlan vörös tincsek, vagy a kis gödröcske a szája sarkában, amikor mosolygott, a biztonságot adó ölelése...
Sóhaj szakadt ki belőle, teste sajgott, tüdeje égett, szeme vörös volt. Hetek teltek el és a zokogás és a könnyek, az el nem múló fájdalom ugyanúgy nap nap után követte és kötötte béklyóba, amiért egyedül élte az életét tovább. Bár... itt volt Frank...
A lépcső megnyikordul, Frank minden egyes lépését kihangsúlyozta.
A pillanat elszállt. Emlékei megrezzenve húzódtak vissza szíve falai közé, és szeme könnybe lábadt egy pillanatra.
A madárra nézett, ami elszállt.

J A M I E

Üres tekintettel meredt maga elé. Alig tűnt élőnek. Pedig egy vezető ígérete volt az embereinek, egy barát árnyéka másoknak, és csak egy újabb fogoly valaki számára.
De... a lelke elment, elment, amikor egyedül találta magát a kőkörben.
Rezignáltan lehunyta a szemét, látni akarta Őt. Akit már csak álmai közepette láthatott. Bár aludhatna örökké, megtenné, igazán megtenné, bár lenne annyira önző, de a többi fogollyal mi lesz? 
Sóhajtott, sebei már majdnem begyógyultak, fizikailag ép volt, újabb hegekkel több, de ép. Lelkileg sivár és lélektelen, csak egy emberi hús-vér gépezet, ami az alapfunkcióira volt képes. Vágyott az érintésre, A Nőre, aki összerakja, meggyógyítja és egésszé teszi. Mert csak akkor lesz értelme az életnek. 
Madárcsicsergést hallott a távolból. A rácsok felé tekintett, hátha kiveszi az apró, szárnyas, kis testet a párkányon, de nem látta. 
A dallam élénk és vidám volt, időt átívelő, egy elmúlt kort idézett bágyadtan: egy barna hajkoronát, fehér, bársonyos, puha bőrt, élettel és melegséggel teli csókot... 
– Mac Dubh!
Összerezzent és nem tudott Claire emléke után kapni, hogy hátha megérintse. 
A madárszó lassan elhalkult és abba maradt.

Minden, ami jó volt, minden, ami tisztességes volt,
Minden, ami én voltam eltűnt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.