Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. május 27., péntek

Egy Jedi nem szerethet

Hellobello!
Cím: Egy Jedi nem szerethet
Kategória: novella –  one-shot, fanfiction
Fandom: Star Wars – Obikin – Anakin & Obi-wan
Besorolás: ficlet, egyperces, jossed, angst, Darth Vader/Anakin pov
Idő: Sithek bosszúja után valamikor
Helyszín: Ismeretlen
Leírás: Anakin fantazmagóriája a tükörben és a válasz minden tettére. 
Forrás: George Lucast illeti.
Figyelmeztetések: -
Korhatás: 14+
Terjedelem: 340 szó
Megjegyzés: Hát ma jött ki az Obi-wan sorozat, akkor írni is kell egy fanficet :D úgyhogy ez ösztönzött leginkább, no meg Obi-wan * - * (ő a kedvencem a Star Warsból :3, meg amúgy nekem a Sithek bosszúja volt a kedvenc filmem is). Nem lett túl hosszú, nem is terveztem annak, noha azt hittem, 300-ra ezt is meg tudom vágni, végül nem történt meg. Ez ennyi és pont... 
Megjegyzés 2: Nemsokára hozok mást, nem csak ezeket a rövideket. 
Jó olvasást!💖 További szép napot (inkább estét)!
* * *
A tükröződő felszín visszaverte az alakját. Saját magát látta és mégsem saját magát látta. Keze tétován emelkedett meg, nyúlt, hogy elérje, megfogja a képet, de csak a tükör felszínének ütköztek ujjai. Az ábrád ott lebegett tőle egy karnyújtásnyira és mégsem érte el.

Annyi mindent tett érte.

A szabadságért küzdött.

Felszabadult.

Hát miért nem érte el?

Tükörbéli valója a Mustafar előtti időket idézte. Nem viselt páncélt, amely életben tartotta, nem voltak horrorisztikus égési sérülései, nem kellett a levegőt egy gépen keresztül vennie. Haja rakoncátlanul, fényesen göndörödött, arcán ott ült a pimasz, hencegő mosoly és a szeme? A sárga cink helyett az óceán kékjét tükrözte, viharos volt ugyan, de nem haragos és gyűlölettel teli.
Meghökkentette hasonmása, szította benne az elégedetlenséget.
– Te voltál a Kiválasztott – jelent meg mögötte valaki más, először alig tudta kivenni az alakját, de a hang... ezt a hangot bármikor fel tudta volna ismerni. Hosszú éveken át hallgatta, az összes zöngéjét ismerte és néha, mint valami fehér hangyazaj övezte a jelen napjait.
Obi-want a napfény körbekoszorúzta, tekintetébe arany szálakat szőtt és szinte glóriát vont feje köré. – Szerettelek! – Hátrébb lépett egyet, majd elfordult, eltávolodott.
A deja vu szikrákat hányt Darth Vaderben, látta így már a férfit, így hagyta őt egyedül. Ott a vulkán belsejében.
– Várj, Mester! – Mozdult utána, Anakin menni akart mestere után, elmondani mindent. De mindent, még a legutolsó, aprócska, lényegtelen titkot is, ha akadt egyáltalán, és nem csak az az egy, amit évek óta cipelt szívében.
De egy lépést annyit sem tudott megtenni. Kezein és lábain nyomást érzékelt – csörömpölés –, láncok tartották vissza.
– Mi ez? – hördült fel. Gépi hangja recsegett és ropogott.
A béklyók nehezek voltak és szorosak, szinte bőrén érezte. A fémbe felirat volt égetve, amely izzóan rajzolódott ki: egy Jedi nem szerethet – ismétlődött minden egyes láncszemnél.
Vader haragja életre üvöltötte magát és, mint valami szélvész, csapott le, a tükör ripityára tört ütése hatására, a szilánkok, vele együtt Obi-wan és a gúzsba kötött Anakin alakja is a padlóra záporoztak hangos zörej kíséretében. Mint az őszi levelek, lehullottak, elmúltak.

Ezért szabadította fel magát!

Hogy végre szerethessen. Szabadon. És tisztán.
Obi-want.

5 megjegyzés:

  1. Köszi, ez jó volt :)
    Ami a filmet illeti, nekem is tetszett, de a Portman-Christensen páros - bocsánat a kifejezésért - silányra sikeredett. Persze lehet, csak a kémia hiánya, vagy a Hayden által játszott fiatal véder váltott ki bennem ellenszenvet, amibe belegondolva igazából ráfoghatunk egy mesteri színészi játékra is, ha arra törekedett, hogy megutálja az egyszeri néző. Akkora hisztit levágott, a falat kapartam kínomban, nemhogy még drukkoljak is nekik! :D
    Mondjuk Portmant kiemelve, függetlenül mennyire iskolázott és intelligens nő, azért a földhöz nem verem magam az itt produkált színészi játékától...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem is miattuk tetszett :D De igen, pont múltkor néztem újra és valahogy nekem másképp rémlett a kapcsolatuk, mármint hogy kifejezőbb volt, jobban átjött a színészi játékból, de valahogy most így nagyobb fejjel kevésbé...

      Törlés
  2. Wow, hogy megszépülnek az emlékek :D Az egy igen energikus rész lett, gyanítom téged is elragadott a flow és átsuhantál a beleerőltetett tragikus szerelmi jeleneten :DD
    Más klasszikust is szívesen újranézel (teszem azt Csupasz pisztoly, Airplane, Nagy durranás, stb.), vagy a SW az egyedüli?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, történt más is ebben a részben, nem csak Anakin és Padm :D
      Rengeteg mindent szoktam újranézni régiekből, elkap a kedv és aztán nem hagy nyugodni, szívesen nosztalgiázom, kedv függő, mikor mit, valamikor klasszikust, valamikor romantikust, valamikor sci-fit, kalandot, stb. Már ami tetszett persze :D
      Az Airplane-t nem láttam :S

      Törlés
    2. Pótolni sosem késő ;D Köszi a választ!

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.