Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. május 21., szombat

I, the Soldier - Idővonal

Hellobello!
Kis érdekességet hoztam, újabb apróságot, hogy érthetőbb legyen a sztori, meg vissza tudjátok ti is követni, hogy mi mikor történt. Mert be fog sűrűsödni, aztán lesz itt minden :D meg mivel egy kicsit változtatok a dolgokon, nem minden úgy fog történni, ahogy a filmekbe, így talán ez még segíteni is fog. No meg annyira kódos kedvemben vagyok, hogy milyen menő lenne már egy ilyen, és nem? Noha azt még nem tudom, hogy milyen részletességgel vegyem pontokba az időpontokat, szerintem főképp a történet fontos időpontjait hozom, minthogy az összes marvelest :D különben soha nem lenne vége és csak pörgetnétek lefelé a végtelenbe. 
 Tudom, rég jelentkeztem már, zh hét, minden más is van, így az időm nem sok, pedig bezzeg most van ihletem :D meg motivációm, tudnék is mit írni... De nemsokára hozom az ItS következő fejezetét, meg a Csak egy italnak is javítása van már.
Addig is legyen szép napotok és jó olvasást!
* * *

Idővonal
1930. január 10.
Abraham Erskine, aki egy német egyetemen dolgozik, elkezdi a szuper szérum létrehozásával kapcsolatos kutatásait.
1933
Johann Schmidt elkezdi keresni a Tesseractot.
1935. február 15.
A berlini Deutsches Opernhausban Johann Schmidt találkozik Adolf Hitlerrel és Ernst Kaufmannal, a Különleges Fegyverek Osztályának vezetőjével egy Wagner-opera előadása után. Schmidt felfedi elméletét, amely szerint az asgardiak és mágiájuk több lehet egy mítosznál. Hitler érdeklődését felkeltik az ötletei, Schmidt pedig felajánlja, hogy kutatást végez Kaufmann egységében, de elutasítják; Heinrich Himmler kihallgatja a beszélgetést, és szárnyai alá veszi Schmidtet.
1935. szeptember 14.
Abraham Erskine elrablása: A pletykák hallatán, miszerint Adolf Hitler antiszemita törvényeket fog bejelenteni, Abraham Erskine megpróbálja elhagyni Németországot családjával együtt. A német-svájci határon megállítja őket Johann Schmidt, aki a szuperkatona szérumot akarja.
1939. szeptember 01.
A II. világháború kezdete.
1940. november 11.
Johann Schmidt beoltja magát a szuperkatona szérummal, Vörös Koponyává változik.
1940. november 13.
Abraham Erskine megmentése: Abraham Erskine-t Peggy Carter menti meg, aki szobalánynak álcázva beszivárgott az épületbe. Carter elviszi Erskine-t a Stratégiai Tudományos Tartalékba (SSR), hogy Howard Stark segítségével létrehozzák az amerikai szuperkatonát.
1942. március 03.
Johann Schmidt megtalálja a Tesseractot a norvégiai Tønsbergben.
1943. június 14.
  • Erskine felkeresi Rogerst, megkérdezi tőle, hogy akar-e nácikat ölni. Rogers azt válaszolja, hogy nem akar megölni senkit, és nem szereti a zaklatókat. Ez lenyűgözi Erskine-t, aki lehetőséget kínál Rogersnek katonai szolgálatra a Rebirth Projektben.
  • Johann Schmidt és Arnim Zola kísérleteznek a Tesseracttal a HYDRA központjában.
1943. június 22.
  • Steven Grant Rogers megkapja a szuperszérumot.
  • Erskine-t meggyilkolják.
  • Johann Schmidt találkozik Schneiderrel, Roederrel, Hutterrel. A három férfi elmondja Schmidtnek, hogy Hitler nem támogatja a HYDRA-t, de mielőtt befejezhették volna a beszélgetést, Schmidt megöli őket, ezzel elárulva Hitlert.
1943. november 03.
  • Steve Rogers beszélget Peggy Carterrel, aki elmondja neki, hogy a 107. gyalogezredet, köztük Bucky Barnes-t is elfogta a HYDRA. Rogers, Carter Howard Stark segítségével Ausztriába indul. Rogers megmenti a foglyokat és találkozik Johann Schmidttel, aki megmutatja igaz valóját neki.
  • Rogers megalakítja saját kommandóját.
1943-1944
Rogers és társai támadásokat indítanak HYDRA létesítmények ellen: Franciaországban, Belgiumban, Csehországban, Dániában.
1944. október 13.
Sinthea Schmidt születése Berlinben; édesanyja meghal szülés közben.
1945. január
A HYDRA megtalálja az obeliszket Kínában.
1945. február 01.
  • James Buchanan "Bucky" Barnes leesik a vonatról, halottnak tartják.
  • Arnim Zolát elfogják Rogersék.
1945. február 05.
Steve Rogers megtámadja a HYDRA főbázist, megküzd Johann Schmidttel, aki a Tesseractot akarja használni, de a kő Vormirba száműzi. Rogers lezuhan Grönland partjainál és jégbe fagy.
1945. március 02.
Peggy Carter megtámad egy HYDRA kutatóintézetet, minden aktát elkoboz az SSR.
1950 körül
  • Bucky Barnest megtalálják, a Szovjetunióba viszik. Fémprotézist kap és megkezdődik a kiképzése a Tél katonájává.
  • Megalakul a S.H.I.E.L.D., közben Zola az ügynökségen belül megkezdi a HYDRA újjáépítését.
1951. július 02.
Isaiah Bradley-t, a szuperkatona szérum egyik felhasználóját küldik megküzdeni a Tél katonájával. Bradley az ellenséges vonalak mögé kerül, és egy goyangi bárban harcol a Tél katonájával, akinek a küzdelem során leveszi a protéziskarját, és így győz. A Tél katonája túléli a harcot, de a HYDRA félni kezd Bradley-től.
1951. október 06.
Azok a férfiak, akik Isaiah Bradley-vel együtt szedték a szuperkatona szérumot a koreai háború alatt, elkezdtek kihalni a szérum hibái miatt. A katonaság végül rájön, hogy Bradley az egyetlen személy, akinek a szervezete befogadta a szérumot.
1952. július 21.
Isaiah Bradley-nek ahelyett, hogy megköszönnék a koreai háború során tett hősies erőfeszítéseiért, elviszik és börtönbe zárják. A HYDRA és az Egyesült Államok kormánya kísérletezik rajta.
1957 körül
Doroteya Viveca Kolesova születése Moszkvában.
1967
Doroteya és húga, Oksana elrablása.
1972
Arnim Zola terminális diagnózist kap, és nem sokkal ezután meghal. A tudata egy fejlett szuperszámítógépben marad fenn, amelyet a New Jersey állambeli Camp Lehighben lévő S.H.I.E.L.D. bunkerben tárolnak.
1982. november 20.
Miután kísérleteztek vele, és harminc évig börtönben tartották, egy nővér megsajnálja Isaiah Bradley-t. Meghamisítja dokumentumait a nő; Bradley kitör a létesítményből, ahol fogva tartották.
1987. szeptember 30.
Annabeth "Beth" Outlaw születése.
1991. december 16.
Howard és Marie Starkot Long Islanden meggyilkolja a Tél katonája.
1991. december 18.
Tél program kezdete.
2004. május 21.
A Tél katonája megtámadja az Inessa szállodát, több őrt megölve. Meglövik ugyan, de megöli támadóját és célpontjait.
2009. január közepe
Annabeth Outlaw elrablása. James Liare kísérleteket hajt végre rajta.
2009. január 21.
Sinthea Schmidt elleni merénylet, amely után nem sokkal a nő életét veszti.
2009. szeptember
Annabeth megkezdi a tanulmányait a West Pointon.
2012. május 04.
New York-i csata.
2014. január 09.
Nick Fury elleni támadás; Tél katonájának feltűnése.
2014. január 14.
Natasha Romanoff kormánymeghallgatáson feltárja a S.H.I.E.L.D. bukását.
2014. ősz
Nick Fury meglátogatja Annabeth-t a West Pointon és ajánlatot tesz neki. A nő kiképzése megkezdődik, mint leendő Bosszúálló.
Folyamatos bővítés alatt!
*Források: MCU wiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.