Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2021. február 6., szombat

Gólyaeskü

Hellobello!
Cím: Gólyaeskü
Kategória: vers
Besorolás: egyperces, drabble
Figyelmeztetések: - 
Korhatár: G
Forrás: saját kútfő,  minden jog fenntartva. 
Terjedelem: 145 + 77 szó 
Eredeti keltezés: 2013 ősz
Megjegyzés: Ha azt kell mondanom, mikor próbálkoztam először verssel, akkor bizony ez volt az, mikor nekem kellett megírnom a gólyaesküt. Nem azt mondom, hogy kiemelkedő írásom lenne, de nagyon emlékezetes volt... új iskola, életem egy új megállója... stb. Tudom, hogy nem feltétlenül illik a blogra, de nekem akkor is fontos.
Megjegyzés 2: A végén a szokásos :D 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Én a kis VMG-s gólya
Esküszöm az élőszóra
Itt a felsősök előtt,
Ha találkozunk, én köszönök előbb.
Sorban, menzán vagy folyosón
Félreállok útjukból.
Fizetek nekik mindent a büfében,
Sőt, mindegyiknek duplán kérem.
Fogadom, egy tanárban sem bízom,
Jelenlétemmel az órákat nem zavarom.
Elég, ha a TZ-n látja,
Hogy vagyok az egyik diákja.
A tankönyveimet többnyire kímélem,
Tanáraimat, ha hallják dicsérem.
Ígérem, hogy dolgozatból soha nem lesz elegem,
De a puskát megírom minden egyes reggelen.
Az órákra mindennap betérek,
Agyalágyult kérdéseimre választ remélve,
Bár az igazamat jó előre kikérem.
Szinuszt-koszinuszt bevágom,
Már az izomereket is látom.
Verset fejből elemzek
S megírom ötösre a fizika tesztet.
Vírust irtok,
Kupert futok.
Dalt éneklek,
S több nyelven beszélek.
Az évek alatt zseni leszek.
De levegőt is csak halkan veszek,
Nehogy aztán túl merész legyek
Ha eskümet megszegem,
Mardosson a szégyenem.
Büntetésem vállalom,
És az esküt fogadom.

Ezennel VMG-s vagyok.

* * *
Mostanában nagyon küzdök a befejezésekkel, ezért sem hoztam eddig semmit. Tudom, eredetileg sem voltam jó bennük, olyan csélcsap vagyok ebben, de most aztán igazán rám tört. Egyszerűen semmit sem tudok befejezni, több novellát írok párhuzamosan, szeretném is írni őket, lendület van hozzá. Ennek ellenére mégis oly könnyedén elkedvtelenedek és inkább keresek másikat, amit írhassak. És csak generálódik az egész... Ti ilyenkor mit tesztek? Voltatok ilyen helyzetben, próbáltatok valamit? Vagy csak hagytátok annyiban? Nagyon érdekelnétek a gondolataitok :3

11 megjegyzés:

  1. Úristen, végig láttam magam előtt, ahogy a kis gólyák mondják ezt xD (Most komolyan elérzékenyültem, de királyak is voltak azok a szecskaavatók :'( )
    Nagyon szuper lett, basszus, szerintem végigröhögtem volna, ha élőben hallom :D
    (R.I.P kuper :( Öregnek érzem magam. Gimibe nálunk már csak az ingafutás volt.)

    Ami a befejezéseket illeti, nálam pont az szokott lenni, hogy tudom, miről akarok írni, és hogy akarom befejezni, és minden, ami a befejezés előtt van, nyűg a nyakamon, mert csak arra vágyom, hogy leírjam, mi lett a vége :D De ha mégse menne, akkor először kap egy összecsapott befejezést, hogy a lelkem felfogja, hogy kész van, de egy szar lett. És ilyenkor addig-addig birizgál a tudat, hogy milyen undorítóan fejeztem be, hogy addig nem nyugszom, amíg át nem írtam. Szóval az ösztönöz, hogy kijavítsam a szándékosan szarul megírt befejezésem. Nem tudom, ez mennyire válik be másoknak... :'D Valszeg semennyire...

    VálaszTörlés
  2. Ahh, naaagyon, nagyon jók voltak, csak tényleg olyan rég.
    (Nálunk mindkettő, utolsó két évbe jött egy tanár, az szerette, ha mindkettőt lefutjuk... nem tudom, az ingáról rosszabb emlékeim vannak, mint a kuperről.)

    A befejezés is megvan, de mégis... annyit szenvedek velük és azért nem tudok semmit felmutatni, pedig négy is van, ami ücsörög a majdnem kész vázlatok között :/ Mondjuk ez az összecsapott megoldás... Eszembe nem jutna, de biztos, hogy baromira idegesítene, míg ki nem javítanám. :D Ezt lehet, hogy kipróbálnám. Köszönöm! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is utáltam az ingát... A kupernél ellébecoltam a saját kis tempómban, de az ingánál valahol a 30. körnél mindig kiestem >_< A fiúk viszont simán elmentek 100 fölé (mai napig nem értem, hogyan...)

      Hát, remélem, neked is beválik az összecsapós módszer :D Majd írd meg, kíváncsi vagyok. :3

      Törlés
    2. Én szerintem azóta rühellem a futást végképp xD

      Mindenképp megfogom, épp most ültem neki újra, meglátjuk :D

      Törlés
  3. Engem is elkapott a nosztalgia ahogy olvastam, fejben visszamentem kicsit gimibe, szinte már hiányzik (főleg a jelenlegi zavaros élethelyzetemben). Jót tett a lelkemnek, köszi, hogy megosztottad ezt a verset:)

    A befejezésekhez sajna nem tudok tippet adni, nekem sem erősségem. Legfeljebb a novelláknál, mert azokkal úgy vagyok, hogy vázlattal, ötleteléssel együtt maximum 2 napot szánok rá. Ha elkezdem írni magát a szöveget, még aznap be is fejezem, épp azért, mert tudom, egy másik napon már nem ugyanúgy folytatnám, ha folytatnám egyáltalán. Szóval megírom 6 - 10 óra alatt elejétől végéig, aztán legfeljebb előveszem máskor is csiszolni :D de ez csak a rövidebb történeteknél működik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha nekem is nagyon. Annyi minden változott azóta.

      Hát most sajnos, nincs 6-10 órám, hogy egy novellával szöszöljek, így amikor tudok és ihletem van, írok hozzá, csak aztán egy másik nap másikhoz... alapvetően is nagyon szét tudok esni írás terén, mikor annyi ötletem van, de most különösen érzem, hogy igazából nem haladok sehova. Lehet, pihentetnem kéne... De érthető a gondolatod. Köszönöm :3

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. No igen, nekem sok novellaötlet ilyenkor egyszerűen elvész, ha nem tudom egy lendülettel megírni, inkább el sem kezdem :/
      Amúgy a pihenés tényleg jót tesz, főleg, ha utána úgy elkap az ihlet, hogy eldobsz mindent, és csak írni akarsz :D szurkolok, hogy megtaláld a belső békét ezen a téren, de sajnos igazán jó megoldásom nekem sincs ilyesmire >.<

      Törlés
    4. Mondjuk ez ismerős, rengeteg novellaötlet van felfirkantva a blog indulása óta, de... valószínűleg azok sosem lesznek befejezve, csak amikbe belekezdtem.
      Igen, most kicsit pihentetni fogom őket, és keresek mást, mert Vipa ötlete sem nagyon vált be. De köszönöm <3

      Törlés
  4. -Írási válság? Mintha ismerős lenne... - mondta a fickó, aki 5 éve szenved több sztori megírásával és befejezésével.
    Tanácsolni... max azt tudom, hogy vegyél engem ellenpéldának és ne legyél olyan, mint én. (Amúgy az eskü egész jó lett.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondanám, hátha itt találsz megoldást... de hát... :D pedig engem érdekelnének, tudod jól.
      (Köszönöm :3 )

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.