Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2020. december 2., szerda

Heg

Hellobello! 
Cím: Heg 
Kategória: novella – one-shot, fanfiction
Fandom: Harry  Potter – Tominny – Ginny Weasley & Tom Denem
Besorolás: drabble, egyperces, drama
Helyszín: Anglia
Idő: Ginny és Harry esküvője
Leírás: Van, ami nem változik, még akkor sem, ha Ginny épp élete szerelméhez megy hozzá.
Figyelmeztetések: –
Korhatár: 14+
Forrás: J.K. Rowling!
Terjedelem: 230 szó
Ajánlott videók: 1 2 3 Úramisten, mikor megláttam Tom Hughest, mint fiatal Tomot * - *
Megjegyzés: Egy ilyen kis... valami. Sosem gondoltam, hogy valaha írnék ezzel a párossal, de adta magát :D mert persze minden beadandó a nyakamon, meg vizsgaidőszak közeledik, és mégis ilyenkor ölelget az ihlet xD 
Megjegyzés 2: Remélem jól vagytok!
Jó olvasást!💖 További szép napot! 
* * *
– Míg a halál el nem választ – ismételte. Ott állt gyönyörű, fehér ruhában, szemben egy zöld szemű, fekete hajú férfival a nagy napon. 
Mosolygott, miközben érezte, hogy végig fut lelkén az apró repedés. 
Mosolygott, miközben saját bőrén tudta volna olvasni a szavakat, melyeket nap nap után írt bele egy régi naplóba, mely válaszolt neki. Beszélgettek. Sokat. Rengeteget. Tom Marvolo Denem megnevettette, vigasztalta, oktatgatta, segítette és birtokolta. 
Mosolygott, miközben eszébe jutott a katatón állapot, ami egyszerre volt romboló és építő, félelmetes és csábító, ahogy a naplót a wc-be dobta, de utána kétségbeesve ágyat és fiókokat  túrt fel érte. Egyetlen naplóért. Amiben virágok nyíltak firkált hazugságokból és tétova vallomásokból. Azért az egyért, amiben ott volt egy tizenhat éves férfi, akit csodált egy tizenegy éves lány. 
Mosolygott, miközben visszhangot vert benne a szívdobogás, és egy hang. A hang. 
– „Mindig veled leszek, Ginny.”
– Míg a halál el nem választ. – Az ő hangja Harryé, vagy Harryé volt az övé? Nem tudta eldönteni. Mintha ott látta volna az emberek között. Az arc, az a jéghideg, sötét szempár, a számító mosoly, feltűnt és eltűnt, akár egy fantom. 
Mosolygott, miközben rájött, hogy nem tud tőle megszabadulni. Eddig sem tudott. A férfi belevájta magát lelkébe sok évvel ezelőtt, elfoglalt egy aprócska szeletet, ami sosem lesz senkié. Még Harryé sem.
Mosolygott. Utálta, hogy így érez. Utálta, hogy egy részének hiányzik. 
És mosolygott, mikor megcsókolta Harryt ujján a gyűrűvel, lelkén egy heggel.

12 megjegyzés:

  1. Atya úr isten, és még az én ártatlan Piton és Petuniámra mondják, hogy "extrém ship" :D Ha valami extrém, hát ez az. De közben nagyon-nagyon valós is, és most durva elképedésbe estem, mert "mi van, ha..."? Ha valami, hát ez sosem jutott volna eszembe, és sikerül totál meglepned és elgondolkodtatnod vele. Ma éjjel álmatlanul fogok forgolódni, és ezen fogom törni a fejem. :D
    Nagyon szépen megfogalmaztad, és amilyen rövid, olyan ütős is lett. Főleg a kettőssége. Nagyon klassz lett, gratula ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na-na :D azért a Piton&Petúnia abszolút nem jutna eszembe, mondjuk úgy, Petúniával semmi sem xD ki nem állhatom azt a nőt, maximum a te ficed miatt tudok rá nézni kicsit "másképp"
      Amúgy youtube videó ihlette, és csak úgy mondom, ott azért tényleg vannak extrémek, (bár AO3-n is), nem tudom hány Tom&Hermionéba futottam bele, ami aztán számomra végképp nem jön össze sehogy se.
      Köszönöm szépen, hogy írtál <3 az volt a cél, hogy kettős legyen, akkor ez átjött :D

      Törlés
    2. Jó, hát ez jogos, nem épp a legkedvesebb karakter :D
      És bár Ginny és Tom között is voltak interakciók, de nekem sose jutott volna eszembe. Kiegyezek egy olyan megoldásban, hogy mindkettőnké elég extrém :D
      Na, meg kell nézzem, milyen vidik vannak.:D Én a klasszikusokat szoktam nézni, mint Dramione meg Darry.
      Tom és Hermione az hogy? Szerintem életükben egymásra sem néztek o.O (Hm, most hogy belegondolok, tényleg nem...)
      Viszont most elgondolkodtam (mondtam, hogy álmatlanul fogok forgolódni :D), és az jutott eszembe, hogy Ginny soha nem említette, hogy milyen volt neki ez az egész Tommal. Egyszer volt egy megszólalása az 5. részben ilyen keserű felhanggal, amikor Harry mondta, hogy el is felejtette, hogy Ginnyt egyszer "megszállták", mire ő mondta, hogy "de jó neked", vagy valami ilyesmi. De azon kívül tényleg soha nem beszélt erről, pedig elég nagy trauma lehetett olyan fiatalon...
      Szóóóval, jól elkaptál egy nagy potenciállal rendelkező shipet :3

      Törlés
    3. Én is klasszikusok, a jól beváltak, főképp Drarry, legalábbis eddig. Hát igen, én is ezen lepődtem meg, hogy Hermione sosem találkozott Tommal, Voldemort meg hát... De rengeteg videó van belőle, döbbenetes. Számomra nagyon nem működő páros, de hát ízlések és pofonok :D
      Igen, sosem, és szerintem biztos hagyott egy 11 éves gyerekben nyomot, de mivel a könyvek nem róla szólnak, így erre nem is volt kitérő. Pedig érdekelne.

      Törlés
  2. Szia! :) Általában tartom magam ahhoz, hogy nem olvasok Harry Potter fanfiction-öket, (ne kérdezzétek, miért, egyszerűen csak számomra a könyvek egy teljességet adnak, még ha vannak is olyan területek, amikről szívesebben olvasnék többet, nem akarok beleszólni Rowling világába), de most kivételt tettem, mert annyira meglepett ez a ship. Tényleg extrém, de komolyan elgondolkodtató, hogy vajon hogyan élte meg ezt Ginny. Amúgy tetszett ez a kis szösszenet, szép volt a fogalmazás, és elég ütősre sikeredett!
    Üdv:Kate

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm, hogy kivételt tettél és írtál. :3
      Hát igen, már maga a tudat, hogy ő engedte ki Tom befolyása alatt a baziliszkuszt, és csoda, hogy senki sem halt meg, azzal ki tudja, hogy tudna együtt élni...

      Törlés
  3. Kedves Abeth!

    Első körben szeretném elmondani, hogy nagyon tetszett ez a rövid kis szösszeneted! Örülök, hogy "papírra vetetted" és volt szerencsém elolvasni, ennek pedig több oka is van.
    Én nem olvastam HP-t, soha nem is fogok, ami nem azt jelenti, hogy alábecsülném a művet bármilyen tekintetben; egyszerűen nem érdekel (Bezzeg a Gyűrűk Urából minden szart benyakaltam a történelmi filozofálgatásoktól a Babóig, amit találtam. Mindegy is...).

    Viszont láttam az első három (?) filmet és akad HP rajongó köreimben, így kb tudom miről van szó és elmondhatom, a felvetésed erről a shipről teljesen logikus, amellett meg is állja a helyét (kis túlzással nem csak fanficként).
    A kettősség, ami itt terítékre kerül igazából egy baromi érdekes kérdéscsokrot és teóriát tol az ember arcába, mint például:
    1. Ginny kapott-e kezelést a megszállás után?
    2. Realizálta-e egyáltalán valaki, hogy egy komoly traumán esett át egy kislány?
    3. Realizálja-e valaki, hogy Ginny tudata a megszállás miatt nagy valószínűséggel sérülést szenvedett? Ezt kiemelném, mivel van rá esély, hogy skizofrén tüneteket produkál. Ez meg azt is jelenti, hogy a későbbiekben ön- és közveszélyessé is válhat. Főleg pálcát lengetve.
    Nyitott maradt Ginny helyzete, ez tény, ám akárhogy lottózok, a legvalószínűbb lehetőségként tudom elképzelni azt, hogy bekattant. Még az is meglehet, nem teljesen a szerelem szülte azt a házasságot Harryvel...


    Ami az irományt illeti, ha megengeded:
    "Mosolygott, miközben saját bőrén tudta volna olvasni a szavakat, melyeket nap nap után írt bele egy régi naplóba, mely válaszolt neki, beszélgettek. Sokat."
    - itt én külön venném a "beszélgettek" szót, amiatt, mert ez egy fontos dolog. Érdemes lenne a "neki"-vel lezárni a mondatot, mert szerintem veszít az erejéből így a végére szorulva

    A másik:
    "Egyetlen naplóért. Amiben virágok nyíltak firkált hazugságokból és tétova vallomásokból, amiben ott volt egy tizenhat éves férfi, akit csodált egy tizenegy éves lány."
    - ez nekem egy kicsit szétesik
    Egyetlen naplóért, amiben virágok nyíltak firkált hazugságokból és tétova vallomásokból. Azért az egyért, amiben ott volt egy tizenhat éves férfi, akit csodált egy tizenegy éves lány.

    Harmadikként ugyanezt tudnám felhozni:
    "Mosolygott, utálta, hogy így érez."
    Mosolygott. Utálta, hogy így érez.

    Csak ötletnek dobtam fel a változtatást :) erősen építő jelleggel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zeeyna!
      Ennek ellenére, köszönöm, hogy elolvastad. Van ez így, akad barátnőm, aki hasonlóan nem olvasta vagy látta, nem is szeretné. Ízlés kérdése.

      Szerintem is, valami biztos történt a lánnyal, kizárt, hogy egy 11 évesben nem hagy nyomot, hogy majdnem megölt nem egy, hanem méghozzá több embert is behatás alatt. A kezelésről nem tudok, legalábbis nem rémlik, hogy le lett volna írva erről bármi is, szerintem nem nagyon kapott. Mondjuk erről jó lenne többet megtudni, hátha Rowlingnak eszébe jut egyszer erről is szót ejteni :D

      Amúgy pedig köszönöm a javítást, az ilyen sosem árt meg, mindig csak tanulok belőle :D Javítom, legközelebb pedig igyekszem ezekre figyelni. Sőt, majd átnézem a régieket is, biztos akad ilyen benne. Nagyon köszönöm szépen!

      Törlés
  4. Ó, én most őszintén meglepődtem :O egy kis technikai vitára azért számítottam, (nem mintha hiányozna, inkább) megszokás. Tudod ilyenekre, mint: "hát az azért van, mert a helyzet úgy kívánta és a meglátásom szerint..." - aham -, vagy "ez biztos félreérthető annak, aki csak ennyit lát belőle..." - bizonyára -,de ami személyes kedvencem: "én szeretek így írni, ilyen a stílusom" :D
    Paff. Örültem.
    De tényleg elkaptál valami súlyos dolgot, ami elgondolkodtatja az embert (remélhetőleg meg is látja a mélységét) és nagyon örülök, hogy sikerült így megragadni :) én is sokat tanultam ebből a pár sorból.
    Köszi a művet! Még több ilyet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden ilyen tanácsot megfelelően kell kezelni, látni, hogy valóban van mögötte megalapozott tudás és igazság, vagy nincs. Igazából elolvasva, látom benne, hogy mire gondoltál, maximum az utolsónál érzem úgy, hogy formalitás szempontjából jobb két külön mondatba, vagy legalább egy összekötő szavat közéjük rakni.
      Az "ilyen a stílusom" sem nem kifogás, sem nem ellenérv, és nevetséges lenne használni, mert ez pont itt nem stílusfüggő. Úgyhogy nem is fogom :D Ha lenne bétám vagy professzionális lennék az írásban, vitába szállnék, de egyik sem igaz rám, másrészről abban igazad van, hogy erősebb hatást kelt a te javításoddal. Sajnálom, hogy csalódtál :D
      Igyekszem hozni még! Köszönöm.

      Törlés
  5. Még átbogarászom a többi műved :) talán segít enyhíteni a csalódás okozta fájdalmat. :D Nekem itt minden új, szóval jó lesz végigcsócsálni a blogod. 😏 Nyehehe.

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.