Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2020. január 13., hétfő

Zselés munkamegoldás

Hellobello!
Cím: Zselés munkamegoldás
Kategória: novella – one-shot, original
Besorolás: egyperces, ficlet, mese, comedy? 
Idő: –
Helyszín: –
Leírás: Nagy Kék találkozik a kis porszemmel, amit megakar enni – nem sikerül. 
Forrás: Saját kútfő!
Figyelmeztetések: –
Korhatás: G
Terjedelem: 415 szó
Megjegyzés: Mint már említettem itt, az írást úgy kezdtem, hogy meséket írtam az öcsémnek. Mai történetem egyike azoknak a meséknek. Nemrég újra kezembe vettem azokat a füzeteket, és jót nevetve olvastam el újra őket. Kicsit abszurd, butuska, talán furcsa, de szerethető. ( Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet vagy miért :D )
Megjegyzés 2: Ki hogy van? Sok sikert és kitartást a vizsgákhoz, félévzáráshoz, gimihez! 
Jó olvasást!💖
* * *
Hol volt, hol nem volt, Nyálkahegyen és a Nagy Zöld Tengeren is túl, élt egy zselé. Ez a Zselé maroknyi, de nagyon kék volt, ezért is nevezték a Nagy Kéknek. 
Nagy Kék nagyon nyálkás zselé volt, és nagyon szeretett enni, de ez még hagyján – egyszerűen falánk volt. Mindent megevett, ami az útjába került. De tényleg mindent, legyen az akár csavar, tüske, papír fecni, morzsaszem. 
Egyszer történt, egy x.-ik napon, mikor az időjárás... Áh, ez lényegtelen is. Na, az történt, hogy Nagy Kék egy porszemmel futott össze az egyik szekrény alatt, ahova nagy nehezen be tudta tuszakolni magát. 
– Megehetlek? – kérdezte kertelés nélkül. – Olyan éhes vagyok. Már nem ettem egy teljes perce semmit sem... – panaszolta nyivákolva. 
– Hát, nem igazán örülnék neki, ha megennél – köhintett idegesen az icuri-picuri porszemcse. 
– Hallod, hogy korog a gyomrom? Tiszta mennydörgés! Ebbe aztán bele is lehet süketülni ám! – mutogatott hevesen hasára. 
– Igazad van – fintorogta a porszem beletörődve az elkerülhetetlenbe, és hatalmas sóhaj szakadt fel belőle –, akkor kapj be nyugodtan. 
Egy pillanat múlva már volt porszem, nincs porszem. Mintha ott sem lett volna sohasem, még a helye is kihűlt, olyan gyors volt Nagy Kék.
– Így már jobb – mondta a zselé a hasát simogatva elégedetten. De alig telt el néhány pillanat, mikor... – Ha-ha-ha – kacagott fel Nagy Kék. – Mi lehet ez? Bru-ha-ha – nevetett tovább egyre harsányabban, hogy a szekrény akár bele is remegett. – Te vagy az porszem? Ne csikizz már! – kuncogott szinte már könnyek között. 
A porszem nem hagyta abba, a zselé gyomrában egyre csak mocorgott, Nagy Kék pedig csak vihorászott, kacarászott, röhögcsélt, hahotázott, viháncolt. Végül nem bírta tovább. A nagy nevetéstől hányingere támadt és hatalmas erőlködések közepette kiköpte a porszemet. 
– Miért csináltad ezt velem? – kérdezte szemrehányóan a zselé a porszemtől, még mindig nevetgélve, könnyeit törölgetve.
– Mert megettél. Meg azért is mert megzsaroltál, hogy a korgó-morgó gyomrodtól megsüketül mindenki. De egyébként is, nem szeretem, ha megesznek. Látod, hogy milyen kicsi lettem? Egyáltalán nem tesz nekem jót, ha megesznek, teljesen összementem – nyújtózkodott, hogy hátha a nyálka leszárad, és újra nagy lehet.
– Jól van. Rendben. Nem eszlek meg többet – mondta Nagy Kék. – De én most újra éhes lettem, mindjárt éhen is halok... Hallod a gyomrom korgását? – kezdett bele újra nyöszörögve. 
– Na, ezt most hagyd abba. Keress valami más ehetőt – válaszolta duzzogva a kis porszem és egy apró fuvallattól már tovább is libbent. 
Nagy Kék szomorúan körbenézett, keresve valami ennivalót, de a látvány nem kecsegtette. Nem sokkal később viszont a hírek szerint az éléskamrába jutott be, ahol rengeteg falnivalót talált. Talán még most is eszik, hacsaknem gyomorrontásban szenved.

6 megjegyzés:

  1. Jesszus mária, mit olvastam? :D

    Amúgy a 'mese' címe elég félrevezető, mert én már tegnap óta kerülgetem, azt gondolva, hogy ez tényleg valami akármilyen munkamegoldás, eszembe sem jutna, hogy ez egy mese. (Tudom, hogy odaírtad, de akkor is.) Amúgy fogalmam sincs, mit mondjak, mert fogalmam sincs, mit olvastam. :D De a 'fogalmam sincs, mi ez' kategóriában ez egy jó munka, szóval, köszi ezt a két percet. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha tudnám, 7-8 évesen mi járt a fejemben... :D akkor talán tudnék válaszolni, de így nem.
      Oh, bele sem gondoltam, hogy ennyire félrevezető lehet a cím... legközelebb mást választok :D
      Köszönöm :D

      Törlés
  2. Haha! xD Ez nagyon jó lett. :D Simán felolvasnám a gyerekeknek egy tanítás alkalmával. :D Biztos tetszene nekik. :D

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom milyen anyagot szívtál anno az írásakor, de szerintem azonos a dílerünk XD ~Csak az anyag minősége lett szarabb.~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lol :D Szerintem én már leszokóban vagyok :'D

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.