Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. szeptember 22., vasárnap

Bloody Miracle - kulisszatitkok


Ilyet még nem csináltam, de úgy gondoltam, hogy egyrészt titeket is érdekelhet egy-két érdekesség, ami a BM írása előtt, közben, utána történt, másrészt hátha még közelebbivé tudom tenni számotokra a történetet. Harmadrészt nehéz elengednem a BM kezét még mindig. 
Ezt majd később több történetemmel is szeretném megcsinálni. 

Kezdjünk bele! *lepörög a Hollywood Hírügynökség openingje*

Első megjelenés: 2016.03.27. - 2016.04.16.
Második megjelenés: 2019.01.12. - 2019.07.06.
Terjedelem: 13.068 szó
Részek: 01 02 03 04 05

Egy-két apró érdekesség:
  1. Sherlock Holmes (with RDJ) ihlette Cashmere edzőjeleneteit, mikor felvázolja magának a lépéseket. 
  2. A 6-os csapat full OC-kből áll, de rajtuk kívül nem használtam többet. 
  3. Gondoltam egy Gale szemszögre is, de végül nem éreztem szükségét, hisz Gale-t ismertük a filmek és könyvek alapján, és csak túl OOC-ztem volna szegényt. :( 
  4. E ship óta szeretem újra Gale-t :D 
  5. Leszámítva Snowt a végén, lett egy íve, hiszen az álommal kezdődött, és annak megoldásával záródott, ha a happy endiging nézzük. 
  6. Szerepjátékozás ihlette: a bloggerkedésben akkor kaptam hatalmas lendületet, mikor szerepjátékozni kezdtem. Először csak facebookon, majd később átmentem huforumos és jcinkes felületekre. 
    De a BM ötletét még az az idő adta, mikor a facebookon pár emberrel éppen az Éhezők Viadalára cuppantunk rá. Kellett valamilyen karakter, és már több le volt foglalva, mit ad isten, hát, akkor választottam Cashmeret, és pont azért, mert nem sok mindent tudtunk róla, így alakíthattam magam is a jellemét. 
  7. Gale-t bár a könyvek és filmek végére nem szerettem, de üresnek éreztem a befejeződését. Mi lett vele Katniss után? Többet akartam belőle kihozni, mint amennyit megírt az írónő, így boronáltam össze Cashmere-ral. (Meg a szerepben valahogy adta magát :D )
  8. Eredetileg Johannával akartam összehozni, mert ő az egyik kedvencem, de ő kenterbe vágja a férfit. sorry, not sorry.
  9. A végéről annyit, hogy úgy éreztem magam, mint Martin bácsi, mikor a kedvenc főszereplőket ölte meg a GoT-ban :D másrészt nem vagyok jó a happy endekbe, nekem túl sok lett volna a nyáladzás, örömködés... valami több kellett, és pont akkor néztem a 3/1-t, tudtam, hogy Snow zsenialitása kelleni fog még. 
  10. Egyhuzamban ledaráltam, kevesebb, mint egy hét alatt írtam meg, később bontottam csak fejezetekre. Volt lendületem hozzá, hisz írás alatt is folyt a szerepjátékozás, másrészt nagyon szerettem megírni, foglalkozni a párossal. Öt hétre beosztva, fel is töltöttem őket a blogra. 
  11. Azóta sem tudtam ilyen hosszabb novellát írni, valahogy mindegyik félúton abbamaradt. Remélem ez a jövőben nem így lesz. Ha igen, máglyára velem! 
  12. Nem emlékszem, miért ezt a címet adtam, pedig azóta több is felmerült: Napnyugta, Halál utáni élet, Halál csak a kezdet, Snow Rose,  stb., mégis ez maradt, pedig ez a legpocsékabb...
  13. A megírás óta gondoltam, hogy Enobariának is adok egy ilyen történetet, de nem, jobb ha nem, egyszer már ellőttem ezt, saját magamat ne kopizzam már :D Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lesz még több HG-s írásom, csak más kaliberű. 
  14. Lejjebb a négy borító (tudom, látszik a fejlődés), amit álmodtam neki, a legalsó az, amivel wattpadon is meg lehet találni. (nem tudom, miért nem egy méretűeket csináltam....???)
  15. Amikor először írtam, még hatalmas HG fanatizmus ment a neten (valószínűleg az is közrejátszott, hogy megírtam), pont egy szereptársamnak is akkor csináltam egy dizit, aki pedig Finnick történetét írta volna meg, az Álomistenfit. Csak sajnos nem folytatta.  Régi szép idők... 
  16. Mint látható, nem mai ez a történet. Fiatal tinédzserként írtam, érződik is. Azonban úgy vagyok vele, ez is én voltam. És bár javítottam, a gyermeki énemet nem teljesen tudta levetkőztetni a a sztori. Ilyen szemmel olvassátok! :3 
Hirtelen ennyi jutott eszembe, nektek rémlik még valami? Jöhet a link! Nosztalgiázzunk :D

2 megjegyzés:

  1. Szeretem, ha valaki beenged a kulisszák mögé, az írás folyamata szerintem nagyon érdekes. Ezek a kis "titkok", amiket feltártál, szintén nagyon érdekfeszítőek, és egy teljesen új oldalról mutatod meg a történetet. Szóval hajrá, még több ilyet! ^^

    xx Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és még biztos lesz ilyen :D én is szeretem az ilyen kis titkokat.

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.