Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2024. április 10., szerda

Sunshine csalogató tag

Hellobello!
Cím: Sunshine csalogató tag
Kategória: egyéb – tag
Figyelmeztetések: 
Terjedelem: 1333 szó
Forrás: Szeretném megköszönni Stellának, hogy kihívott erre a kis tagre. Jó rég töltöttem ki ilyen típusút is, úgyhogy jó volt kicsit keresgélni. Mindezek mellett a tag magyar verziója származik a Bloggerközösség - T.A.B.-csoportból, angolul pedig The Comfy Reader oldalán található meg. 
Megjegyzés: Mostanában sokat gondolkodok a blogon, kisebb ilyen-olyan változásokat akár ti is észrevehettek rajta. Mert persze, megint kellett :D a designon megint akarok változtatni, de lehet, most már bele is nyúlok rendesebben a kódba – kis clean code, kis kinézet változtatás. Meglátjuk. Éppen olyan pillanatomat élem, amikor a gondolataim nagyját a posztok és írások tervezgetése köti le :D ki tudja, meddig tart ez a hullám....
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Kérdések:
  1. TÁNC - egy sorozat/film/könyv, ami táncra perdít
  2. ZENE - egy sorozat/film/könyv, ami a zenére fókuszál
  3. BARACK - egy sorozat/film/könyv szaftos részletekkel
  4. FAGYI - egy sorozat/film/könyv, ami tele van szexi szereplőkkel
  5. BARÁTOK - egy sorozat/film/könyv, ami a barátságról szól
  6. UTAZÁS - egy sorozat/film/könyv, ami kalandos
  7. NAPSZÚRÁS - egy sorozat/film/könyv, amit megbántál, hogy megnéztél/elolvastál
  8. NYÁRI RUCI - egy sorozat/film/könyv, ami bolondos és cuki
  9. SZÚNYOG - egy sorozat/film/könyv, ami felidegesített
  10. NYÁR - egy sorozat/film/könyv, ami az idei nyár legjobbja volt
Ahogy néztem, többféleképpen lett kitöltve a tag, ki hogy ételmezte a feladatot. Én hasonlóan fogom kitölteni, mint Stella, annyival kiegészítve, hogy egy-egy blogot vagy wattpad történetet fogok mellékelni ott, ahol tudok :3

Válaszaim:
Tánc
egy sorozat/film/könyv, ami táncra perdít
Hát, ide nem lesz mit felsorolni XD úgyanis nem nagyon szoktam táncolni, akkor is már sok pohár alkohol után. Nem tudok jól, keringő volt az egyetlen, amit tanultam, és nem is annyira szeretek, párom miatt szoktam magamon erőt venni, mert ő szeret táncolni, de ha ki lehet hagyni, sosem bánom. No, azért próbálok egy-két dolgoz írni ide:
Film: Mamma Mia, örök klasszikus, szeretem az ABBA zenéket és szerintem jól sikerült film is lett, a folytatás kevésbé, de az más téma. Mai napig is bármikor újra tudom nézni a filmet.
Sorozat: Elsőre a Lucifer jutott eszembe, nagyon szeretem a sorozatban a Sinnermant, az All along the Watchtowert és az Ain't no rest for the Wicked c. számokat. ↴
Könyv & blog: Hát ez nincs.
Zene
egy sorozat/film/könyv, ami zenére fókuszál
Annak ellenére, hogy szeretem a zenét, játszok is hangszeren, nem szoktam ilyeneket nézni és olvasni. Valahogy nem annyira az én stílusom, nem azt mondom, megnézek egyet-egyet, de...
Film: Whiplash jutott eszembe. Bár rég láttam már, de maradandó nyomot hagyott bennem: a történet középpontjában egy ambiciózus zenehallgató és feltörekvő jazzdobos áll, akit bántalmazó oktatója a végsőkig hajt a fiktív konzervatóriumban.
Sorozat: Nem vagyok nagyon oda a zenés sorozatokért, szerintem kb. egyet láttam, ami nem más volt, mint a Glee, meglepően sokáig néztem. Emlékszem, teljesen megdöbbentett az első évad vége, hogy nem a csapat nyert a versenyen XD
Könyv: Daisy Jones & The Six, amit még nem is olvastam, csak láttam a sorozatot egyelőre, de tervben van. Egy fiktív rockbanda felemelkedéséről és bukásáról szól a történet az 1970-es években. A sorozat jól sikerült.
Blog: Stinétől a Tükröm, tükröm c. blog az első, ami eszembe jutott, aminek csak egyik szála a zene, Nina szülei, de a lány maga is énekel, megjelenik benne az EuróVízió, még ha a lánynak aztán színészi tervei vannak.

Barack
egy sorozat/film/könyv szaftos részletekkel
Spicy (már ha erre vonatkozik ez a kérdés) cuccokat csak akkor nézek és olvasok, ha a történet másból is áll, kimondottan csak a szexért nem olvasok könyvet.
Film: Vágy és vezeklés központi eleme az intimitás, amit egy fiatal lány félreért. Igazi tragédia a film.
Sorozat: Sex Education a szex köré épül (ahogy a cím is mutatja), annak mindenféle vonatkozásában, és rendkívül edukatív módon. Mindenkinek csak ajánlom!
Könyv: Obsession - Megsebezve (Másik címén a Kárhozat, vagyis Damage Josephine Harttól), amit nem rég olvastam, nagyban segített a Conjunctionhoz információkat szerezni. Egy házzasságban lévő férfiról szól, aki félrelép a fia jegyesével. 
Blog: Raistlinnál a bloody romanticon több novellában is megjelennek spicy jelenetek, rendkívül igényesen és jól építi be a történeteibe az írónő, így csak tessék, válogassatok! 

Fagyi
egy sorozat/film/könyv, ami tele van szexi szereplőkkel
Húha, ez nagyon nehéz XD
Film: Melyik Marvel filmet soroljam ide? XD Amúgy Inception * - * de csak mert Leonardo DiCaprio, Cillian Murphy és még sok más szép férfi ember megjelenik benne :D
Sorozat: Outlander? Vagy Peaky Blinders? Shadow and Bone? Mondjuk az a nagy helyzet, ezekben főképp egy-egy szereplő miatt gondolom. Amiben több is van...
Könyv: Sarah J. Maas könyvei jutnak eszembe, sajnos, nem a jó értelemben, én próbáltam elolvasni őket, és nem sikerült :(
Blog: Ide most jó sok fanficet be lehetne sorolni, úgyhogy nem is hozok inkább semmit.
Barátok
egy sorozat/film/könyv, ami a barátságról szól
Film: Egy különc srác feljegyzéseiben Charlie egy meg nem nevezett barátjának ír a középiskolában eltöltött első évéről: szerelemről, barátságról, megpróbáltatásokról. Szépen, hihetően mesél a film, ezért maradt emlékezetes a számomra.
Sorozat: Jóbarátok a legtökéletesebb példa :3 de idefér az Így jártam Anyátokkal vagy az Agymenők is simán. De azért az örök best az a Jóbarátok.
Könyv: Kis herceg, mondjuk?
Blog: Sokat gondolkodtam ezen, de őszintén nem jut eszembe semmi :( amiket most olvastam, abban sok esetben a barát szerepe inkább csak sorkitöltő, nem emlékszem, hogy lett volna emlékezetes, ami úgy megmaradt volna bennem. De aki tud mondani, ne tartsa magában!

Utazás
egy sorozat/film/könyv, ami kalandos
Film: Egy kis klasszikus: Indiana Jones :D 
Sorozat: Supernatural, ebben aztán tényleg minden van, nem tudom, hányszor halt már meg Sam és Dean, ki járt Pokolban, ki Purgatóriumban, ki Mennyben, és ki nem. Itt már minden megtörtént :D
Könyv: Marsi :D elég kalandos kinn ragadni a Marson XD pont a napokban láttam, hogy streamre kirakták, úgyhogy meg is néztem, de nagyon újraolvasósnak is érzem. A könyv ezerszer jobb volt, mint a film. 
Blog: Laertheltől a Sequestrum-hadműveletet mondanám. Már a negyedik kötet van megkezdve a sorozatból, de itt is az írónő nem fukarkodik a cselekménnyel, mindig történik valami!

Napszúrás
egy sorozat/film/könyv, amit megbántál, hogy megnéztél/elolvastál
Nem sok van, de persze akad, amibe belenyúltam, ki nem? Különben nem tudnánk, mi rossz. 
Film: Álom.net az életem egyik legfájdalmasabb élménye volt. Vendégségben láttam azt hiszem, de baszki... ez a förmedvény... cserébe Dancsó kritikája 10/10-es róla!
Sorozat: Nem szoktam az ilyeneket végignézni, nincs nekem arra időm, úgyhogy most így nem is tudok mit írni ide.
Könyv: Haunting Adelaide volt mostanában, amit nagyon bántam. Gyorsan elolvastam, de hogy mégis wtf, mi akart az lenni. Mert hogy az nem dark romance, csak így annak van eladva, az is biztos. Vagy hát darknak dark, csak nem romance, hanem egy elmebeteg egy másik gyökérrel akotott szexuális kapcsolata, merthogy a két szereplő között nincs más a szexen kívül, az is biztos.
Blog: Nem tudok ilyet.

Nyári ruci
egy sorozat/film/könyv, ami bolondos és cuki
Film: Holiday :D imádom, tudom, hogy nem reális, de imádom.
Sorozat: Madagaszkár Pingvinjei, ugyan már :D Oké, igen, a pingvin a kedvenc állatom
Könyv: Montgomery Anne könyveit imádom, Anne olyan aranyos és szeleburdi, szívet melengetően kedves, és mindennek tud örülni. Vicces jelenetekkel teleszórt felnövésről szóló regénysorozat. Az is bármikor újraolvasós! 
Blog: Ez egy wattpados történet: tekaslanytól az A dolog Angi testével, ez egy levélregény, ami baromi aranyosan beszél a túlsúlyról, és az ebből fakadő önismereti, párkapcsolati de akár családi problémákról.

Szúnyog
egy sorozat/film/könyv, ami felidegesített
Hajjaj, nagyon sok mindent lehetne mondani...
Film: Tegnap néztem meg a Könnymester legendáját, de mi a fene volt ez? >< toxikusság a köbön és még nulla színészi kvalitással vegyítve. 
Sorozat: Trónok harca 8. évad. Én még mindig nem térek magamhoz, pedig jó pár éve volt már. Úgy megkérdezném Martintól és a rendezőktől is, hogy ezzel mit akartak?
Könyv: Mo dao zu shi könyvek, no nem a történet miatt, mert azt imádom, hanem hogy a Művelt Nép kiadó mit tett szegény magyar fordítással.
Blog: Melyik helyesírási hibától hemzsegő, történet nélküli soft pornót rakjam ide a wattpadről?

Nyár
egy sorozat/film/könyv, ami az idei nyár legjobbja volt
Hmm, erősen emlékeznem kell, hogy mi olvastam és láttam múlt nyáron, mert rég volt, és azóta annyi minden történt velem.
Film: Oppenheimer, én imádtam. Amúgy is imádom a radioaktivitás témát, meg Cillian Murphyt, meg Nolant, úgyhogy adva volt, hogy rossz nem lehet. De aztán... fuh, gyönyörű volt. Itt egy zene, hogy libabőrösek legyetek, konkrétan borzongok tőle, milyen jó lett:
Sorozat: Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit néztem én tavaly nyáron :D olyan messze van már, és azóta annyi sorozatot megnéztem... De nézve pár dátumot, a Last of Ust mondom.  Nem vártam ettől a sorozattól semmit, mivel nem játszottam az alapjául szolgáló játékkal, de fullos lett nagyon!
Könyv: Irha és Bőr Moskát Anitától. Mindig is imádtam az írónő stílusát, most sem tévedtem ezzel a könyvvel. A Horgonyhelyt akarom most megszerezni!
Blog: Megint egy wattpados sztori: Rose X. Black írónőtől az Időtlen Amerika c. történet, volt szerencsém bétáztatni ezt az időutazós kosztümös történetet, és imádtam, addig, amíg tudtam csinálni :3 sajnos, a Green Fox miatt abba kellett hegynom. 

Kihívottak:
Nincsenek, mindenki kedve szerint töltse ki, de aztán ne felejtsétek el linkelni, szívesen olvasnám a válaszaitokat! ^.^

8 megjegyzés:

  1. Jaj, hát kitöltötted :D Úgy örülök, hogy válaszoltál ezekre a kérdésekre.

    - most próbálom összeszedni mi változott de két dolog jut eszembe csak xD de átérzem a designolásos dolgot én is tervezek változtatást bár nem a kinézetet illetően :) Kivi vagyok, mi lesz, ha lesz :D
    - a Barátokhoz szerintem a Jóbarátok jobban illik akármennyire is imádom az Agymenőket (éppen újranézzük), az egész más kategória barátság terén, szóval értem nálad is miért az került ki "győztesként" :)
    - Szúnyog ponthoz azért vártam volna jó kis "ajánlót" :D

    Örülök, hogy te is kicsit csempésztél extrát a TAG-be, eddig még senki sem töltötte ki pontosan ugyanúgy. Csomó válaszodnál magamra ismertem és te vagy a második, akinél a Peaky Blinderst látom én meg még soha nem láttam, de már felvettem a sorozatos listámra.

    Várom a következő bejegyzésed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. - Hát kb. szerintem két dolog változott is csak XD de az is elég.
      1. kikerült egy kóddal a Rólamba a borítók, amik megjelenésre kerültek/fognak kerülni
      2. jobban szétszedtem a tartalmakat képekkel, hogy kicsit vizuálisabb legyen a dolog.

      - Amúgy igen, teljesen más barátság jelenik meg a két sorozatban.
      - Hát jó sok minden ideférnek :D instán van egy @wattszotar profil, aki pont az ilyen történetekből csinál meme posztot :D nagyon parádés, miket talál.

      Nem baj, pont ez a jó benne, hogy senki sem tölti ki hasonlóan.
      Én imádom a Peaky Blinders, lassan épül fel az első évad, de az első három évad csúcs, utána bekerül a második világháború előtti politika, ami már kicsit nekem nem jött be. De azon felül imádtam, ajánlom, aki szereti a világháborúk közötti Angliát, maffiát, mindenféle kétes ügyeket, stb. Nagyon jó a hangulata a sorozatnak.

      Törlés
  2. A Mo Dao Zu Shi fordítása nekem is szemet szúrt, de ez alapjában véve nem akasztott meg olvasás közben, valahogy ráállt az agyam :D (na jó, a bónuszkötetet leszámítva, de ott a fordítás volt a legkisebb bajom) Szerintem nagyon sok olyan baki maradt benne, ami nem jelentésbeli, hanem inkább egyeztetési probléma vagy szimplán csak esztétikai és ezeket igazán kiszűrhették volna a kiadás előtt egy alapos átolvasással (de nem tudom, hogy erre szánnak-e elég időt a kiadónál, figyelembe véve, hogy most is milyen csúszások vannak danmei regényeknél az ígért megjelenési dátumok kapcsán).

    Sarah J. Maas kapcsán meg pacsi :D tavaly olvastam tőle először könyvet és annál úgy éreztem, hogy egy idő után a szexi pasikra való fókuszálás háttérbe szorította a konfliktusok és rejtélyek kiaknázását. Pedig a könyv első negyede a hangulata miatt egészen lekötött :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, anna, de jó hallani felőled! * - * hogy vagy?

      Én addigra már sorozaton, mindenen túl voltam és nagyon zavaró volt a számomra. (igen, a bónuszkötet megint más téma :D), meg is fogadtam, hogy nem olvasok tőlük több ilyet, csak angolul.

      Hát igen :( nem lennének rossz könyvek azok, ha egyensúlyt teremtene benne az írónő.

      Törlés
    2. Köszönöm, most egész jól megvagyok. Sok szar volt mostanában (sokat voltam beteg és el is jöttem a munkahelyemről), úgyhogy keresem az utamat és most újra tanulok :D Hiányzik a blogspot, csak egyre nehezebben nyílok meg.

      Ó, így már érthető. Én a sorozatot a könyv után akartam megnézni, de a 4. rész lezárásánál nagyobb tűzijátékra számítottam és most meg az Égi hivatalnokot olvasom (plusz én nagyon nehezen koncentrálok oda a képernyőre, ha nem vagyok aktívan bevonva és szerintem emiatt is kezdek nehezen bele sorozatokba).

      Sokat olvasol angolul? Én 1-2 éve kezdtem el, egy moly.hu-s kihívás miatt (mert a német mellé kellett még egy idegennyelv), de azért még eléggé kiesnek a komfortzónámból :D

      Törlés
    3. Remélem, sikerül vagy ár sikerült is megtalálni az utadat, szurkolok ^.^

      Fanficeket igen, könyvekből kevesebbet, bár szeretnék többet, mert sokszor esek abba bele, hogy van egy fordítás, de nem folytatják tovább a sorozat köteteihez, vagy pedig nem lesz túl jó minőségű, (esetleg sejtem, hogy magyarul nem fog megjelenni XD) és ezektől megkímélném magam szívesen :D de még nem teljesen szoktam le róla, hogy ne akarjak mindent megérteni a szövegben, így igen, nekem is kicsit még zónán kívül esik. Tökre megértem.

      Törlés
  3. Olyan jó olvasni a válaszaidat :) Bár néha kicsit barlanglakónak éreztem magam, hogy nem hallottam sok soriról vagy filmről, amit említesz :D
    De azért könyvekkel is sikerült meglepned. Nem gondoltam volna, hogy olvastad a Haunting Adelaide-t! :D Atya ég, bármennyire is csígatta a fantáziámat, nem voltam hajlandó pénzt kiadni érte azok után, hogy molyon milyen fordítási problémák merültek fel a kötettel kapcsolatban (khm, a kiadó ezen kötetével kapcsolatban is...)
    ((amúgy meg kezdek lassan nyitni én is a dark romance felé, mert már halálra unom magam némelyik romantikus könyvön, mintha már százszor is olvastam volna ugyanazt... de azzal nagyon egyetértek, hogy egy bántalmazó, kifacsart, egyenlőtlen kapcsolat nem tesz egy sztorit dark romance-é, vagyis nekem nem. Eddig egy jót olvastam, ami tényleg romantikus volt, és inkább a karakterek elég kifordult, beteg kinkjei tették helyenként nagyon darkká a dolgokat...))
    Az MDZS könyvek helyzetével meg nagyon egyetértek :(
    Eredetileg magyarul kezdtem el olvasni, de nem bírtam... Váltottam az angol fanfordításra, úgy fejeztem be az olvasásukat, most meg kuporgatok a Seven Seas féle kiadványokra, mert atya ég, azok viszont olyan gyönyörűek és igényesek! Na, azokból a könyvekből aztán árad a fandom iránti szeretet, kívül-belül nagyon szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig aztán szerintem én sem teljességgel követem, hogy mik vannak már, annyi minden jön ki :D

      Csak e-könyvben, a rainydays elég combosan áraz ahhoz, hogy megvegyem, így inkább az a taktikám, hogy elolvasom elektronikusan és ha jó, akkor megveszem. Túl nagy volt a hype :'D beleestem ebbe a hibába, én még kevés dark romance-t olvastam, de érdekel. Csakhogy ez nem az volt, konkrétan néha kínosan éreztem magam a jelenetektől, a fordításról ne is beszéljünk, a főszereplő lány az egy inkompetens idióta, akiről elő van adva, hogy független és szép, de a jellemének nettó értéke az nulla, a srácban még lenne potenciál, de a saját elveivel megy szemben, és ott elhasal. Úgyhogy én a második kötetre nem fogok időt pazarolni. Amúgy mi ez az egy, amit említesz, hogy jó volt? Mert ezek után olvasnék egy jót is :D

      Hát igen :( MDZS után én is úgy voltam, hogy danmeiket már csak angolul.
      Azok tényleg szépek, én is néztem már őket ^.^

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.