Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2022. szeptember 8., csütörtök

Born to die

Hellobello!
Cím: Born to die
Kategória: novella –  one-shot, fanfiction
Fandom: Harry Potter – Myrtom – Hisztis Myrtle & Tom Denem
Besorolás: angst, drama, ficlet,
Idő: ~1940
Helyszín: Roxfort, Anglia
Leírás: Myrtle más embernek ismerte meg Tomot, nem Mardekár örökösének.
Forrás: J.K. Rowlingot illeti.
Figyelmeztetések: szereplő halála.
Korhatás: 12+
Terjedelem: 349 szó
Megjegyzés: ez egy 300-nak indult, de az istennek nem tudtam jobban lefaragni, úgyhogy marad ennyi és kész :D 
Megjegyzés 2: Borzalmas vagyok címadásba, sorry érte :(  
Megjegyzés 3: Elkezdődött az egyetem, őszintén fogalmam sincs, hogy tudom az írást és a tanulást majd összeegyeztetni, nagyon szeretném... de lehet, hogy a BME nem fogja hagyni :'D majd meglátjuk, fogok magamról hírt adni. 
Megjegyzés 4: Milyen volt sulikban az első hetek? Mindenkinek sok sikert és kitartást küldök, aki tanul <3 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Az érzés szárnyra kapott és messze szállt, fel egészen a Napig. Főképp akkor, mikor a férfi rá mosolygott. Az a mardekáros fiú, akinek sötét haja a szemébe lógott, a gallérja és a nyakkendője mindig geometriai pontossággal igazodtak egymáshoz, és hosszú ujjai kimérten értek bármihez is, nehogy bepiszkolja magát.
Tom kevés emberre mosolygott. A barátaira és tanáraira leginkább. És Rá. Egy hozzá hasonló fiú miért mosolyogna egy hozzá hasonló lányhoz? Egy mugliszületésűre?  Ebből érezte, hogy különleges. Meg a szórványos találkozásaikból a mosdóban, persze.
– Mit keresel itt? Ez egy női mosdó! – sápadt el első alkalommal a hollóhátas lány.
Tom megérintette a prefektus jelvényét válaszul, mely az iskolai talárjára volt tűzve, de többet nem mondott. Myrtle pedig nem kérdezett.
Beszélgetni kezdtek, oh, de még mennyit! Órákig tudott beszélni Tommal. A férfi bólogatott, és mosolygott, és amikor a nő elmondta neki Olive Hornby bántó szavait mindig összeráncolta a szemöldökét és felitatta a könnyeit érintés nélkül.
De ezek a találkozások nem tartottak tovább pár lélegzetvételnél, annak ellenére, hogy többet kívánt. És az arcára kúszott mosolyát utána alig tudta levakarni, úgy ragadt, mint a kosz a körme alá bájitaltanórán.
Tom néha mesélt, nem sokat, de mesélt és ha a világ leggonoszabb dolgáról is ejtett volna szót, akkor is úgy hallgatta volna, mint kisgyerek az altatót. De csak a magány lett szavakból kiöntve, amit mindketten jól megértettek. Pont ezért lettek barátok.
Mégis aztán egyszer... Tom nem jelent meg a mosdói találkozójukon. Holott el akarta mesélni neki, hogy Olive Hornby kegyetlenebb volt, mint szokott. Szüksége volt rá és a mosolyára, mert rá mosolyogna, nem Olive-ra és ebből erőt tudott volna meríteni és vörösre sírt szemét megtörölni.
Myrtle tudomásul vette, hogy Tom prefektus, voltak kötelességei és sok-sok barátja. Így hát várt, mert Myrtle jobban megértette őt, mint bárki más. A férfi maga mondta.
Még akkor is várt, mikor egy hanzasárga szempárba nézett bele, és lelke elhagyta a testét. Már nem fog Tom rámosolyogni, vagy beszélni hozzá, sem Olive bántani őt. Szellem lett, aki benne ragadt a magányos valóságban.
A szerelem érzése, ahogy a Napig szállt, a megigézett magasságban tollait vesztette, és mint Ikarosz, úgy ért földet törött szárnyakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.