Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2021. május 9., vasárnap

Avengers Book tag

Hellobello!
Cím:  Avengers book tag
Kategória: egyéb – tag
Figyelmeztetések: –
Terjedelem: 884 szó
Forrás: Erre még Kenaz hívott ki száz évvel ezelőtt körülbelül, de csak eljutottam odáig, hogy megcsináljam. (Majdnem két év kellett hozzá). 
Eredeti itt található a  you tube-n, amit Ellemara öntött szövegbe később. 
Megjegyzés: Rég hoztam már ilyet, és szerettem volna, míg ülök a történeteimen. Na jó, mert imádok ilyeneket töltögetni, nah :P és már olyan rég volt. Bátorkodtam megjelölni a végén pár bloggertársat ;)
Megjegyzés 2: Ti hogy vagytok, érettségi, vizsgaidő, munka, közelgő nyár? Én nem akarok róla beszélni, mert csak rájövök, hogy tanulni kéne xD
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Feladat: Megjelölni egy-egy részemről néha több könyvet.
Vasember
Egy könyv, ami megnevettetett
Rejtő Jenő bármelyik könyvét felsorolhatnám, ott van A 14 karátos autó, Piszkos Fred, a kapitány, a Láthatatlan Légió, Az elveszett cirkáló és a többi. Mindegyiket nyugodt szívvel tudnám ajánlani, mert nevetni biztos fogtok rajta. Olyan 15-16 évesen olvastam, de bármikor újra tudnám olvasni :D egyszerűen az idő előrehaladtával is olvasható maradt és rendkívül szórakoztató. 
Ez épp Az elveszett cirkáló c. történetéből származik: 
– Na, jómadarak? Most mi lesz?
– Botrány – felelte hidegen Rozsdás. – Néhány francia és angol admirálist nyugdíjaznak, a világ évszázadokig Anglián röhög, minket felkötnek, azután filmet csinálnak rólunk.
Amerika Kapitány
Egy könyv pozitív üzenettel
Eleanor H. Porter: Az élet játéka jutott eszembe elsőre, (bár a Kis Herceg is lehetett volna). Anno nagyon nehezen vettem rá magamat, nem is tudom miért, talán mert anyám nagyon noszogatott, hogy olvassam már el, vagy csak nem kötött le az eleje, hogy nem egy kalandregény. De aztán Pollyanna hamar a szívembe lopta magát. Meseszerű kis történet, aminek pofonegyszerű az üzenete:
Mindenben kell találni valamit, aminek örülhetünk!
Ezután vettem kézben aztán a Montgomery Anne sorozatot is :D 

Fekete Özvegy
Egy könyv kick-ass női hőssel
Több befutó könyv is akadt, de végül Stieg Larsson: A tetovált lány mellett tettem le a voksomat. Lisbethet aztán minden érte élete során: erőszak, árvaház, cselekvőképtelenség kinyilvánítása, gyógykezelésre való kényszerítés, és mégis mindig fel tudott állni belőle, sőt! Nincs akadály, ami megállíthatná, nem ismeri a lehetetlent, brutál intelligens, különc, titokzatos. Hús-vér karakter, aki megannyi hibájával tudott felejthetetlenné és az egyik kedvencé válni a szemembe. Larsson nagyon jól megírta. Több ilyen árnyalt női hős kéne a könyvekbe. 

Sólyomszem
Egy könyv, amit jó lenne, ha többen olvasnának
Alexander Dumas: Monte Cristo grófja. Dumas mondjuk nagy kedvencem, sokat tudnék még tőle ajánlani. De az abszolút best tőle a Monte Cristo grófja volt. Jó pár éve olvastam, ez volt Dumastól az első, érthető módon vettem tőle a többit is aztán. Képtelen voltam letenni, Edmond Dantés története annyira magával ragadott, ahogy letartóztatták, raboskodott, megszökött, végül gróffá vált és elment igazságot osztani. Fiatalon olvasva kevésbé tűnt fel a történelmi háttér, politikai mechanizmusok, hétköznapi élet, és még egyéb feszegetett normák, de ezek is hozzáadnak a sztorihoz. A lezárása pedig egyszerűen tökéletes :D Nem azt mondom, hogy rövid iromány, de tessék csak, tessék csak elolvasni.  

Hulk
Egy könyv, ami feldühít
Hál' istennek, ilyen könyvek nem túl gyakran kerülnek a kezeim közé. De az egyik ilyen, ami feldühített, az Dan Brown: Eredet c. könyve volt. Olvastam az író összes könyvét és szeretem is mind (egy-kettőt jobban is, mint a többit), így ez sem maradhatott ki, de a vége akkora csalódás volt a számomra... annyira építve volt, hogy itt valami hatalmasnak kell történnie, és akkor csak ennyi? Most komolyan, ennyi? Igazából, nem is dühített, hanem csak csalódás volt. Úgyhogy ha másikat kéne választanom, az legyen Julianne Donaldson: Blackmoore története. Edenbrooke-t imádtam, olyan bájos volt és aranyos, úgyhogy ebbe is belekezdtem, de nekem Kate... meg a Henryvel való kapcsolata, a játszadozás közöttük, a családtagok, és a végén Kate vs. Blackmoore. Bár a lány azt mondja, hogy Henry ne válasszon, de ha valaha is megértette volna a férfi érzéseit, akkor tudja, hogy igenis választás elé állította. Oké, happy end a vége, de... 
Ohh, mondhatnám még Stendhal: Vörös és feketéjét, azért, mert életem leghosszabb felesleges órái voltak, amit a kiolvasásával töltöttem, és kimondottan utálom.  

Thor
Egy karakter, akinek csodálom az erejét
Húha, sok mindenkit írhatnék, először Emma jutott eszembe az Ambrózy könyvekből, majd Katniss az Éhezők viadalából, Lisbeth a Millenium-trilógiából, Sayuri az Egy gésa emlékirataiból, de végül Nicholas Evans: A suttogó c. könyvét választottam, abból is Grace-t. Egy lovas balesetet szenvedő tinédzser lány, akinek amputálni kellett az egyik lábát és végül újra csak képes volt lóra ülni. A könyv nem csak róla szól, hanem az édesanyjáról, a suttógóként emlegetett Robertről és Zarándokról, a lóról. Bemutat anya-lánya, lovas-ló, nő-férfi kapcsolatot egyaránt, nem csak Grace felépülését, ahogy megpróbálja elfogadni önmagát, a lovát is újra. 

Loki
Egy nagy meglepetést okozó csavar
Hajajjjaj, mit is írjak ide? :D Asimov: Hajnal bolygó robotjai. Bár a könyv egy-két helyen vontatott és a nyelvezete nem időtálló, na de a vége! Atyám, a vége! Nem számítottam rá. És nem fogom elspoilerezni :( Az egyik legjobb Asimovtól szerintem. De tudnám írni Dan Browntól az Angyalok és démonokat vagy a Da Vinci-kódot, legalábbis ez a kettő nagyon emlékezetesen ég bennem, talán mert nagyon fiatalon olvastam. Lehet újra kéne olvasni, és akkor kevésbé tűnik olyan z s e n i á l i s n a k :D  

Kihívottak:
De természetesen, nyugodtan más is megcsinálhatja! Kíváncsi vagyok a válaszokra! Nem mintha fogynék ki az olvasnivalókból :D de sosem árt valami új. 

17 megjegyzés:

  1. Óóó, köszönöm <3
    Grace-t én is nagyon szerettem A suttogóból. :3 Sayurit is nagyon adom, jó rég olvastam azt a könyvet is. (Amikor még volt rá időm XD) Rejtő meg örök klasszikus. *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam, megcsináltad, úgyhogy majd beszaladok hozzád elolvasni :D
      Na igen, nekem sincs túl sok időm olvasni :( ettől mindig szomorú leszek.

      Törlés
    2. nyugi, akkor már ketten vagyunk szomorúak. XDDD

      Törlés
  2. Aaa, a két kedvenc dolgom, Marvel és könyvek együtt! Köszönöm a kihívást! <3 Amint tudom, meg is csinálom - bár ebből úgyis az lesz, hogy órákat ácsorgok majd a könyvespolcom előtt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok * - *
      Én is jó ideig nézelődtem, mit is akarok, átérzem :D

      Törlés
  3. léccilécci -- de drága vagy 💖 futok is a könyvespolcomhoz, aztán meg jól ottragadok 😅
    magához a poszthoz pedig: Rejtő előtt le a kalappal, mert egyszerűen na, A tetovált lány cím már évezredek óta az “egyszer muszáj elolvasnom” listámon porosodik, úgyhogy ez a megemlítés talán egy jel, hogy most van az az egyszer, valamint imádom, hogy tömve van női nevekkel a Thor címke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD hát ez bizony előfordulhat.
      Én tényleg csak ajánlani tudom, rengeteg kérdést feszeget (családon belüli erőszak, feminizmus, szociopátia, pszichopátia, nők bántalmazása, korrupció, stb.) és Lisbeth meg eredeti, furcsa, okos és zseniális :D Ha megnéznéd, a skandinávot javaslom elsősorban, nem az amerikai verziót.
      Oh, tényleg :D pedig nem volt cél

      Törlés
    2. Húúúha, ez tényleg nekem való olvasmánynak tűnik, szinte az összes kedvenc témám egy helyen, wow ❤ω❤ Nem is értem, miért halogattam ezidáig.
      A film verzióval kapcsolatban pedig miért nem lep meg, hogy a skandináv jobb, mint az amerikai... :'D Tapasztalataim alapján viszont inkább elolvasom előbb, de aztán határozottan jöhet a film :))

      Törlés
    3. Igen, szerintem fog neked tetszeni. Kíváncsi vagyok majd a véleményedre :3

      Törlés
  4. Szia! Kicsit megkésve, de köszönöm a lehetőséget, mindenképpen kitöltöm! :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Jaj, nagyon későn vettem észre a kihívást, vizsgaidőszak van, és totál szétesett az időérzékelésem, de nagyon köszönöm, a napokban kitöltöm! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem jól alakul a vizsgaidőszak! Kitartást :3 alig várom, hogy olvashassam a válaszaid!

      Törlés
    2. Hát helló! Szóval így némi késéssel, mert közben beszippantott a nyári munka, meghoztam a válaszokat :D

      Törlés
    3. Uhh, mindenképp rá fogok nézni * - *

      Törlés
  6. Szia, Abeth! Terveztem olvasni a blogodon, mert eléggé tehetségesnek tûnsz (azt a csábítós Crimson Peakes fanfictiont olvastam és nagyon tetszett.Jó szenvedélyes volt.) Meg valami regényt is szeretnék elkezdeni tôled, mert rég nem olvastam már blogos sztorit!! A kollázsok nagyon szépek, amiket csinálsz, meg a disignod is menô (hû de gyakran változtatod...😀), de amúgy jól néz ki. Szerintem te is nagyon tehetséges író vagy, csak úgy, mint Gwen Page. Ja!!! Meg azt a Lokis egyrészes novellát is elkezdtem, csak akkor még túl kicsi voltam hozzá, de mostmâr lehet, hogy való nekem. :) Szeretnéd, hogy cseréljünk? A blogcímem: tollacskablogja.blogspot.com
    Érdekes, és egyesülálló, hogy a bejegyzések elejére kiírod ilyen részletesen, hogy milyen mûfajú, satöbbi... Toll méltóságom kérdezi, hogy ezt miért csinálod? Azt akarod, hogy hasonlítson a Merengôre? Vagy csak így érzed jól.magad, hogy így kiírsz mindent? Köszi a választ elôre is!!
    Amúgy mi akarsz lenni? Milyen szakot végzel az egyetemen?
    Szerintem tök jó, hogy egy történetet ilyen hús-véren kiírnak, ha ilyen naturalisztikus, az tök jó, ha kiírod , hogy hogyan vérengz, nem kíméled a részleteket sem. :) Ezt Gwen Page-nél is láttam.
    Olyan vicces, hogy a bloggerközösség fôleg egyetemista lányokból áll. Miért van ez így? Miért ekkora divat az egyetemista lányok körében a blog készítése? Én meg hetedikes vagyok.😅 Na nem baj, attól még ugyanúgy lehetek olyannnyira érett, mint ti. Csakmert mostanában egyre több ilyen vloggerbe-bloggerbe futok. Gonfolom azért kell, hpgy az egyetem mellett lehessen más is, amiben kiteljesíthesd magad. Én még nem tudom, menjek-e, ha nagy leszek.
    A taget én is kitöltöttem, a válaszok a blogomon találhatóak, ha estleg kíváncsi vagy rám. Annyira durva, higy ti mennyire más könyveket olvastok, mint én, és hogy ENNYIT olvastok. Modjuk én is sokat tudok a könyvekrôl, már most annyit ismerek, hogy hogy csak na, de persze pár év múlva majd nekem is több lesz már a polcomon, szimplán csak azzal rengeteget érek el, hogy beleolvasok, és felmérem, az egy jó könyv-e. De ha egész nap.azzal foglalkozhatnék, amivel akarok!! Akkor biztosan sokkal többet törôdhetnék a könyvekkel, és jobb is lenne, ha sokkal jobban bsle tudnék merülni a történetekbe. De ezen igyekszem már fejleszyeni is, az az érdekes, hogy ha egyedül a szobámban vagyok, sokkal jobban megérint egy történet, ha csendben, vagy nagyjából csendben vagyok. Zajban is tudok olvasni, de úgy olyan... Más. És szeretném, ha jobban tudnék koncentrálbi arra amit olvasok, ha nem méricskélném állandóan a fejezeteket, és lapozgatnám a könyvet, hogy LEGYEN türelmem végigolvasni, ne csak lapozgassak, azon az álnéven, hogy nincs udôm. Ez idegesítô, mert ilyenkor úgy érzem, nem tisztelem meg annyival a történeyet, hogy ránézek és csak rá figyelek.Ezen vàltoztatni akatrok. Mert régen nem volt így. És ha frlnövök, ott már ndm lesx suli, se semmi.más ami megakadályozhatna abban, hogy tömerdek mértékben írjak és olvasak... Hehhehhe... Akkor már nincs mese, lesz idôm, mint a tenger. Az idô illúzió, amit az emberek az élet kifogàsára találtak ki. (Albert Einstein) Szrrintem tökte igaza van.
    Peny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Peny!

      A Crimson Peakes és Lokis fanficek egyelőre még nincsenek fenn, átírás alatt vannak, de fel fogom idővel tenni őket. Előbbi annyiban fog változni, hogy Enola Sciottihoz igazítom, utóbbiakat meg csak kipofozom kicsit írásilag. Már majdnem három éve nyitva ez a blog, de még mindig nem sikerült a régieket áthoznom ide teljes mértékben :'D

      Nem is olyan gyakran :D valaki még nálam is gyakrabban. Szeretek képszerkeszteni, aztán mindig rám tör, hogy jó, már féléve ugyanaz van, legyen valami új!

      A cserével kapcsolatban, nálam már régóta kinn vagy, de természetesen benne vagyok <3

      A kiírásnak a legfőbb oka nem csak a Merengő és az AO3, hanem mert régen nem volt rendszer és forma a posztjaimban, és egy idő után kaotikusnak tűnt. Szeretem, ha van egy kis rendezettség, még ha így lehet túl sokat is mondok, de legalább az olvasó tudja, hogy mi vár rá, mire készüljön, mikor szánjon rá időt az elolvasásra, el akarja-e egyáltalán olvasni, meg ha ez a blog fut sokáig, és nem emlékszik a címre, nem kell a történeteket újra elolvasni, hanem elég csak az elejét. Leginkább ezért :D

      Éppen most fogok államvizsgázni vegyészmérnök Bsc-n. Nem ez akartam lenni, de bonyolult lenne elmagyarázni, hogy miért vegyészmérnök leszek, de majd Msc-n másra megyek :D

      Nem tudom, ki szoktam írni? xD Van sztori, a mi megkívánja a realisztikusságot, van, ami kevésbé, hogy én most hol foglalok helyet... igazából ott, hogy még mindig keresem félig meddig a saját stílusomat, amiben a legjobban kifejezhetem magam :D van sztorim, ami nyersen fogalmaz, van, ami meg virágnyelven.

      Szerintem nem divat, a blogspotnak volt egy aranykora olyan 2015-16 környékén, akkor főképp gimisek és egy-két idősebb volt, akik most megmaradtak, azok meg felnőttek idővel, egyetemisták, dolgozó emberek. Ma már a fiatalabbak nem jönnek blogspotra, hanem wattpadoznak, mert az sokkal egyszerűbb :( pedig szerintem a blogspot sokkal személyesebb, sokkal "blogosabb". Úgyhogy szerintem ezért is főképp, meg a gimi és egyetem alatt lehet jól beiktatni, szerintem. Aztán cáfoljanak meg :D (én 13-14 évesen kezdtem, ha előbb kezdtem volna, azt sem tudom mi hány méter, bár akkor sem tudtam xD)

      Az nem baj, hogy fiatalabb vagy, a lényeg, hogy szeresd csinálni, amit. Az érettség... hát, én még most is azt mondom, hogy egy gyerek vagyok xD
      Az egyetemet, meg majd ha odakerülsz gimibe, eldöntöd. Most még messze vagy tőle :)

      Igen, olvastam a válaszaidat :3 Mindenki mást olvas és ez szerintem pont így szép, én legalábbis tök nagy örömmel néztem meg, ki mit olvas és gyűjtöttem össze párat, amit majd megveszek :D Hogy mennyit... régen tényleg sokat olvastam, az egyetemen viszont már kevésbé :( hátha az államvizsga után újra tudok majd.
      Szerintem sokakra igaz, hogy csöndben tudnak legjobban fókuszálni, én olvastam már mindenhogy, de azért zaj nélkül a legjobb valóban :D

      Az idő illúzió, érdekes megfogalmazás, mert szerintem pont a világunk mértékegysége :D De hát kinek mi. Úgy gondolom, mindenki arra szakít időt, amire akar. Csak kár, hogy egy nap 24 órából áll xD Fogsz tudni olvasni, ne idegesítsen a dolog, csak ha változtatni szeretnél, akkor tedd is meg, you can do it <3
      Puszi, Abeth

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.