Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2021. május 7., péntek

Lotrix

Hellobello! 
Cím: Lotrix
Kategória: fordítás – novella – one-shot, crossover  
Fandomok: Tolkien & Mátrix – non-pairing
Besorolás: egyperces, drabble, gondolat, 
Helyszín:
Idő: – 
Leírás: Mi is a Gyűrű valójában? 
Figyelmeztetések: –
Korhatár: G 
Forrás: 
Az eredeti mű itt található angol nyelven, egy orphan_account tollából. 

Főforrás maga Tolkien és a Wachowski testvérek.
Terjedelem: 150  szó 
Megjegyzés: Ezt a kis szöszt, vagy micsodát azért fordítottam le, mert tervezek írni egy Tolkien & Mátrix crossovert. Pont ez ihlette, vagyis ennek a kidolgozatlansága, mert inkább a Gyűrűk Urára fókuszál, mint a Mátrixra. Mert basszus, mekkora lehetőség van benne * - * És úgy éreztem helyénvalónak, ha legalább lefordítom és majd visszahivatkozom rá.  
Jó olvasást!💖 
* * *

Volt ez a világ, aztán volt az a másik, ahol az árnyak megnyúltak, és ami szilárdnak érződött, úgy lobogott a keze ellen, mint fehér láng a szélben. Csak egy apró változtatás kellett a fehér tűzbe való kerüléshez.

Ez megrémítette őt, ez a megváltozott világ. Valahogy tudta, hogy ez egy hely a kettő között. Ha csak egy kicsit megy tovább, valahol olyan nehezen és szilárdan ébred, mint abban a világban, amelyben egész eddigi életében élt, és onnantól kezdve már semmi sem lesz a régi.

Volt egy fény, egy szem, egy vakító, vörös nyomás, ami lökte, engedte. A Gyűrű nehéz volt a nyaka körül. Belülről fakadt, a vágy, hogy felvegye. A gonosznak sokféle eszköze van, mondta Gandalf, és a saját vágyait és igényeit fogja arra használni, hogy rákényszerítsen az akaratára. Soha ne viseld a Gyűrűt. A Gyűrűt meg kell semmisíteni.

Talán, ha csak egy kicsit előrébb lépne, megtudná, melyik világ az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.