Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. június 18., kedd

Félévzárás #4

Hellobello! 
Vért és verejtéket izzadva, de a tegnapi nap folyamán megvolt nagy nehezen az utolsó vizsgám. Még jó hogy! Tanárral nagyon nem lettem volna jóban, ha újra buktat. 

A 3-ról hoztam már egy összegzőt (itt), azzal szeretném összemérni, és az ideiről is kicsit mesélni. 
Általában azt szokták mondani, hogy a 3. félév a BME-n a legnehezebb a vegyészen, valahogy úgy éreztem a mostani vizsgaidőszakban, hogy ez a 4. sem volt piskóta, noha végre volt egy-két olyan tárgy, ami tetszett, és volt olyan is, amitől leginkább sírva fakadnék khm szerves II. 
Vegyipari műveleteket (alias vegymű) nagyon szerettem, végre valami fizikásabb, valami megfoghatóbb, valami logikaibb, még ha három hetente írtunk kis zh-t hozzá. De a tanár egy tünemény volt! Nem véletlen, hogy én errefelé szeretnék menni, hisz alapvetően is, mikor egyetemre jelentkeztem, gépész akartam lenni, és végre van a kémiának egy ága, ami nem tömény kémia, ahol nem a reakciókat nézegetjük, hogy miért milyen távozócsoport szakad le és mit eredményez. Ez engem kikészít, és akkor ott van a vegymű, hogy a nyomás esése által ez és ez történik a csőben, tartályban és akkor ezt kell csinálni. Ehhez kellett négy félév! Négy! Mondom négy, hogy találjak egy olyat, ami érdekel! 
Szeretném azt hinni, hogy nem volt rossz döntés, mikor hagytam, hogy átkerüljek vegyészre, de nehezen tudom, csak az ilyen tárgyaknál érzem. Szomorú, de sajnos igaz. Így eldöntetett, hogy ha nem Gyógyszerek, Műanyag és Analítika specializációra megyek, akkor csakis Folyamatmérnökire, ami teli van vegyművekkel. Igazából kiszelektáltam, hogy mi az, amire biztos nem akarok menni :D és folyamatmérnöki kell egy sörgyárhoz ;) csak úgy megjegyzem. 

Tárgyak szintjén ez, lelkileg olyan voltam, mint egy kiégett bábu. Bejártam, nem jártam be, megírtam, újraírtam a zh-k, tanultam, ha végre rá tudtam venni magamat, de valahogy olyan monoton, üres volt az egész. Félév közepén el is döntöttem, hogy elmegyek az egyetemi pszichológushoz, legalább beszélgetni, hogy mi történt velem, hisz a hobbijaimmal alig foglalkoztam, mindenre olyan nehezen vettem rá magam, mintha semmi sem érdekelne, és ez zavart. Kiégtem volna? Ilyen könnyen és hamar, csak azért, mert nem azt csinálom, amit szeretnék? Sokat jelent szerintem, hogy az ember olyat tanul az egyetem, amit kedvel, ami érdekli. 
Nem mondom, hogy sokat ért volna a beszélgetés, viszont a lelkemnek jól esett az is, hogy legalább ennyit tettem magamért. A nő rendes volt, elindított valamit, de hat alkalom alatt nem hiszem, hogy ezzel lehetett volna bármit kezdeni. 
Ezen felül a szakkollégiumból is távoztam, az új vezetői tagok olyan sznob rendszert csináltak az egyesületből, hogy inkább nem akarok tagja lenni, mintha csak én emlékeznék arra, hogy nem csak a szakmaiság miatt jelentkeztünk a Szaszba, hanem a közösség miatt is. Hiányzik? Kicsit, de jövőre emiatt a Kozmosz Kört szeretném megpróbálni, egyrészt mert az egész egyetemnek szól, nem csak a VBK-nak, másrészt pedig, mert érdekel. 

Noha a félévet egész jól elvégeztem, még a labort is, pótpótzh-k sem voltak, ami tök meglepő, de a vizsgaidőszak... Nem azt csináltam, mint tavaly, hogy mindenre elmentem és mindenből legalább többször, mire meglett. Idén a könnyebbeket előrevettem, hittem én, hogy könnyebb! Aztán utána hétről hétre raktam be a nehezeket, hogy legyen mindegyikre öt napom összefésülni az anyagokat, megtanulni. Csak aztán fizkémből rántottak, és mikor fizkém és szerves nehezedik az emberre az egy szar érzés! Elvileg így külön fizkém és szerves viszont már nem lesz * - * van értelme tovább élni. A jövő évi labor nem számít. 

Ha engem kérdeznének, így visszatekintve, nem volt olyan szörnyű ez a félév, mint az előző, de nem mondanám, hogy sétagalopp lett volna! Pláne, hogy vizsgaidőszakban írtak, hogy jah, a műanyagot nem adják meg, mert laborom nem volt, és hát nem tudták, hogy van olyan keresztes, akinek a laborja nincs meg. Csak tudnám mire van a neptun, ha látják, hogy átiratkozás végett mindenből el vagyok csúszva! Baromira idegesít, hogy mindenből keresztféléves vagyok szinte, a tárgyak feléből nincs is órám, csak a zh-kra tanulok. Azt érzem, hogy így a tudás nem ragad, hanem megtanulom rövidtávba, és két héttel később el is felejtem. 

Összegezve, érdekes specializációm lett, a félév a szokásos, a vizsgaidőszak túlélésre menő, ésssss a nyári munkám elvileg a Hedon sörfőzde egyik kocsmájába lesz! Képzeljétek, ez már egy automatizált bár, olyan, hogy van 32 csap, amik kártyára működnek. A vendég megkapja a kártyát, amit feltölt pénzzel, oda viszi a csap alatti tartóba, ha beteszi, akkor nyílik meg a csap és csapolhat magának :D (lvl. szóismétlés) zseniális, mikor láttam! Remélem, a héten az első próbanapom meglesz :3 

Jajj, jut eszembe! Nézzük a harmadik félévvel össze a mostani bejegyzést! 
Ami sikerült: 
  • Hobbik: írás, olvasás, rajzolni szeretnék, találtam egy zenekart, fel is léptem már velük, úgyhogy a zene is maradt. Ami szomorú, hogy a sportra még nem vettem rá magam, mindig eszemben van, de... 
  • Nyelvvizsga: erről már írtam itt. De ezzel is kevesebb. 
  • Szerelmi élet: hát, úgy ahogy. Pontot tettem az ügyre magamban, az élet nem áll meg, pillanatokat őrizhetünk, de tovább kell lépnünk, bármit hozzon is a jövő. 
  • Tanulmányaim: konstans ugyanazok a jegyek, mint tavaly, de az nem rossz. 
  • Blogolás: hát öhhhhhh, írok ugyan, nem rendszeresen. Viszont van egy füzetem, ahova összegzem a bejegyzéseket, és kihúzom azokat, amiket már megírtam, már négy oldalnyi dolog vár rám, úgyhogy bele kell húznom! Természetesen vizsgaidőszakban jött a legtöbb ötlet. 
Ami nem sikerült: 
  • Nyitok a világ felé: hát... a pszichológus ezért volt, de nem érzem, hogy jobb lenne a helyzet. Abban reménykedem, hogy jövőre a specializációk miatt több esélyem lesz. Úgyhogy ezt még szeretném teljesíteni. 
  • Időbeosztás: viccelsz? Soha. 
Lesz-e jövőévi bakancslista? 

Szeretném megtartani az eddigieket, javítani azon, ami nem sikerült, az már egy jó dolog lenne. Ezen felül ezt a kiégést, vagy nem is tudom, hogy hívjam, javítani, foglalkozni vele, mert csak azt látom, hogy telik-telik az idő, de nem történik semmi.  
Mi lesz a blog sorsa? 
Marad, design váltás és arculattisztítás lesz, tervben van, ahogy végre mondjuk történeteket is feltölthetnék, nem csak a személyes és egyéb tag bejegyzések sokasodnának itt! Lehet új címet is kap, ki tudja. 

Végeredményt tekintve, ez a félév hasonlatos volt az előzőhöz – pokoli. Csak bízni tudok, hogy a jövőévi jobb lesz, meglátjuk. Addig is, a nyáron egy darab egyetemi cuccot sem szeretnék látni. (Gyorsan elpakoltam e bejegyzés megírása előtt :D )

Utolsónak pedig köszönöm! Köszönöm, hogy velem vagytok, hogy olvastok, vagy ha kommenteltek. Köszönöm, hogy itt vagytok nekem! 

További szép napot!  💖 Boldog nyarat! Nemsokára jövök újra! 
Puszi: Abeth 

Ui.: Akinek még vizsgája van, vagy érettségizik, azoknak nagyon szurkolok! 💖

* az első gif a tenor.com, a második a tumblr.com tulajdona

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok a túlélt félévhez én aztán tudom milyen a BME-n egy félév szóval minden elismerésem ^^ Igaz rám még holnap vár egy utolsó vizsga de végre már itt a nyár, szóval remélem hamarosan még többet olvashatok tőled, akár az egyetemről, akár bármi más témáról ^^
    Még egyszer gratula a túléléshez ;)
    Ölel: Criszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is, ha ismered és túléled :D remélem, sikerült az a vizsga :3 gondoltam rád.
      Igen, végre itt van, reményeim szerint pedig most behozom a lemaradásokat írás terén is :D Te? Tervezed? Bajantól úgy olvasnék újra :3

      Törlés
  2. Szia! Én is gratulálok a félévedhez :) ezek után megérdemled a pihenést, remélem a nyári munkád mellett lesz is rá időd :D tényleg, el is kezdtél már ott dolgozni? nagyon érdekesnek tűnik ez a hely, az alapján, amit írtál :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm :3
      Hát, én is remélem. Nem, sajnos még nem, próba napom az július 5.-e lesz, már én is nagyon várom, biztos lesz róla beszámolóm :D

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.