Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. június 3., hétfő

Írók és Olvasók

Hellobello!
Kategória: kampány, egyéb
Figyelmeztetés: -
Terjedelem: 756 szó
Forrás: Hotel Blue Pearl - Stella J.S. oldalán található az eredeti bejegyzés.
Megjegyzés: Ez egy régi kampány, őőőőőősrégi, 2014-es, de úgy gondoltam, nem árt meg a frissítése, újramutogatása, pedig régen mennyi blogon volt látható a plecsni. (Nálam ide került a többi mellé).
Megjegyzés 2: Bárki elkezdheti terjeszteni az igét, csak hajrá!
Megjegyzés 3: Normálisabb bejegyzés még egy hétig biztos nem lesz, amíg vizsgáim vannak, maximum rövidebbek, 500 szó alattiak. Többieknek kitartást!
Jó olvasást!Szép estét!💖
* * *

Igazából nem kéne ennek bejegyzést szentelnem, de aztán, ahogy végig olvastam a kampányt, arra jutottam, hogy nem fog megártani neki. 
Stella a blogírók és -olvasók közötti kapcsolatot akarta erősíteni és támogatni, amit kimondottan támogatok valami szinonima kéne pártfogolok. Bár vallom, hogy az író elsőnek magának ír, de azért valamiért egy felületre mégis kirakjuk, megmutatjuk másoknak műveinket, gondolatainkat, úgyhogy az olvasók véleménye is számít. Azt leszögezném, hogy ez inkább az olvasóknak fog szólni, ellenben a #MIIV-vel. 

Tehát Stella gondolatmenete szerint haladván: 
Szeretnéd, ha sok olvasód lenne? Of course! Ki ne örülne? Mindenki örülne, ha özönlenének a nézők és a közönség, akik kommentek százait hagynák, de ez nem így van. Régebbi időkhöz képest pedig az olvasók visszafogottabbak, vagy más felületre tértek, sem idejük, sem kedvük és félnek is kommentelni. Ezt szerintem valahol amúgy el kell fogadnunk, hogy változtak az idők, de másrészt mi írók mennyit írunk másokhoz? Mindenki magának tegye fel a kérdést. 
Emellett szerintem lehet ezt erősíteni egy fokig, ha mi írók is kommentelünk másokhoz, legalább feldobjuk a írók napjait és talán ők is elgondolkodnak a visszacsatoláson. Magamból kiindulva, ha valaki ír hozzám, azonnal reagálok, amint látom, másrészt megnézem a profilját, hogy miket olvas, van-e saját oldala, benézek azokra, amint időm engedi. (Titkon megjegyzem, volt értelme.) 
Úgy gondolom az írás és az olvasás összefügg, szimbiózis és ez ugyanúgy van bármilyen felületen is legyünk. Tehát egyetértek Stellával, hogy "egyszerre kell íróként és olvasóként működnünk". 

Mit kell tenned, ha csatlakozni akarsz? (Tartsuk be, ha lehet)
  • Tedd ki a plecsnit a saját blogod modulsávjába!  A kép irányítson át erre a bejegyzésre (Stellához!), hogy mindenki tudja, miről van szó pontosan! (Ha nagyon jót szeretnél cselekedni, akkor egy komment formájában jelezheted, hogy beszállsz a kampányba, de ez természetesen nem kötelező.)
  • Nézd át a blogodat, és irts ki belőle mindent, ami az olvasókban rossz benyomást kelthet! Ne legyen nagyképű, fellengzős fülszöveged, ami "egyedi, nem sablon, nagyon izgi" sztoriként mutatja be a történetedet vagy az oldaladat! Ne közöld az olvasóiddal, hogy a negatív kommenteket törölni fogod, vagy hogy csak ötcsillagos, százezer feliratkozóval rendelkező, Nobel-díjas blogokat vagy hajlandó kitenni cserének!
  • Értelemszerűen tabu a komment- és pipahatár.
  • Ne nyafogj, amiért olyan kevés nézettsége lett a legutóbbi bejegyzésednek. A rendszeres olvasóid nem érdemlik meg, akik meg elhanyagolják a blogodat, azok úgyse fogják látni a panaszáradatodat.
  • Mindig válaszolj minden kommentre! Még akkor is, ha csak annyit írtak, hogy "nagyon jó, kövit!", mert ők is megérdemlik a reakciódat. Ha pedig jó szándékú kritikát fogalmaznak meg a blogoddal kapcsolatban, akkor pláne ne az legyen az első gondolatod, hogy kitöröld a megjegyzést, hanem gondolkozz el rajta, és ha úgy látod, hogy igaza van, fogadd meg a tanácsait!
  • Nézd át az általad követett blogok listáját! Hányszor írtál nekik kommentet? Akadnak olyan blogok is, amikre csak hirtelen felindulásból iratkoztál fel, de azóta egyszer se nyitottad meg őket? Most itt a nagy lehetőség, hogy az összesbe beleolvass, és véleményt hagyj magad után. Ha az általad írt komment végére odabiggyeszted, hogy az Írók és Olvasók kezdeményezés keretében írtad ezt a megjegyzést, akkor még több emberhez eljut az ötlet, és akár egyre több blogíróból válhat olvasó. (Gondolj csak bele, milyen jó érzés lenne, ha egy olyan kampány végett gyarapodna meg a feliratkozóid száma, amiben te magad is részt veszel!)
És az utolsó szabály, ami az összes közül a legkülönösebb, de egyúttal a leghatékonyabb is...
  • Új feliratkozód van? Nagyszerű! Keresd meg a Rendszeres olvasók közt a profilját, és nézz be az általa vezetett blogokba! Nincs mit vesztened vele, viszont az is lehet, hogy egy igazi kincsre fogsz akadni. Ha tetszik az ő blogja, értelemszerűen fel is iratkozhatsz vagy tudathatod vele, hogy hol találtál rá az oldalára hidd el, nagyon jól fog neki esni. Még az is lehet, hogy egy igazi barátra fogsz akadni a személyében, hiszen a közös érdeklődési kör már adott. A blogvilág hihetetlenül szürke és öncélú lenne, ha közben nem lépnénk kapcsolatba más emberekkel, akik aztán a barátainkká is válhatnak. (Persze, ez nem egyenlő a "feliratkozok a blogodra, ha te is követed az enyémet" biznisszel, amit amúgy mélységesen elítélek; ez nem üzleti, hanem szimpátiaalapon fog működni, hiszen csak arra az oldalra kell feliratkoznod, ami tényleg tetszik). A következő bejegyzésed elején aztán meg is köszönheted neki, hogy az olvasóddá vált.
Előfordulhat, hogy Stella ötlete túlságosan naiv és cukormázas, de szerintem nem egy rossz ötlet és kellően ösztönző is tud lenni, ha valaki komolyan gondolja. Őszintén szólva, volt olyan pont, amit én sem tartok be, de mostantól szeretnék! 
Megpróbálom. Ahogy Yoda mester mondta: 
Tedd vagy ne tedd, de sose próbáld. 
Tehát én megteszem, igyekszem!
Ki van benne még?  Vagy esetleg vélemények, ki mit gondol? 

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó kezdeményezés! Persze kicsit tényleg naiv, de maga az ötlet jó!
    Mióta megszűnt a nagy blogolós láz, és a közösségi platformok is lehetőséget biztosítanak a "blogolásra" (és pár kattintással már meg is oszthatod az életed vagy az írásaid ahelyett, hogy a designnal kínlódnál), azóta csak tengnek a régi motorosok.
    Később kiteszem a kampányt a blogomra.

    U.i.: Sok sikert a vizsgákhoz! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is ezt érzem, nem világmegváltó ötlet, de ha egy embert megmozgat, már az sem rossz :D
      Köszönöm.
      And I am back 8)

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.