Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. január 24., csütörtök

Write Tag a Kacatosból 1.

Hellobello!
Cím:  Write tag a Kacatos dobozból 1. – Egyszer volt, hol nem volt...
Kategória: egyéb – tag
Figyelmeztetések: - 
Terjedelem: 1190 szó
Forrás: Jó magam is meg akartam egyszer csinálni ezt a taget, de most Szatti (link: itt) volt oly kedves, hogy ki is hívott rá! Eredeti itt található!
Megjegyzés: Először is szeretném megköszönni Szatti, hogy kihívtál rá. Nem várt örömként ért az esti órákban a chaten lévő megjegyzésed. Köszönöm <3
Megjegyzés 2: az első tag az oldalon *-* lesz több is, már listázom, hogy mit kéne kitöltenem :D természetesen a write tag 2. is benne van ebben a gyűjteményben.  
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Szabályok: 
  1. Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
  2. (Ha másolásvédelem van az oldaladon, jelöltjeidet irányítsd a Kacatos dobozra, innen el tudják vinni őket.) Illetve most már a Tinteszerkezetekről itt. 
  3. Linkeld annak a nevét, aki jelölt téged!
  4. Válaszolj a kérdésekre!
  5. Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! ;)
  6. Jelölj te is bloggereket a játékra és linkeld az oldalukat!
  7. Értesítsd őket a jelölésről!
Kérdések:
  1. Hány évesen írtad az első történeted/versed? (Amit nem sulis háziként alkottál.)
  2. Miről szólt?
  3. Ki/mi volt az oka, hogy elkezdtél írni? Honnan jött az ötlet?
  4. Ki volt az első, akinek megmutattad valamelyik művedet?
  5. Milyen zsánerben alkottál eleinte?
  6. Hogyan írnád le a kezdeti munkamódszered, időbeosztásod?
  7. Van-e valami érdekességed a kezdeti időkről, amit elmesélnél? :) 
  8. +1 Bármit kérdezhetsz, ami az írás kezdetéhez kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)
Válaszaim:

Múlt halovány köde
Hány évesen írtad az első történeted/versed?
Húha... Ez egy igazán jó kérdés. Elég hamar rájöttem, hogy van affinitásom az íráshoz, fogalmazásaim jók voltak az általános iskolában. Hogy pontosan mikor? Fene tudja igazán, arra emlékszem csak, hogy az öcsémnek volt születésnapja, és azt adtam neki ajándékba, hogy írtam egy mesekönyvet. Minden oldalon más történet volt – zselés, vakondos, lovas, csigás, minden, ami eszembe jutott. Körülbelül 10-12 oldalas lehetett az a könyv. Jut eszembe, a másik oldalára meg rajzoltam. Nagyon büszke voltam magamra, annyira, hogy rá egy évre még egy ilyet csináltam, csak akkor már nagyobbat és édesanyám vette a fáradtságot, hogy be is gépelje a történeteket. 
Amúgy első nagyobb volumenű történetem, mely nem egy oldalt bírt ki, az már bloggerre ment, akkor volt merszem újra írni és az újdonság varázsa nagyon is vonzott a webes felülethez, ez olyan 12-13 éves koromba lehetett már.

Néha jobb, ha valami titok marad
Miről szólt?
Maradjunk a bloggerre kerülő sztorimmal. Nagyon kreatívnak akartam érezni magamat, így Mátyás királyról kezdtem írni. Na jó, mert imádtam a Mátyás meséket. Mátyás, az igazságos! 
Belegondolva, amúgy csak egy Assassin's Creed magyar vonatkoztatású fanfice született meg tudat alatt. Akkor még nem ismertem az AC-t. 
Fogalmam sincs már, hogy hívták a főszereplőt, szerintem Annabeth (bár ha magyar, akkor miért?), de lehet Júlia, ha nem bánjátok, inkább nem kutatom fel az elrejtett füzetet ezen információ érdekében. Jobb, ha valamire nem derül fény újra...
A sztori az volt, hogy a magyar királyoknak mindig volt egy titkos hadserege, nem nagy számú, de mindig volt, akikkel a piszkos ügyeket elintézték. Egy úgy szólván egy klán nagyságnyi, ahol a családban öröklődött tovább a dolog, meg a mágiára való hajlam. De árulás történt Hunyadi László halálakor, mi az, hogy nem mentették meg a fiút?! Ezért aki tudott erről a titkos szervezetről, azok megszervezték ennek elpusztítását, jószerivel sikerült, a maradék pedig a föld alá süllyedt, hogy ott maradjon életben. 
A történet ott kezdődik, hogy az ország helyzete egyre romlik, és ez a rend a békét továbbra is próbálja fenn tartani király ide vagy oda. De most éppen Mátyás ellen készülne merénylet, és ezt meg kell állítaniuk... Ekkor jön képbe Júlia/tök mindegy, hogy nevezzük, hogy ő is menne, de még fiatal tanonc, nincs tisztában képességeivel, hozzá Keletről (?) jön majd tanár, de végül csak a Budai várba bejut mágikus képességeinek hála. Onnan valahogy élve kijut, egy Dinnye (nem tudom melyik nyelven, de Quatar vagy valami hasonló volt) nevű csajjal megismerkedik, és menne vissza a királyhoz stb. stb. stb... Nem íródott tovább.

Mindennek a kezdete
Ki/mi volt az oka, hogy elkezdtél írni? Honnan jött az ötlet?
Nem tudom, öhm, sosem volt kezdeti löket. Mármint írtam a fogalmazásokat nyelvtan órára, anya dicséretére a meséket, de úgy igazán... Barátnőm szólt, hogy van ez a bloggeres felület, csináljak egyet, olvassam az övét. Megcsináltam, noha utána fél évig hozzá sem nyúltam, mert azt sem tudtam, hogy kínai vagy magyar... Ez volt a kezdet, utána már csak önerő? Meglehet, hogy tudat alatt más is volt, de így visszaemlékezve csak ennyit tudok mondani a dologról. 

Egyszer volt, hol nem volt
Ki volt az első, akinek megmutattad valamelyik művedet?
Már meséltem, hogy a kis meséimet anyának. De a blogjaimat érdekes mód már nem mutattam meg neki. Ugyan, rátalált többször is, mindig elmondta, hogy le kéne szoknom a blogolásról, mert annyi tehetségem nincs hozzá. De sose történt meg, néha eltántorítottak a dologtól, de örökre nem sikerült, és már nem is fog. 
Barátnőimnek sem, noha az egyiknek igen végül, de nem mondtunk sokat róla egymásnak, valahogy mindig is féltettem az egészet, ezért is írok a mai napig álnéven. Nekem megnyugtató.

Tova illanó lehetőség
Milyen zsánerben alkottál eleinte?
Természetesen fantasy, ha realisztikus közegben is, de akkor is volt valami mitikus, megmagyarázhatatlan a természet törvényeivel. Mágiát sokáig szerettem alkalmazni, de sosem tudtam, hogy mi lehetne a határa. Szeretem kitalálni a dolgokat, újakat elképzelni a mai napig is. Érdekes, hogy később valahogy kezdtem hanyagolni a természetfeletti elemeket, mára már pedig egy kezemen meg tudnám számolni, hány fantasy ötletem van sajnos, vagy nem sajnos. Jobban kezdett kézre állni a sci-fi, és annak válfajai a tudományos magyarázatokkal, a kézzel fogható dolgokkal, meg jó magam is reál beállítottságú vagyok, ebben mozgok könnyen. Leginkább ebben alkotok mostanában, még ha maga a világ kitalált.

Entrópia nagysága
Hogyan írnád le a kezdeti munkamódszered, időbeosztásod?
Sehogy. Ahogy esett, úgy puffant, nem több. Volt időm írni, írtam. Ha nem volt időm írni, nem írtam. Iskolában főképp füzetben tudtam firkálgatni, és onnan javítva került be a worldbe, de amúgy a mai napig sem nagyon rendszerezett az, hogy mikor, hogyan, miképp írok. Tudok és van kedvem, akkor sokat szoktam, ha nincs, akkor semennyit. Igaz, mostanában igyekszem ezen javítani, de kellően lelkesít a blog! Néha fecnikre, telefon jegyzetbe szoktam gyorsan beütni, leírni az épp felbukkanó ötleteket, csak néha ezeket elfelejtem és elhagyom...

Élet elixír...?
Van-e valami érdekességed a kezdeti időkről, amit elmesélnél?
Most nagyon gondolkodom, hogy mi is lehetne az. Mármint sok eszembe jutott, de... inkább a kínosakat mellőzöm. 
Írás mellett kezdtem el szerepjátékozni a facebookon. Abszolút bejött, és volt egy alapkészségem már bloggerkedés miatt, végül is, többször is ez volt a beingás amellett, hogy bloggerkedtem. A kettőt nem lehet művelni. Vagy ezt írom, vagy azt. Akkor nagyban ment a marvel, hp, lotr rpg-zés(role play game). Odavoltam, hogy karakterlapokat írhattam, és ezt mások bírálták. Hogy sikerült olyan jellemet elképzelnem, ami másnak is tetszik, sokaknak is tetszik. Így amikor napi 20-30 reag is lecsorgott, ha nem több a Dunán, valahogy lelkesedést vesztett a bloggerkedés. Facebook után hamar fórumokra tértem át, ami még jobban kinyitotta előttem a világot, pláne, hogy ahhoz képest a facebook szerep egy szutyok, vagyis vannak megőrizhető oldalai, de nem annyi. Egy fórum ennél sokkalta összetettebb, noha eléggé megcsappant a rendes oldalak száma. Mai napig is űzöm az frpg-t (forum rpg), most bloggerkedés mellett is megy. Meglátjuk. De hogy így csöppentem egyikből a másikba, majd vissza. (erről majd még úgyis fogok írni)

Jelöltjeim: 
Leah × Garfbob10 × Anna × Shadow Wanderer × GwenPage × Mad × Catalina× S.B.Hawk × Ravenna (utóbbi kettő, mert miért ne :D )
Remélem, hogy sikerült olyan embereket kihívnom, akik nem találkoztak még ezzel a taggel, és nem töltötték ki. Blogjaikat nézve, én úgy láttam, de előfordulhat, hogy elsikkadt a szemem. Igyekeztem olyanokat, akik régebbiek is, meg akiket én mostanában ismertem meg :3 
Ezen felül pedig amúgy bárki kitöltheti, ha érez rá egy kevés kis affinitást, nyugodtan! Én nosztalgikusan merengtem el a régi időkről, akár jó vagy rossz volt... 

6 megjegyzés:

  1. Kedves Abeth!

    Nagy örömmel olvastam a válaszaidat, jó volt kicsit jobban is megismerni téged! :) Köszönöm, hogy elfogadtad a kihívást, nagyon jó bejegyzés lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szatti! Én köszönöm, hogy meghívtál rá és hogy érdekesnek találtad :3

      Törlés
  2. Szia! c: Köszönöm szépen a meghívást! Biztosan meg fogom csinálni, főleg mert ez az első írással kapcsolatos tag, amire kihívtak :D Nagyon jó volt elolvasni a kérdésekre írt válaszaidat és komolyan mondom, felkeltette az érdeklődésemet a Mátyásos történeted is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, és kíváncsian várom a válaszaidat! :3
      Oh :'D már pedig, sajnos (nekem nem sajnos), nem hiszem, hogy újra internetre kerülne. Nagyon sokat kéne rajta változtatni, hogy netképes legyen, de ahhoz meg nincs szívem.

      Törlés
  3. Jaj, drága Abeth, nagyon szépen köszönöm a jelölést! :"3 (Pár nap késéssel ugyan, mea culpa, sajnálom :") )
    Amint összekapom magam, meg is írom a saját válaszaim, addig viszont elmondom, milyen szívmelengető a tieidet olvasni! Nagyon tetszik ennek a tagnek az ötlete amúgy is, mert kinek nem esik jól néha elmerülni a nosztalgiapocsolyában, illetve meghallgatni, ahogy a többiek ezt teszik, és hogy ők mit idéznek fel saját kezdeteikről, szóval baromi élvezetes volt ezt tőled is meghallgatni.
    Még egyszer nagyon köszi, a jelölést és a bejegyzést is :"3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan, nincs mit, te érdemed, hogy kíváncsi vagyok, mit gondolsz, mik lennének a válaszaid :3
      Hát, valóban egy pocsolya, néhol nagyobb mélyedéssel, amibe elsüllyed a cipő és átázik :D
      Várom válaszaid <3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.