Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. szeptember 15., vasárnap

Múlt történelem, a jövő rejtelem

Viszláááát nyáááá-ááááár (AWS)
Hellobello!
Avagy visszatértem... vagy valami olyasmi.

Hol is kezdjem?
Bármilyen is volt a nyár, azért hiányolom.
Egyrészt, sajnos a Hedon Bazilikában nem jött össze a munka. Egy hétig hívogattam őket, míg voltak olyan kegyesek és felvették a telefont (addigra már júliusban jártunk ><), akkor sem a főnök, hanem egy diáklány, mondta, hogy persze, hogy adja a tulajt, meg a l******. Nem adta. Két perc múlva visszahívott, hogy jah, amúgy betelt a csapat, bye!
Tavaly is kibaszott velem a Szamos, mert ő még csak nem is vették fel a telefont és a koordinátort sem tudtam elérni, így a Hedonnal mondhatni jobb volt a búcsúzás... Kicsit fájt. Noha azt meg kell vallanom, hogy mikor a próbanapomat benn töltöttem, akkor csalódtam bennük. Ugye, a Hedon egy kézműves sörfőzde, csakhogy itt semmi háttértudást, informálódást nem vártak el, hanem hogy add el a terméket, jópofizzál a vendéggel és kész. Másrészt, annyira drágák, hogy ha nincs foglalás, akkor egy lélek sem tér be, így az időm felét szimpla járkálással töltöttem el, hogy történjen már valami, mert eltakarítottam, a poharakat elöblítettem, a székeket kétszázszor kihúztam és be, hogy tökéletesen párhuzamosak legyen.
Úgyhogy én többet vendéglátásba nem megyek! Ezt megígérem.
Utána az Ikeához jelentkeztem, de természetesen július közepére ők is már beteltek. Így aztán egy egyetemi diákszövetségen, alias Schönherz keresztül találtam egy videós munkát, ahol a mai napig is dolgozom. Igaz, hosszútávon várják a segítőket, azonban minimum havi 32 órát kell teljesíteni, ami baráti, és mivel sok diákot foglalkoztatnak, majdnem 80-t :O , így nagyon egyetem és iskolabarát. Van belépőkártya, meg hatalmas monitorok, a legújabb számítógépeken keresztül dolgozhatunk. Igaz, ülőmunka, de napi 6 órát lehet maximum dolgozni. Kikapcsol, akkor végre nem kell agyalnom. Még nem tudom, hogy mennyire fog menni az egyetemmel együtt, mert ez a félévem a rengeteg laborral igazán kaotikus lesz és éjjel-nappal jegyzőkönyveket fogok írni... :'D Meglátjuk.

A nyár másik eseménye az volt, hogy a rokonokkal elmentünk Boszniába a tengerpartra. A szálloda csodás volt, a tenger fantasztikus és meleg (kb. 25 fok), rég ettem és ittam már ennyit. A társasági résszel már voltak gondok, de nem szeretném felidézni, mert lehet felforr az agyvizem itt helyben, míg próbálom kulturált szavakba önteni, így a nyaralás kétes ízű volt, de azért valljuk be, hogy felejthetetlen. Most voltam igazán először a tengeren. (Óceán nem számít) :D
Még augusztus végén unokatestvérekkel leugrottunk a Balatonra. Meglepő, de idén csak kétszer voltam... :(

Összegezve a nyár nem volt teli eseményekkel, de annyira megviselt az előző félév és a vizsgaidőszak, hogy erre szükségem is volt. Nagyon kiborultam júniusban többször, sok volt a stressz. Sokat pihentem, olvastam, filmet néztem, szerepjátékoztam, rajzoltam és szerkesztettem újra (majd megmutatom őket :3 Első gif fejlécemet is így köszönthetem) ismerősökkel találkoztam, otthon anyáéknak segítettem a kertben és az eltennivalókban, igazából feltöltöttem magamat energiával, hogy legyen valami szufla az év végéig. :D vagy legalábbis hitegessem magamat, hogy képes vagyok megcsinálni.
Az írás kevésbé a blogon jelentkezett meg, mint ti is tapasztalhattátok, pedig mennyi mindent terveztem, de inkább az frpg-be öltem bele. (Szerintem valamikor lesz erről egy cikk :'D )

Voálá, el is tűnt a nyár, itt lett a szeptember és az egyetem. Egy héten már túl vagyok, de ez még nem volt durva, na majd a jövőhét, amikor minden laborra készülnöm kell xD

Ehhez kapcsolódóan említeném meg a blog alakulását.
Az biztos, hogy nem fogom bezárni, nem fogok eltűnni.
Viszont kevesebb lesz a bejegyzés: novellák, történetek, kihívások, kampányok és egyéb... Még nem tudom, mennyivel kevesebb, és nem is szeretnék semmilyen számot mondani, hogy mikor frissíteném, mikor érkezne tartalom, mert... nem tudom.
Design váltást szeretnék (inspiráltak páran), és kicsit még jobban pofásítani az oldalt (aki észrevette a címkéket a tartalom menüpontban ;) ), de szerintem az majd az egy éves szülinapra lesz meg jobb esetben. Karácsonykor pedig ha idén lesz Bloggerkarácsony, akkor arra jelentkezni fogok.

Amúgy, most elkezdtem egy hosszabb történetet tartósan írni, kicsit döcög, de érzem, hogy kezd belendülni. Nem az eddigi irományaim, hanem egy teljesen új mű, és emellett hozzátenném, hogy fanfiction, még ha igyekszem úgy írni, hogy aki nem ismeri a fandomot, az is megérthesse. Ha minden jól megy, akkor még idén fel kerül egy-két rész belőle, akkor eláshattok miatta. 


És veletek miújság? Hogy telt a nyár? Kinek hogy indult az éve? Mindenkinek őszintén azt tudom kívánni, hogy kitartást, pláne a tavasszal érettségizőknek, az egyetemistáknak meg konstans küldöm az Erőt!

Tényleg, valaki várja a Star wars 9.-t? Esetleg más filmet vagy könyvet? Miről maradtam le eddig? :D

Jajj, nagyon köszönöm, hogy velem vagytok és ilyen türelemmel adóztok!
Imádlak benneteket 💖
További szép napot, vigyázzatok magatokra!
Puszi:
Abeth

*gifek a tumblr.com tulajdonát képzik

15 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én már nagyon várom a Star Warst, megint reneszánszát éli nálam a széria, főleg az előzetest látva. És mivel ez lesz az első Star Wars film, amit majd moziban fogok megnézni.:D
    Kíváncsian várom a további írásaidat, és kitartást az egyetemhez! :)
    Kate

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez az utolsó előzetes rendesen ütött :D a látványért megéri mindenképp!
      Köszönöm!
      Neked is kitartást, és aztán jövök kitalálni S-t ;)
      Szép estét! :3

      Törlés
  2. Na, örülök hogy neked jól telt a nyarad :)
    Én sajna ugyanezt nem mondhatom el: június vége óta dolgozom (egy ideje már minden hétköznap), ami olyan szinten kifárasztott és kiégetett, hogy Deathwish is inkább csendben meglógott Hawaiira az ihletemmel, a belső hang meg magzatpózban vonyít a sarokban. De legalább láttam Tarantino-filmet moziban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhhh :( ez nem hangzik valami jól.
      Pihit nem tudsz kivenni egy-két napra? Annyi is kicsit feltöltene.
      Pedig DW-t is várom vissza, mint téged ;)
      Milyen volt az új film? (Már ha ez arra vonatkozik) Én még nem láttam, de szeretném ezt a hiányosságomat pótolni :D

      Törlés
    2. De, most amúgy is ki kellett vennem, mert történt velem egy kissé komolyabb dolog, amiről itt nyilvánosan nem szívesen beszélnék.
      Egyébként a Volt egyszer egy Hollywood jó film lett, de Tarantino klasszikus kézjegyei nem érezhetőek annyira rajta - mondjuk lábfétis az van, meg a végén egy kis vér is.

      Törlés
    3. Remélem hamar minden rendbe jön! Vigyázz magadra.
      <3

      Igen, arról hallottam, hogy ez másfajta Tarantino film lett, na majd bepótolom lemaradásomat :D már csak Leo végett is

      Törlés
    4. Van egy olyan érzésem, hogy a megnézése után érkezik a blogra egy Rick Dalton-fanfiction :D

      Törlés
  3. A vendéglátás és kereskedelem a legalja. Amit ott le kell nyelned... guuh. Ismerek olyat, aki minden nap nyugtatózza magát a sok elszenvedett stressz miatt... Unokaöcsém nyáron munkát vállalt vendéglátásba, kórházban kötött ki végkimerülés miatt. Szóval ha teheted, kerüld is az ilyen munkalehetőségeket. Mindenki pampog, hogy ilyen nehéz az egyetem, olyan nehéz az egyetem, de félek, hogy utána elhelyezkedni még annál is sokkal nehezebb lesz. :')
    Egyébként tudom milyen érzés, amikor beadod valahová a CV-det és válaszra sem méltatnak, neked kell rájönnöd egy idő után, hogy feleslegesen vársz, de hát ez sajna ilyen... ><
    Szorítok, hogy bírd a melót és a sulit együtt, ha pedig nem megy, ne magad okold érte, mert szinte lehetetlen küldetésre vállalkoztál. :)

    Sok sikert az íráshoz, a bloghoz, a sulihoz, meg úgy mindenhez. :)

    Btw, elég keserű szájízt hagytak az új Star Wars filmek, ehhez képest a 7-8.-at és a Rogue One-t moziban néztem :'D

    xx Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *vendéglátásbaN
      (amikor nem bírom ki, hogy ne javítsam az elgépelést/helyesírási hibát...)

      Törlés
    2. Hát, amúgy folyamatosan emberekkel foglalkozni... Élesben a tescoban próbáltam anno kasszásként és jajj... :/ de valami nyári munkát akartam.
      Igen, ez egy jó kérdés, milyen lesz elhelyezkedni :( a szakmai gyakra is lassan keresnem kell, és nem tűnik sétagaloppnak.

      Köszönöm, én is sok sikert kívánok neked mindenben és a SZike és kalapácshoz folytatási kedvet! <3

      Amúgy én is azokat néztem moziba :D bármilyenek is voltak, így valszeg a mostanit is megfogom nézni, remélve, hogy jól zárják a trilógiát :D
      További szép estét!
      A.

      Törlés
  4. Örülök, hogy végül sikerült valami jó melót találni. Tök jól hangzik. :D Én nem találtam semmi értelmeset. xD

    Úgy tűnik egészen jó kis nyarad volt, még ha nem is mindig tökéletes. ^^
    Egyébként ne siess és ne erőltesd a blogot, ha nincs időd vagy energiád. Akiket tényleg érdekelnek a munkáid, úgyis veled maradnak, a többiek meg lekopnak idővel. De mindig lesz egy kemény mag, akik támogatni fognak. :) Sok sikert az egyetemhez! ^^

    Nekem ez lett volna a második hetem az egyetemen, de lebetegedtem. xDD Ekkora szívást... :"D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz meló, jó a fizu, belépőkártyás, nincs rossz helyen, és viszonylag nagy dolgot nem kérnek, de a betanulás kb. egy hónap. Amire kell, arra tökéletes :D

      Igazából, kedvem van a bloghoz, jegyzetelem már az ötleteket :D de időm és energiám nem sok, nem vártam, hogy az egyetem így leszív. Köszönöm szépen :3

      Már most? Bár olyan furcsa idő van :/ Jobbulást kívánok! Szerintem, sok mindenről még nem maradsz le :D vagy remélem.
      További szép napot!

      Törlés
  5. Jó látni, hogy visszatértél, a hétvége folyamán a legfrissebb bejegyzésedet is megtekintem, csak most hú, én is nagyon elvagyok a munkával kapva, de a kulisszatitkok mindenképpen érdekelnek! :)

    Star Wars IX-et nagyon várom már, remélhetőleg moziban fogom megnézni az általam szeretett személlyel, bár Decemberig ki tudja még velünk is mi lesz.. :) Tervezek Dark!Rey novellát is írni, de hát.. az idő nem engedi.

    Üdv újra itt! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ne is említsd a munkát x'D de kitartást!

      jujj, pedig az érdekelne, én is gondoltam rá, de végül csak egy Ophelia au-t írtam a listához :D szorítok, hogy legyen időd rá :3 addig is, remélem minden rendben van veled, és lesz is!
      Megvárunk, ne aggódj :3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.