Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. április 30., kedd

Írók hét főbűne tag

Hellobello!
Cím:  Írók hét főbűne
Kategória: személyes – tag
Figyelmeztetések: - 
Terjedelem: 1186 szó
Forrás: Franciska (régebbi nevén Thea) hívott ki rá. 
Megjegyzés/köszönet: Szeretném megköszönni Franciskának, hogy kihívott rá, öröm volt olvasni a válaszait, és csak remélem, hogy a lelkesedés, meg minden itt tartja még a blogján Bloggerföldén.
Nosztalgikus volt olvasni a régi és mostani válaszaidat, ami azt jelenti, hogy lassan belekezdek a Füstfellegbe, mert sokat említetted és zavar, hogy még nem kezdtem el. Tehát köszönöm! :3
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *

Szabályok:
  1. Köszönd meg annak, akitől kaptad!
  2. Válaszolj a kérdésekre! Figyelj rá, hogy a szabályok és a kérdések is változatlanul kerüljenek a bejegyzésedbe!
  3. Küldd tovább annyi embernek, amennyinek szeretnéd! A lényeg, hogy mindegyiküknek írj valamit, szerinted nekik mi a legnagyobb bűnük íróként!
Kérdések:
  1. Kevélység: Melyik az a történeted, amire annyira büszke voltál, hogy nem fogadtad a rá érkező kritikákat? Utólag mit gondolsz erről?
  2. Kapzsiság: Van olyan történeted, ami szerinted olyan jól sikerült, hogy pénzt is kérnél érte? Mennyit érne a belé fektetett munkád?
  3. Bujaság: Melyik történetedben próbálkoztál először korhatáros jelenettel (nem feltétlen erotikus értelemben)? Utólag mit gondolsz, mi volt a legnagyobb hibája?
  4. Irigység: Volt, hogy irigy voltál olyan történet olvasottságára, ami szerinted a tied nyomába sem érhet? Név említése nélkül szerinted mi volt a legnagyobb hibája?
  5. Falánkság: Volt, hogy több történeten dolgoztál egyszerre? Mi lett az eredménye?
  6. Harag: Formáztál valaha szereplőt élő emberről azért, hogy a történetedben megkapja azt az igazságszolgáltatást, amit a valóságban nem biztos, hogy meg fog? Ki ő, és mi lett a sorsa a történetben?
  7. Lustaság: Melyik az a történeted, amit lustaság miatt félbehagytál, és a legjobban bánod?
Válaszok:
Kevélység
Nem nagyon volt ilyen történetem, általában meg szoktam fogadni azért a tanácsokat, mert tudom, hogy van hova fejlődnöm. 
De egyszer volt, hogy az I, the Soldierre (majd ki fogom rakni, ha javítottam) kaptam egy kemény kritikát, amitől be is akartam zárni, mert annyira megsértődtem rá. Az én hibám is volt, hogy annyira rosszul vettem a véleményt, másrészt az írója sem éppen kritikának nevezhetően ócsárolt. 
Fanfiction volt, már magában a fanfiction részben megkaptam a magamét, másrészt nyelvezet és történetvezetés. Néha annyira siettem, hogy a mondataim egymás után túl kacifántosak lettek, ez sajnos mai napig is tud hibám lenni, emellett sokszor a leírásaim gyötrelmesek, nincs olyan jó kifejezőképességem, hogy annyira átadjam. Ugyanakkor voltak kliséim, amiken nem javítottam, nem vittem bele újat, és ettől olyan szokványossá váltak egyes részletek. 
Érettebb fejjel mai napig is fejlesztem magam, lassan igyekezve, tudom, hogy nem vagyok tökéletes, az írásom sem az. Az I, the Soldiert szeretem a hibáival, régi önmagamra emlékeztet, hisz az is én voltam, de azért ráfér a javítás: nyelvezetileg, helyesírásilag, megfogalmazásilag. A cselekmény nagyban nem fog változni, inkább annak megformálása: több leírás, párbeszédek átstrukturálása, információadagolás, több összefüggés megmutatása és mondjuk nem azzal kezdem, hogy a nevem Annabeth Outlaw, 27 éves New York-i ex-gimnazista, aki stb.stb... Istenem, hogy tudtam így kezdeni... 

Kapzsiság
Nem, mivel egyet sem fejeztem be, félkész műre csak nem kérek pénzt, nem? 
Talán, az Yggdrasil Vérére, már ha a koncepció úgy valósul meg a fejemben, ahogy én elképzelem. Muhahah, úgy még sosem valósult meg semmi, így nem. Nem célom a könyvkiadás, nem azt mondom jól esne, ha egyszer megtörténne, biztos fantasztikus érzés, ahogy a TE könyvedet fogják a kezedben és olvassák, de igazából magam és más szórakoztatása az írás, nem érzem azt, hogy pénzt kéne kérnem bármelyikért is még, ahhoz azért eléggé tökéletlenek még kiadói szemmel is. 
Talán egyszer... most még biztos nem. 

Bujaság
Egy novellámban. Deadpool fanfic: Ajax x Angel kapcsolat. Őszintén szólva nem érzem nagyon hibásnak a sztorit (önkritika lvl100). Nem szeretem a csak úgy, mert miért ne, dobjunk bele szexet a cselekménybe, így én sem tettem, és azóta sem szoktam ezt tenni. Érzelmeket, gondolatokat játszottam ki alatta, hogy hogyan viszonyul a két jellem egymáshoz, ha a kémia oké. Miért tennék meg, miért nem? 
Talán a hibája, hogy nem annyira realista, kissé elrugaszkodott, hisz pár éve írtam már, fiatalon, sok mindent el tudtam képzelni, de tapasztalatom nem volt. 
Oké, tegyük hozzá, azóta sem olvastam vissza, amúgy! 

Irigység
Of course, könyörgöm mondja valaki, hogy a wattpados suggar daddy, incest és hasonlóknak, amik amúgy hemzsegnek a helyesírási hibáktól, cselekmény nuku, karakterek üresek, de csak mert szex van benne, azonnal több százas látogatottságnak örvendenek. 
Na jó, nem vagyok rájuk irigy, de nem értem, nagyon nem értem, hogy míg mások igyekeznek, fejlesztik önmagukat, ezek a tizenéves lányok meg csak folytit, folytit? 
Értem én, hogy ízlések és pofonok, de ennyire vonzódni a mocsokhoz?! 
Tudom, hogy nem képviselnek igazából (nagy) értéket... 
És lehet, hogy ez kicsit csúnya lesz tőlem, de a könyvpiacon is ezt látom, hogy a ponyvaregények nagyon fogynak, míg egy rendes sci-fi, krimi néha ott kuksol a sarokban. Jobb, ha nem viszonyítjuk a kettőt egymáshoz, azt hiszem. 
Összegezve, mondjuk azt, hogy ilyen sem nagyon van, előfordult, de nem szoktam zavartatni magam. 

Falánkság
Mindig, de mindig több történeten dolgozom és nézzétek meg! Jah, semerre sem tartok, ötletek jönnek-mennek, de nem tudok lecövekelni egynél. Fejeztem be valaha blogregényt? Nem. Az öt részes novellám volt az, ami hosszabb volt és képes voltam befejezni, meg az I, the Soldier első évadát, de az azóta is áll. Mindig valamit írok, de sosem azt, amit kéne. Ötlet van, néha idő is van, csak a történet sok. Aztán elmegy a kedvem, vagy az ötlet nem tetszik, félrerakom és ennyi volt. Nem azt mondom, hogy ne lehetne, de nem 3-4-5 fajta ötlettel, mert garantáltan nem jut az ember a végpontba. 
Nagyon röstellem is magam, igyekeztem már csak egyre fókuszálni, de az olyan, mintha bilincsbe verném saját magamat.

Harag
Öhm... nem? Tudatosan biztos nem. 
Miért tenném? Elégedett lennék? Nem. Csak engem zavarna, ha még írásban is foglalkoznom kéne vele. Szoktam valóságról ábrázolni karaktereket, de hogy ennyire és ott álljak bosszút? Nem. Nem hiányzik, hogy még az álomvilágaimban is jelen legyenek. 

Lustaság
Mindegyiket?
AZ I, the Soldierért fáj a szívem, mivel az velem együtt nőtt fel, nagyon sok közös élményem van vele, az az én részem, azon gyakoroltam az írást, abban látszik, hogy hol kezdtem és hol végeztem. Ki lett találva az új évada, csak éppen félbemaradt, akkor éppen ihlet válságba kerültem és nem volt kedvem írni, azóta már többször összeszedtem magam hozzá, de még mindig nem. 
A másik az Yggdrasil Vére. Azért fáj, mert sok potenciál van benne, ha leülnék vele foglalkozni. Rengeteg időt töltöttem a karakterekkel, a cselekmény leírásával, kibontásával, vázlatolásokkal, jelenetekkel, de még az ötödik fejezetnél tovább nem jutottam. Bár a napokban elővettem újra, kedvem is volt, csak láttam, hogy nagyon sok mindent kéne javítanom rajta... Naaaaaaaaagyon sok mindent. 
A harmadik a Tulipán a Temetőben. Bár ez egy lelkesedésből fakadóan született meg, de nagyon sok időt áldoztam rá, hogy valami kép kialakuljon, azonban nem érzem még, hogy készen állna a folytatásra. Több kell még hozzá... 
Amúgy mindegyikért fáj a szívem. Szerettem velük dolgozni, csak mindig akadt új és olyan szomorú látni a tárhelyen ülő befejezetlen word doksikat... 

Jelöltek: 

Mi a bűnötök? Ezt inkább mondjátok meg ti, szeretném elolvasni, hogy ti hogy látjátok, ahogy válaszoltok a kérdésekre, mert én nem ismerlek eléggé hozzá titeket!
Úgyhogy linkeket (ez most történeteseknek való inkább) :3
Lina - nem rég bukkantam rád, de az a HP fic... 
Katie - mindig is szerettem a novelláidat, és olyan sok féle fandomban írsz... 
Theaaaaa - végre, végre itt vagy velünk újra platformon *-*
Amber - remélem ilyet nem töltöttél ki még, szólj, ha igen :D érdekelne
Poppy - mondanám, hogy csak a novellák, de a verseid is :3
(A.T.Jolt - Imádtam a régi történeteidet, olyan különleges fantáziád volt, remélem a DW-szel itt maradsz velünk továbbra is (mintha már kitöltötted volna, ha jól emlékszem, nem tudom, hogy szeretnéd-e, de attól még szerettelek volna megjelölni)

12 megjegyzés:

  1. Úúú, jó volt olvasni a válaszaid, úgy örülök, hogy kitöltötted :3 Én anno a 9 levels of hell történetednél bukkantam rád, csidálkoztam, hogy az egyik pontban sem került elő :D Szerintem érdekes volt az alapötlete, kíváncsi lettem volna rá, mit hozol ki belőle :)
    Még egyszer köszi, hogy megcsináltad! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh, valaki még arra emlékszik :D (akkor még 12 levels volt... csak rájöttem, hogy az sok xD)
      Vele kicsit bajba vagyok, mert az ötlet egy nap alatt született és egy nap alatt megírtam az első részt és publikáltam. Rajta bőven van mit dolgozni, úgy, hogy a tipikus pokolbéli, démon, ördög kliséket ne hozzam elő, és ez a munka egyszer sem történt meg... :(
      Bár a regények között fenn van, vagyis egyszer előveszem a tárhely mélyéről... csak ahhoz tényleg nem nyúltam azóta, lehet megnézem a napokban, mennyire borzalmas :P de meglep, hogy ezzel ismertél meg :D nem élt sokat a sztori.
      Én köszönöm, hogy kihívtál!

      Törlés
  2. Sziaaa, kedves tőled, hogy gondoltál rám, szívesen elfogadom a kihívást!^^ <3

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon jólesett, hogy megjelöltél engem is. Biztosan fogok válaszolgatni a kérdésekre. Nagyon érdekelni kezdett ez az I, the Soldier ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő biztosan felkerül még idén, mert azt a sok munkát nem akarom kukába dobni. Meg szerettem.
      Várom majd válaszaidat :3

      Törlés
  4. Szia!
    Aaa, tök érdekes olvasni, hogy másnak is van problémája a párhuzamosan több dolog írásával, nem csak nekem! Néha annyira nem tudom eldönteni, mi következzen, hogy a füzeteimben egy-egy oldal van mindenből (gépeléskor igazi élmény...).

    Köszönöm a jelölést, most egészen véletlenül van egy kis időm, úgyhogy talán el is jutok kitöltésig a héten :) És tök jó az új dizájn, gratulálok hozzá!

    Üdv; Katie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ezzel együtt tudok érezni. :D
      Köszönöm és várni fogom a válaszaidat :3

      Törlés
  5. Szia!

    Először is, köszönöm szépen a jelölést, nagyon jól esik! ^^ Igyekszem a holnapi nap folyamán kitölteni és a mindenes blogomra (tejeskávé) felrakni. ^^

    Érdekes volt olvasni a válaszaidat, az egyszerre több dolog írása nekem is nehézkesen megy. :D Van egy rakat ötletem, de néha azt se tudom, melyik sztorimat írjam. xD Ráadásul mindig ihletet kapok új történethez, nyhhj..

    Köszi még egyszer a jelölést! ^^ ♥

    Üdv, Lina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. AMikor ráérsz, nem siettség, de akkor figyelem a tejeskávét, hogy mikor olvashatom el :D
      Nem csak én vagyok ezzel így xD ez megnyugtató. Hát, igen, nekem is ötlet van...
      Nincs mit és várom majd :3

      Törlés
  6. Hali!
    Kicsit későn, de here I am!
    Az I, the Soldier várók táborába becsatlakoznék. :)

    Köszönöm a jelölést, még nem töltöttem ki ilyesmit, de tetszik, igyekszem időt szakítani rá. :)

    xx
    Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! <3
      Köszönöm, el fog készülni a javítása, és akkor ki fog kerülni.
      Jajj, nagyon örülnék, ha olvashatnám a válaszaidat :3 mindenképp nézelődni fogok feléd újra és újra.
      További szép estét!

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.