Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2019. február 24., vasárnap

Blogger tag

Hellobello!
Cím:  Blogger tag
Kategória: egyéb – tag
Figyelmeztetések: - 
Terjedelem: 1650 szó
Forrás: Végre eljutottam ide, amennyi blogot összegyűjtöttem és végig néztem, eljött ennek is az ideje. Noha nem hívtak meg rá közvetlenül, de jó ötletnek tartom, hogy ezáltal is egymás munkáival foglalkozzunk. Az eredeti itt található! 
Megjegyzés: Először is köszönöm azoknak, akik megjelöltek a tagjaikban, nem úgy, mint akiknek tovább küldik, hanem egy-egy pontban, nagyon jól esett a lelkemnek! <3
Megjegyzés 2: Ugyan engem nem jelöltek, de én leszek olyan pofátlan, hogy a végén jelölök másokat!
Megjegyzés 3: Ezen kívül a végén még felsoroltam egy rakat blogot, akit jelölnék, csak épp akkor regényt is írhatnék a blogger tagből, így ők csak egy számot kaptak, hova sorolnám be oldalaikat.   
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
Szabályok:
  1. Kérlek, jelöld meg ezt a bejegyzést, vagy tüntesd fel az eredeti forrást a kitöltésnél (nem kattintáshajhászásból, csak fáj, hogy sosem kreditelik a munkámat)
  2. Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt (mert igenis, szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van)
  3. Töltsd ki a kérdéseket :) Lehetőleg igyekezz mindre különböző blogot hozni. Pörgesd végig, mikre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek.
    A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa! 
    És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért?, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat!
  4. Küldd tovább X embernek (ahol X egy tetszőleges pozitív egész szám) (nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos)
Kérdések:

  1. Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? (gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is)
  2. Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? (itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek)
  3. Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? (akár azért, mert megrázó volt vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt)
  4. Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? (pl. a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó)
  5. Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? (bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találjátok)
  6. Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? (másszóval egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki)
  7. Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? (avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj)
Válaszaim: (igyekeztem senkit sem ismételni)
Csomagolás számít...
Blog, ami első ránézésre megfogott
Nehéz kérdés. Régen hatalmas divatja volt a mindenféle színű, díszű blognak. Rengeteg designos volt, közöttük jó magam is egy időben, és minél látványosabb külsőt kellett varázsolnunk egy-egy történetnek, még ha tartalmilag nem is volt a külső-belső között kapcsolat. Ha már szép volt, akkor egy jó kezdéssel indult a dolog. 
Mad  blogja egyszerű és nagyszerű. Ránéztem és azonnal tudtam, hogy mit merre találok, mivel foglalkozik maga az oldal, azért ez a madárka ezzel a narancs-kék árnnyal maga körül és az idézettel telitalálat. Nincsen túltolva, nem csillog összevissza. Fehér és fekete – letisztult. Amit megálmodott a blogger, az átjön, ennél többre nincs is szükség. Kellemes ránézni. 
Hanka. Az előző sablonjának a színei jobban tetszettek. Ő is a letisztultság felé hajlik, én nagyon preferálom. A mostaninak is az összhatása kényelmes. Három menüpont, aprócska fejléc, kis szöveg és lehet tudni, hogy mit foglal magában az oldal. 
Catalina oldalát a betűtípusok: dőlt, vastag, aláhúzott miatt kedveltem meg. Kicsit kaotikusnak tűnik első ránézésre, de mégis olyan játékos az egész. A kék-fehér-fekete trió pedig abszolút jó választás mellettük a kis oldalképekkel. Harmonikus, tiszta, de mégis van benne egy kevés kis varázslatosság, ami különbé teszi. Sajnálom, hogy az írónő éppen háttérbe szorította az írást, de előfordul, remélem, hogy visszatér még közénk. 
Belső értékek 
Blog, ami közeli a számomra
Hát öhm... Mindenes blogként ez egy rafinált egy kérdés, még jó, hogy zárójelben volt egy kevés magyarázat. Körbe kellett néznem, hogy mit is emeljek ki, gyűjtögettem blogokat, nézegettem tartalmakat. Persze, vannak azok, amiket olvasok. 
GwenPaget muszáj megemlítenem. Régi motoros, megannyi ficet, de originalt is írt már, személyes kedvencem most éppen a Kökényerdő boszorkánya, ami egy 15. századbeli világban játszódik a boszorkánylegendákat feldolgozva, de emellett még a Thorki ficeit bármikor újra tudnám olvasni! Érdemes hozzá mindenképp benézni!
Lyla is régebbi író, blogján mindenfélével lehet találkozni, például: 300-ak, sorozatajánlók, szöszök, könyvekről vélemények, novellák, és ismerni lehet őt onnan is, hogy a Bloggerkarácsonyt minden évben Gigerrel együtt megszervezik. Én már két éve részese vagyok, és... megéri, kicsit olyan, mintha a bloggerek újra egy csapatot alkotnának, közelebb kerülünk egymáshoz, nem pedig csak írunk a vak világba. Tisztelem Lylat, hogy évről évre veszi a fáradtságot. 
Hana nem ficekkel foglalkozik. Ő neki originaljai vannak, plusz egy-két vers (ne kiáltsot csak ajánlani tudom, bár megrázó egy szösszenet). Szeretem a régebbi korokban játszódókat, így természetesen követem az Amikor elmúlik a tél és a Sorokba fulladt lelkeket. Noha néhol kiforratlannak érzem a stílusát még, viszont a szavakkal jól tud bánni. 
Sokk-hatás
Blog, ami felejthetetlen
Garfbob10 oldalán körülbelül csak röhögő görcsöt tudok kapni. Deathwish és az író kapcsolata kimondottan különleges, és nem lehet kibírni az olvasást vad mosolygás nélkül. Persze, kicsit más a hozzáállásom az oldalához, hisz az írót már régről ismerem, átestünk együtt pár dolgon, így több értéket képvisel a számomra, de mindig nagy örömmel  merülök el a soraiban, mert tudom, hogy kiszakít a szürke napjaimból DW gondolat-káosza. 
Riri Nord. Ismertem a blogját azóta, mióta megnyitotta, de mostanáig nem néztem nagyon be hozzá. Már pedig az összegzője a félévről nagy hatással volt rám, ahogy őszintén elmesélte, és kicsit magamra ismertem benne, hogy milyen is az egyetem, hogy én is itt vagyok kilátástalanul, de bejárok az egyetemre és csak remélem, hogy én is meglátom a jót, pont úgy, ahogy ő az ügyeletben, hogy van miért tanulnom. Jól esett az a személyes írása a lelkemnek, de amúgy ajánlani tudom a többi írását is. 
Judy Tailor. Ma olvastam a Casanova című beszámolóját, és konkrétan sokkolva ültem a sorok között, hogy ilyen ember létezik, és hogy ennyi időt rettegve így töltött el. Borzalmas... Idegen volt és nem tudtam átérezni, hogy min is ment keresztül, de nagy lelki erő kellett ahhoz, hogy ebből felépüljön és be is tudjon számolni nekünk, le tudja írni a múltját. Gratulálok!
Boldog csalódás 
Blog, ami többet adott, mint reméltem. 
Thea/Franciska és a Selyemfiú esete. Restellem is magam érte, ez még jóval régebben volt, hogy mindig láttam, ahogy hirdette, de sosem néztem be hozzá. Valahogy a kirakott képek nem győztek meg, aztán egyszer úgy voltam vele, hogy üsse kő! Megérte, most pedig újra fel kezdte tölteni és nagy örömmel lettem részese Iraf történetének.
Shadow Wanderer oldalát először megláttam és csak az jutott eszembe, hogy milyen sötét. Bár annyi legalább, hogy a fekete alapon nem hófehér betűk égetik ki az ember retináját, az sem javított a dolgon, hogy Margot Robbie-féle Harley Quinnel nézhettem farkasszemet (nem tudom, nem bírom Robbiet az SQ-ban). Viszont ha jobban megnézi az ember a tartalmat, ficekkel találja szembe magát. Brielle (írónő OC-ja) nem épp szívem csücske, de a történeteiben van valami, amitől végig olvastam őket. 
Krisztina története. Talán mert néptánc, mert ifjúsági és tabu témát is boncolgat. Féltem belekezdeni, hogy túl nagy elvvárásokkal indulok neki és csak csalódnék benne, mert az írónő képtelen jól megfogni a témát. Most már csak azt várom, hogy lesz-e folytatás! 
Szépség, te csoda
Blog, melynek írója gyönyörűen fogalmaz
S.B.Hawk. Drágám, imádlak és csak várom, hogy jöjjön már a folytatás. Az írónő gyönyörűen fogalmaz. Természetesen, maga a történet is nagyszerű, ahogy csavarja a dolgokat, de az a köntös, amibe az egész Marvel fanficet bújtatja... nem, nem illik ehhez az akciózáshoz, azonban különleges pikantériát ad. 
(Plusz Ezabell <3)
Felnőtt szemmel. A témák maguk nehezek, amikről ír a blog írója: párkapcsolatok, viselkedési normák, önbizalom, bántalmazás, emberismeret, példaképek és lehetne sorolni. A mostani világ viselkedéséről, ahogy ő látja, hogy számára mi hibás, mi nem, miképp vélekedik arról, amit lát. És ezt jól, átfogóan tudja megfogalmazni. Érdemes olvasni, vannak jó meglátásai. 
Dorothy Large ugyan mostanában nem aktív, de a versei gyönyörűek. A szóképek, a mondatok finomsága, a mögötte lévő jelentés mind-mind egy egészet alkot. Irigylem, hogy így tud bánni a szavakkal és csak remélem, hogy újra lehetek megint olvasója. 
Régmúlt foszlányai
Blog, ami bár újra aktív lenne 
Raistlint szerintem sokan ismerik régebbről. Mérhetetlen mennyiségű ficet írt Star Wars, X-men, Bosszúállók, Hannibal, Gotham, Tolkien világában, azonban már régebben abbahagyta és átköltözött az AO3-ra sajnálatunkra. Hiányzik, szerettem böngészni a történeteit, nála olvastam először igazán jó slash sztorikat.
Ravennajó bloggertársam amúgy él és virul, és régebben azt mondta, hogy tervez visszajönni. Én ezt nagy türelemmel várom. Vagy ha nem is a linkelt oldalra, de akkor a Loki ficére, már az is elég lenne. Hiányzol, Ravenna! 
Leah az a különös eset, akinek újranyitása ihletett meg engem is arra, hogy az Arctalanba belekezdjek. Egymás mellett jöttünk vissza, noha most éppen átmeneti szünetre ment, visszavárom. Egyrészt gyönyörű a blogja, másrészt a tartalma is hasonlatos az enyémhez és ott vannak azok a regények, amik kimondottan érdekelnének! 
Újdonság varázsa
Blog, amely megéri a folytatást
B. Erik Olivér szerintem mostani motoros, nem régebbi, nem is nagyon ismert, azonban érdemes betévedni a verseihez, van egy különleges hangulata, ahogy kedves barátjának is, a Tricolour Foolnak. Ők így kettő az egyben eset. Kíváncsian várom jövőbeli posztjaikat.
A.T.Jolt hála a jó istennek, hogy a bloggervilágot nem hagyta el. Imádtam a régebbi blogját, sajnos lekerültek róla a tartalmak. Nehéz az, mikor nincs meg a támogatóerő az ember mögött, meg tudom érteni, mivel nekem sincsen meg. Viszont újra köztünk jár: Dreamwalkers.
Anna azon gyöngyszemek egyike, akire teljesen véletlenül találtam és az Álarc végóráiba beleszerettem, még ha összesen két rész van fenn belőle. Szeretném ha folytatná, tűkön ülve várom!

Még pár blog eszembe volt a jelölésekre, csak végül nem soroltam fel: Sky Wolrd (7.) × Gyűlöllek szeretni (4.) × Nefelejcs (7.) × Lélektükör (7.) × Deep Soul (7.) × Égdörgés (1.) × SzívrohamGyár (3.) × Somewhere I belong (2.) × Naomi irományai (2.) × Békepipakör (7.) × What happened in Denmark? (7.) × Happy ending (2.) × Bow-tie & Moonlightie (5.) × Forward! (6.) × Criszi (2.) × H. Nicole (6.) × Any Rafaw (6.) × Katheryn (2.) × Faye (2.) × Ocean (7.) ×  és lehetne sorolni...
Kukkantsatok be hozzájuk!

Jelöltjeim: 
Sky × Kate × Criszi × Anna × Franciska (ugyan te indítottad, de nem töltötted ki :P és ezért végre nem te küldöd nekem, hanem én neked! )
De persze, aki affinitást érez iránta, az is nyugodtan töltse ki! :3

22 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a jelölést, love ya ♥

    VálaszTörlés
  2. Óóóóóóó... *a hozzá szánt ajánlástól és kedves szavaktól ellágyul a szíve* ~Ööö... Ismer itt valaki egy szervkereskedőt, akitől olcsón lehet új szívet kapni?~
    Köszönök mindent ~is~. <3

    VálaszTörlés
  3. Awh, nagyon édes vagy, hogy eszedbe jutottam, meg melengette a szívem, amennyit egy-egy designommal (szökőévente, ha rászánom magam egy újra) mennyit szoktam szívni, boldog vagyok, ha sikerül másoknak is tetszőre megcsinálni, szóval köszönöm :"3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, te érdemed. Nekem a mostani nagyon tetszik, nem baj, ha nem gyakran cseréled :D jobban beidegződik így az embernek.

      Törlés
  4. Szia! :3
    De örülök, hogy kitöltötted! Sok blogot ismertem már a listádból, de akadnak azért ígéretes újdonságok is ^^
    Jajj, Raistlin... Azon kevesek egyikre, aki írt Elveszett próféciák ff-et, és sikerült elkapnia a könyvnek és a karaktereknek azt az egészen lehetetlen hangulatát, amiért imádtam.
    Leah viszont újra köztünk van :)
    És awww, én is ott vagyok *_* De cuki vagy, elolvadok! És el sem tudom mondani, hogy a te kommenjteid mennyit segítettek, meg a véleményed a prológnál... egyszerűen elképesztően hálás vagyok :)
    Bocsi, hogy így kicsit megkésve értem ide, meg lehet, megkésve fogom kitölteni is, de sort kerítek rá mindenképp :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, cél volt, hogy próbáljak régieket-újakat is kiemelni :D
      Hát igen, Raistlinért a mai napig is fáj a szívem :( a bejegyzés miatt újraolvastam megint pár írását nosztalgiaként.
      Igen, én is láttam, hogy visszajött *-*
      Ugyan, nincs mit, egyrészt a te érdemed, másrészt pedig szeretem olvasni a Selyemfiút, harmadrészt tudom, hogy mennyire jól esik, ha valaki kommentet kap, így aztán osztom őket, ha van időm :3
      Uh, nagyon várom :D majd linkkeld!

      Törlés
  5. Jé, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy valaki (megint) megjelöl ebben a kihívásban. (Pozitívabban kéne vélekednem magamról.)
    Ezer hála! ^^

    xx Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp pozitívabban kéne vélekedned :3 mert van miért!
      Jolt ne hagyd, hogy eltántorítsanak attól, amit szeretsz!
      Nincs mit, te érdemed!

      Törlés
  6. Óóó, és ott vagyok, hát ez.. hát ez de.. óóóó :3 Nagyon megható volt, köszönöm, hogy gondoltál rám. :') A stílusomon meg még én sem igazodom ki, de igyekszem csiszolódni. :D XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony ott vagy :) Te érdemed! Egyike voltál azoknak, akiken sokat agyaltam, melyik pontban is tüntessem fel :D

      Törlés
  7. Ahw, nagyon szépen köszönöm az említést és a kedves szavakat ♥ Nagyon örülök, hogy szereted a munkáimat, ezzel a pár sorral teljesen feldobtad a hetemet ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, én örülök, hogy olvashatlak és amúgy is te érdemed, te munkád. :3

      Törlés
  8. Kedves Abeth!
    Nagy örömmel láttam, hogy megemlítetted az én blogomat is. Bevallom, nem igazán gondoltam volna, hogy valaha hogy a "blog ami közeli számomra" kategóriába fogok tartozni, bárkinél is! Nagyon köszönöm, és erőteljesen gondolkozom, hogy megírom én is ezt a bejegyzést!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, nincs mit :3
      És örömmel olvasom majd el a bejegyzésedet! Alig várom <3

      Törlés
  9. Kedves Abeth!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy megemlítettél, nagy meglepetés volt számomra. ^^ A terracottás design nekem is nagyon közel állt a szívemhez, de már akkora fejetlenség jellemezte az egész oldalt, hogy muszáj volt váltanom. Ellenben ez a zöldes dolog tényleg nem igazán váltotta ki azt a hatást, amit el szerettem volna érni vele, szóval időközben megint frissítve lett a kinézetem. Ha gondolod, kukkants be, érdekel, hogy mit gondolsz. ツ
    Köszönöm még egyszer a kedves szavaidat! Nem ismertem korábban az oldaladat, szóval egy olvasót biztosan nyertél a személyemben.
    Legyen szép napod,
    Hanka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, és igen, véleményem szerint jobb lett a kinézet, tetszik az a téglás szín. Nincs mit, te érdemed :3

      Törlés
  10. Nyuuu köszön a jelölést (bár kicsit késve jutottam el idáig)
    Tök érdekes ez a tag, (Jól láttam, hogy Thea csinálta? Neki hogy hol és mikor lett új blogja és neve?? Valaki homályosítson fel xd)
    Alig várom, hogy én is kitöltsem és a te válaszaid is érdekesek voltak, biztos, hogy most jó pár új bloggal megismerkedtem ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaaaa
      (Igen, ő csinálta az eredetit :D nem tudom, egyik napról a másikra változtatott nevet, mert hogy ez hozzá közelibb, blog meg egy ideje volt :D )
      Nah, örömmel várom, kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz rá válaszolni :D

      Törlés
  11. Nagyon kedves vagy, hogy engem is felvettél a blogok közé és amit írtál... még most is melengeti a szívemet ❤ én ugye korábban nem igazán írogattam, de ha mégis úgy adódott, akkor sem tettem közzé (vagy nagyon hamar letöröltem), úgyhogy nagyon sokat jelent, hogy így megmaradt benned a történet, amit elkezdtem írni. Mindenképpen fogom majd folytatni, de most lefoglal a szakdolgozatom és emiatt most hanyagolom más dolgoknak a megírását. Utána még nem tudom, hogy fog kinézni a félévem hátralevő része, de ha időm is engedi, megint előtérbe fogom hozni az írást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ami jó, azt fel kell emlegetni :D
      Sok sikert a szakdolgozatodhoz, természetesen előbb az, aztán remélem visszatérsz közénk újra, én nagyon örülnék neki, lennék további olvasód <3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.