Informacje

Itt járó idegen, üdvözöllek az Arctalan blogon! Az én birodalmamban, ahol minden és mindeki lehet akármi és akárki. Lépj be bátran, vesssz el a történetek között, egy iromány erejéig legyél valaki más, tudj valami mást, itt minden megtörténhet!

2023. május 12., péntek

Error 404

Hellobello!
Cím: Error 404
Kategória: novella – one-shot, original
Besorolás: egyperces, ficlet, weird, angst, sci-fi, tragedy,
és death story
Idő & Helyszín: -
Leírás: Error 404. Az oldal nem található.
Úgy tűnik, hibába ütközött. Próbálja újra. – Ez mit jelent? 
Korhatár: 16+
Figyelmeztetések:
karakter halála.
Terjedelem: 405  szó
Forrás: saját kútfő. 
Megjegyzés: Lenne más dolgom is, erre kódokat nézegetve megihletett egy ficletre az egyik :D fel is használtam és meg is írtam. Sajnos, hosszabb terjedelműre nem fogja még futni, bár készül a Conjunction következő része. De még három hét van ebből a – remélem az utolsó – félévemből, és igazi pokoljárás lesz, úgyhogy nem hiszem, hogy fogok tudni bármit is hozni. Majd csak június 2. után... 
Jó olvasást!💖 További szép napot!
* * *
L.I.F.E.
lifeisforeveryday.com
ERROR 404

Az oldal nem található.
Úgy tűnik, hibába ütközött. Próbálja újra.

Nézed az oldalt, megnyalod az ajkadat, miközben összeráncolod a szemöldöködet. Nincs net? Biztos szarakszik csak a szerver – legyintesz magadban egyet. Frissíted az oldalt, de a hiba ugyanúgy fennáll. 
Furcsa – konstatálod magadban a dolgot, hisz még nem fordult elő, hogy az L.I.F.E. program hibát írt volna ki. Biztos valami történt... Megnézed a netet: van. Ellenőrzöd a kábeleket: egy sem húzódott ki. Rákeresel a böngészőben, nem dobtak-e ki valami hírt az oldallal kapcsolatban. De sehol semmi. A cikkek olvasása közben a képernyőn újabb felirat jelenik meg:
Újraindítás

...
Kérjük, várja meg, amíg a rendszer újraindul.

Felállsz a géptől és kimész a konyhába, hogy készíts magadnak teát. A mozdulatok monotonak, nézed a bögrét, ahogy megtelik vízzel, majd a filter kiengedi borostyánarany színét. A pára lomhán tekereg a levegőben. Mire visszasétálsz, addigra a gép is újraindult.
A rendszer újraindítása befejeződött

Üdv, felhasználó!
Kérjük, lépjen be újra fiókjába.

Újra próbálod betölteni az oldalt, azt hiszed, több sikerrel. 
L.I.F.E.
lifeisforeveryday.com
ERROR 404

Az oldal nem található.
Úgy tűnik, hibába ütközött. Próbálja újra.

Megtámaszkodsz az asztalon, megdörzsölöd a halántékodat. Pont most kezd el fájni a fejed is? – elégedetlenkedsz. Miért nem tudsz belépni a fiókodba? Nyúlsz a teáért, megremeg a kezed, amitől a forró folyadék kilötyög. Felszisszensz és gyorsan lerakod a poharat. Remeg továbbra is a kezed. De azon gondolkodsz, miért nem működik az oldal. Sosem volt még ilyen. Amióta kitalálták évszázadok óta ezt az MI által vezérelt programot, amióta abban tudták vezetni az életüket, egyszer sem fordult elő. A L.I.F.E. maga volt az élet, meghatározta milyen életet élj, hogy fenntartható maradjon a világ, kompetenciáidhoz és képességeidhez igazodott, ismert egy chip segítségével, mert ő voltál te és te voltál ő. És most nem működött. Pedig meg akartad nézni a mai menetrendedet, meg a tegnapi archívumokat, mert valahol elhagytad a kabátod, de nem emlékszel, hol. A fenébe! Gondolkodsz, hogy mi legyen. Át kéne menni a szomszédba, hátha ott sikerül? Vagy csak ki kell várni? Egy telefonhívás? Valahol lehetett a Supporttal kapcsolatba lépni, de már nem emlékszel, hol. Az oldalon, mi?
Miért nem tudsz belépni?
A fejfájás egyre rosszabb lett. Olyan gyorsan és erőteljesen tör rád, hogy felállva majdnem megbotlasz. Elhomályosul a látásod. Kezedet halántékodhoz emeled, azt a sajgó pontot masszírozod.
Egyszer csak úgy dőlsz el, mint egy krumplis zsák, fejedből vér ömlik, szemed kiüvegesedik és homlokodon lyuk tátong, olvadt fém szilárdul meg koponyád szilánkjain.
L.I.F.E.
lifeisforeveryday.com
 
A fiók megszünt

Sikeresen töröltük C19D5Z6 felhasználó adatait.
Köszönjük az életét!

 

kódforrás: stardust

4 megjegyzés:

  1. Bakker, ez nagyon ötletes, imádom! :3 Mondjuk az érdekelne, miért pont most törölték az életemet (?, ha már E/2), de az egész koncepció rohadt érdekes, és kárpótol a felmerült kérdésekért. Az meg, hogy ilyen rövid csak fokozza a hatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, most fejeztem be a Love, death & robots-t, aztán az ihletett meg :D
      Ezt mindenkire ráhagyom szívesen, hogy vajon valamit elkövettél vagy önkényesen történt a törlés.

      Törlés
  2. Azta, micsoda egyedi ötlet! Imádom. Szívesen olvasnám hosszasabban, hogy választ kapjak - vagy talán még több kérdést... - a felmerült kérdéseimre, mint pl amit Vipa is megfogalmazott: miért pont most? De úgy alapvetően az előzmények is érdekelnének. Mindenesetre nagyon-nagyon érdekes történet, és nekem külön báj, hogy ilyen rövid, hiszen én eléggé szeretem a short storykat, egyperceseket. Köszönöm, hogy megosztottad itt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is gondoltam már rá, hogy hosszabban ki lehetne fejteni. Végül aztán maradtam ennyinél, nem hiszem, hogy lesz ennek bővebb változata. Én köszönöm, hogy írtál! <3

      Törlés

Köszönöm szépen, ha megjegyzést írsz, érdekel a véleményed, gondolataid, igyekszem minél előbb válaszolni! 💖

© 2018. A blogot írja és szerkeszti: Abeth. Üzemeltető: Blogger.